Star Wars VII - VIII - IX
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- В момента играе: Serious Sam
- Обратна връзка:
Re: Star Wars VII
Мале, като излезе епизод IX какъв маратон ще си направя..
бтв, разширената вселена има ли я на български език?
¯\_(ツ)_/ ¯
Ми, през годините са издадени ааадски много книги, преведени на български.Serious Sam написа:Мале, като излезе епизод IX какъв маратон ще си направя..
The Clone Wars сериалът сигурно има субтитри.
В момента им един български фен-сайт и това е starwarsbg.com
Те поддържат и българския превод на Уукипедията, но преведени са само около 300 статии...
Също така повечето игри (ако не всички) нямат превод на бългрски, освен ако може би някъде не съществуват някакви модификации.
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
-
-Stormrаge-
- Обратна връзка:
нелегален написа:са кой е рей и кой е рен? :О
Spoiler for :

--Gort!Klaatu barada nikto!--
Относно битките с мечовете, винаги съм предпочитал тази на Люк и Вейдър в 5-тата част, защото започва с внимателно дебнене в станс, а когато почват да замахват като пияници, поне е на впечетляваща сцена.
Прокуълите са зрелищни, ама нищо не може да ги спаси от
https://www.youtube.com/watch?v=J0mUVY9fLlw
В този филм е неизбежно за жалост, защото новаците са истински новаци. Хитро беше, че треснаха Рен с болтъра, че и той да замахва като друсан бейзболист.
Прокуълите са зрелищни, ама нищо не може да ги спаси от
Spoiler for :
В този филм е неизбежно за жалост, защото новаците са истински новаци. Хитро беше, че треснаха Рен с болтъра, че и той да замахва като друсан бейзболист.
Филмът горе-долу ми хареса. 7/10
Но си е fan-service 90%/rehash на част от оригиналната трилогия.
Под Episode 1 и 3 - на нивото на Еpisode 2 някъде. И тва при игнориране, че пълен fan service и re-hash.
Дж. Лукас сам си е виновен.
(е винаги може да се пробва да купи обратно правата в/у франчайза) xD
Но си е fan-service 90%/rehash на част от оригиналната трилогия.
Spoiler for :
Под Episode 1 и 3 - на нивото на Еpisode 2 някъде. И тва при игнориране, че пълен fan service и re-hash.
Дж. Лукас сам си е виновен.
(е винаги може да се пробва да купи обратно правата в/у франчайза) xD
HolyCrusader написа:Острова е корк ясно, но това го прави по-скоро космически кораб.
- shub niggurat
- Обратна връзка:
За мен филмът беше дришня. Плосък на макс. Дисни = Уве Бол. Няма да хабя повече думи за него.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Ми то по принцип не се славят с кой знае колко задълбочена история 
Spoiler for :
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- В момента играе: Serious Sam
- Обратна връзка:
Някак както очаквах - добра патаклама (не много смислена, но супер забавна), но странно и набързо скроен сюжет. Шевовете си личат много лошо.
То не че Star Wars някога се е навързвало логично, но поне работеше, като приказка - златна ябълка, двуглава ламя, горна и долна земя, "Пиии! Гааа!" и въпреки тези невъзможни елементи, някак ти е интересно.
Тук въпреки, че си си suspend-ал яко disbelieve те дразни, как вече джедаите се раждат научени или как излиза, че новото супер оръжие има обхват в други звездни системи. Без обяснение (че всичко е в една звездна система...но пак нещата не трябва да изглеждат така) се получава, че е деградирало до сенилното състояние на дядо си Flash Gordon (който пък е отроче на Buck Rogers).
Тааа...по-забавно е от prequel-ите, а имаше и няколко наистина готини момента, но не изпитвам масовия възторг. Приятно, но ценя по-високо анимационните сериали за клонингите и за зараждането на бунтовниците...а те са за дечица.
Има намигания и към други френчайзи. Аз примерно видях връзки към Space Battleship Yamato, Macross и Captain Harlock Movie (2013).
То не че Star Wars някога се е навързвало логично, но поне работеше, като приказка - златна ябълка, двуглава ламя, горна и долна земя, "Пиии! Гааа!" и въпреки тези невъзможни елементи, някак ти е интересно.
Тук въпреки, че си си suspend-ал яко disbelieve те дразни, как вече джедаите се раждат научени или как излиза, че новото супер оръжие има обхват в други звездни системи. Без обяснение (че всичко е в една звездна система...но пак нещата не трябва да изглеждат така) се получава, че е деградирало до сенилното състояние на дядо си Flash Gordon (който пък е отроче на Buck Rogers).
Тааа...по-забавно е от prequel-ите, а имаше и няколко наистина готини момента, но не изпитвам масовия възторг. Приятно, но ценя по-високо анимационните сериали за клонингите и за зараждането на бунтовниците...а те са за дечица.
Има намигания и към други френчайзи. Аз примерно видях връзки към Space Battleship Yamato, Macross и Captain Harlock Movie (2013).
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
is that Salvador Dalí is not crazy.
