AshamanBG написа:Хмм, някой от вас изобщо играл ли е настолна ролева игра (освен Ендивал)
Няколко съвета:
Първо направете бойната система, класовете и всичко останало, оръжията и историята могат да се добавят накрая. Още нещо - уточнете особеностите на системата - с какви зарове се играе, дали ще бъде по-проста (Diablo style, baby) или по-сложна, с повече roleplay. Като начало ще ви дам няколко елементарни предложения, пък, ако искате, ме включете.
Нека сложим 5-6 статистики - Сила, Ловкост, Чар, Разбиране, Късмет. Нека стойностите им варират от 1 до 10. Всяка статистика започва на 10. Разполага се с 2 (или повече, в зависимост от расата) точки за начало, повече могат да бъдат получени, като се намалят началните стойности или се натрупат достатъчно нива.
За уменията - предлагам да са по-малко, ще спести безкрайното ровене в листата, което, повярвайте ми, може да скапе и най-добрата сесия. Например нещо такова - Бойни, Социални (говорене, пазарене е т.н.), Тихи (промъкване, джебджийство, отваряне на ключалки), Магически (тук можем да добавим малко повече), Професионални (ковачество, готвене и прочие).
А тея "оръжия" - ако златен чук се сблъска с железен, ще се усуче най-малкото на фльонга. Да ги разделим на обикновени и магически. Качеството на обикновените зависи от материала, от който са направени, като могат да поемат определен брой "омагьосвания", пак в зависимост от него. Тоест - един стоманен меч ще нанася повече щети и ще се чупи по-трудно, но пък златния може да поеме в себе си повече заклинания.
Това е. Ако искате още съвети - пишете ми на ashaman@abv.bg, или , ако решите да ме включите в екипа, да знаете, че не си падам по продължителната работа.
Ето един човек които знае какво прави и несъмнено мисли рационално.Дали може да си в екипа зависи от теб съмия нашата дружинка е на тип "кръглата маса" такаче влизането е твое решение.Ако даващ такива добри идей може да даваш само съвети от сега на татък без задължителни работи.Въпреки да не съм съгласен с тъкъв тип участие не искам да те губим като съветник.
Твоите статистики са много добри и ги одобрявам но не разбирам за какво е "разбиране" убесни моляте.Да започнем с 10 единици е добра идея и остава официално.Уменията определено ще бъдат малко напълно съм съгласен с теб.За разделянето на оръжията на магични и обикновени се приема също(то е наложително).
От теб искам да прочетеш текста на зеления на първа страница.След това да напишеш предполагаеми раси и техните умения.Нямаш срокове нито някои да ти се меша.Това е просто чернова затова не се притеснявай- експериментираи всичко ще бъде редактирано и съобразено с работата на другите.
Ами това е!!! Можеш да даваш съвети за всичко друго докато свършиш с оснавната работа.Ако си сагласен поствай ако не благодаря все пак за помоща ще я използваме(доста ни е необходима).
А към другите пишете какво ви е мнението за неговите съвети за това което аз съм написъл.Хаиде!!!