от рода на един ненужен или необмислен хийл и си OOM => wipe. Един грешен танк скил или не внимаваш какво се случва и изпускаш агрото => wipe. Не достатъчна фокусираност докато ДПС-ваш => wipe.
Казваш това и след това казваш "супер интересните". Ебати оксиморона.
Ще ти представя 1 "енкаунтър" от Ultima-Online, която 15+ години след издаването си има заложени в нея техники и механики, които са все още мираж в очите на дивелъпърите.
Аз съм Macer. Над средно нагрухан съм. Героя ми е малко хибриден и не е ПвЕ или ПвП на 100%, но и на двете се псравя повече от прилично.
Та бие се оакс, който за да го извадиш трябва да минеш през 4 вълни от създания. Колкото повече се бият, толкова повече бели свещи качваш. 5 бели=1 червеа, 5 червени=следваща вълна.
Така, Успешно успявам да бия вълни 1 и 2. На третата почвам да умирам прекалено бързо и повече преча отколкото да помагам. Затова почвам да пазя моите хора от гилдията от PK(PLAYER KILLER запознат ли си с този термин?) и вражески гиллди(не съм сам, има и още няколко човека).
Вече сме на вълна 3, Бардовете и Теймърите се справят с монстърите сравнително успешно, меле геройчетата почват да отпадат, защото в 4тата вълна или те One-sho-ват или two-shot-ват(по-често 1вото). Като цяло съм в най-мощната гилдия с много хора и много добра екипировка, затова се справяме, до момента в който нахлуват 10-15 човека, чиято цел е да те убият. ДА ТЕ УБИЯТ, ДОКАТО СИ ПРАВИШ ВЪЛНИТЕ ПРЕДИ БОСА.
Даваме някакъв отпор в началото, но те са повече. ПвЕ-тата им е трудно, умират, някой се релогват и си докарват ПВП героите. Следват 30-40 минути усилено пвп, докато 5 човека поддържат вълните на боса така че да не падне вълна.
Успяваме да отблъснем нападението. Боза излиза, малко късмет и е убит. Не съм бил хай левъл теймър, не мога да кажа как точно, но общо взето животното ти танква и прави дпс.
А и да не забравяме, че през 1вата и 2рата вълна аз не съм ползвал хийл или танкване от някой друг. Всичко сам си правя, което не означава че няма тиймплей. Има и той е доста осезаем, как в момента в който си осереш зоничката на съседа може да му се ебе майката.
Въобще ултима е толкова комплексна игра, с такива опции и механики, че е години пред останалите. И защото е толкова сложна и трудна, EverQuest с нейното trinity става доминантната механика.