За мен беше много добър филма, може пак да го гледам на кино в скоро време, както и да си взема един ВВ-8
два интересни факта:
- този, на който Рей продаваше части е актьора Саймън Пег от Мисията Невъзможна
- stormtrooper-a, на който Рей приложи трика е Даниел Крейг
- този, на който Рей продаваше части е актьора Саймън Пег от Мисията Невъзможна
- stormtrooper-a, на който Рей приложи трика е Даниел Крейг
тежки нокаути
Значи джеймс бонд е участвал в една от сцените, които най-много развалят филма за хората, които са отишли за нещо повече от мики маус джангърIC1101 написа: - stormtrooper-a, на който Рей приложи трика е Даниел Крейг
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
momchehta, ne sa izlagaite taka
star wars e bukvalbo za A U T I S T I
star wars e bukvalbo za A U T I S T I
Симо написа:снощи
пиян
без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай
Горе-долу си покрил това, което съм забравил да кажа като впечатление 
Относно скоростта на действието съм съгласен. В един момент всичко стана прекалено много на юруш.
Вчера видях една статия с описание на повечето изтрити сцени от филма, където, както има и доста ужасни (които слава-богу са махнали), така има и доста добри, които биха помогнали за лекото забавяне на действието, а именно реч на Лея пред Сената. Което от своя страна би ни помогнало малко по-ясно да разберем, че Републиката и Първият Ред са в Студена война и всъщност Републиката тайно финансират Съпротивата, колкото да тормози Първият Ред.
Относно Сноук, през последните 1-2 седмици все по-често намирам теории, че той може би е Дарт Плейгъс - учителят на Палпатин, който бил намерил тайната за безсмъртието. Основно заради приликите във външния вид (който пък от своя страна не е канон), но някак изглежда правдоподобно цялата идея.
И аз имам някои забележки около превода - бяха написали BB8 като Би Би Ейт, а R2D2 като R2D2.
Относно скоростта на действието съм съгласен. В един момент всичко стана прекалено много на юруш.
Вчера видях една статия с описание на повечето изтрити сцени от филма, където, както има и доста ужасни (които слава-богу са махнали), така има и доста добри, които биха помогнали за лекото забавяне на действието, а именно реч на Лея пред Сената. Което от своя страна би ни помогнало малко по-ясно да разберем, че Републиката и Първият Ред са в Студена война и всъщност Републиката тайно финансират Съпротивата, колкото да тормози Първият Ред.
Относно Сноук, през последните 1-2 седмици все по-често намирам теории, че той може би е Дарт Плейгъс - учителят на Палпатин, който бил намерил тайната за безсмъртието. Основно заради приликите във външния вид (който пък от своя страна не е канон), но някак изглежда правдоподобно цялата идея.
И аз имам някои забележки около превода - бяха написали BB8 като Би Би Ейт, а R2D2 като R2D2.
Градацията на момичето беше толкова несъществуваща, че дори филм в стил жан клод ван дам, в който някой за 3 дни почва да прави шпагати и става бойна машина е направо дълбок. Как обучаваха джедаите преди и какво се случи с нея? В предните части недвусмислено показваха, че каквато и да е силата, без обучение не ставаш за нищо. Сега тя победи злодей, който макар и приличащ на гуфи все пак е преминал през някакво обучение от Люк. А това, че и негрото не му се даде веднага с меча, беше върха на абсурда. Ама тука съм склонен да изчакам следващите части, щото на негрото не му е чиста работата нещо. Тоя филм макар и красив, връщащ яко носталгия у нас феновете... смърди толкова много на дрисни, че още ми е нервно като се сетя за него.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Kaкто Gipo спомена - колкото повече време минава и като се сетя какво изкараха като Ep. 7 и facepalm-вам наум.
А не е като Star Wars да няма потенциал. (и то не само с G. Lucas)
Всъщност има огромен и KOTOR 1&2 го доказаха.
Също и книгите на Тimothy Zahn с продължението на сагата след Return of the Jedi.
(@Gipo, ако не си ги чел вече и имаш време/желание - препоръчвам като treatment за състоянието ти xD)
A TFA - както Jurassic World и Terminator: Genesys - граничи с някав фенбойкси fiction.
STAR WARS: The Old Republic – Knights of the Fallen Empire – “Sacrifice” Trailer
Не знам за вас, аз лично виждам повече история; повече substance, повече Star Wars в това cgi рекламно клипче направено за игра, отколкото в Episode 7.
А не е като Star Wars да няма потенциал. (и то не само с G. Lucas)
Всъщност има огромен и KOTOR 1&2 го доказаха.
Също и книгите на Тimothy Zahn с продължението на сагата след Return of the Jedi.
(@Gipo, ако не си ги чел вече и имаш време/желание - препоръчвам като treatment за състоянието ти xD)
A TFA - както Jurassic World и Terminator: Genesys - граничи с някав фенбойкси fiction.
STAR WARS: The Old Republic – Knights of the Fallen Empire – “Sacrifice” Trailer
Не знам за вас, аз лично виждам повече история; повече substance, повече Star Wars в това cgi рекламно клипче направено за игра, отколкото в Episode 7.
HolyCrusader написа:Острова е корк ясно, но това го прави по-скоро космически кораб.
-
Маце Борко
- В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Най-добрите ефекти във фантастичен филм от Властелина на пръстените насам.
10/10 визуално, останалото сте го изчерпали.
Има кусури тоя филм, но Дисни доставиха.
10/10 визуално, останалото сте го изчерпали.
Има кусури тоя филм, но Дисни доставиха.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."
- Алминатора
"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
но в същността си е комплексиран простак..."
- Алминатора
"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето