denik написа:Значи, кон да им го набие на всички лайнари, дето си имат "собствени" места пред блоковете. Тази сутрин докато си чистих колата от снега, един педал идва и ми вика, че това паркомясто било за живущите в блока (да не говорим, че аз живея в същия блок

). Да ходи до общината, да кихне едни пари и да си купи паркомястото - в противен случай кво се зверят, нещастници. И ми вдигат чистачките през ден.. нещо са ме набелязали и очаквам, че ще трябва да се разправяме сериозно в даден момент
Това вече със сигурност бих го нарекъл българска работа.
Да, това е едно от нещата, които винаги са ме дразнили.
Аз живея в синя зона и нямам такива проблеми, но пък другия проблем е, че пак си плащам годишен абонамент и пак нямам гарантирано място и понякога въртя близо час в периметъра докато си намеря място да паркирам.
И синята зона е с работно време и когато работното време приключват хора, дошли от всякъде могат да паркират докато са в зоната без да плащат нищо, а аз плащам и нямам място и се въртя като луд в района докато намеря нещо и то не е задължително да е до входа ми.
Ама така е като общината не строи паркинЗи и други подобни и да улеснява хората, нищо че има бюджет от два милиарда за тая година.
Съвсем спокойно може да се направи в синята зона да спират приоритетно живущите и товарните автомобили, а за временно идващите в района да има някакъв буферен паркинг и да има забрана за паркиране в синята зона, ако нямаш адрес по лична карта, ама няма кой да се сети да го направи.
И много ме е яд, че съвсем изключих че имаше онлайн обсъждане на бюджета на общината преди няколко седмици и определено щях да го задам тоя въпрос.