[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N-RBPWTOBdU[/youtube]
Харесва ми как Майстера предрича успех за тях, но още откакто се появиха преди 5-6 години, се котираха много
<3
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tStlQM5mPas[/youtube]
За музикален вкус по принцип не се спори, само исках да обясня защо са успешни от бизнес гледна точка.нелегален написа:^ човек дори и добре да живее и да има добър вкус, в крайна сметка се жени.
Ghost са по-тъпа група дори и от Сабатон. Майстере, стегни се!
по този въпрос, за ония млади шуменски групари, които обсъждахме в МЕТАЛната тема, китаристът/вокалистът им го гледам засвирил Opeth в канала си. Бахти... от Мегадет да минеш на Blow-peth си е непростима регресия. Внимавайте и се пазете от погрешни женски влияния, пичове.
p.s. ако ти се слуша наистина добър северняшки рок, можеш да пробваш Poets of the Fall, Zero Nine и Treat. (визирам групи, които най-вероятно не си чувал и пропускам известни такива, естествено)
Котираха се, да, и аз също доста ги слушах, но вече са няколко крачки още по-напред в мейнстрийма. Постът ми беше подбуден, точно от факта, че са станали с по-поп звучене и мелодиите им са адски хващащи, което е и причината за по-големия успех. Мен лично и така ми харесват.hyper' написа:Харесва ми как Майстера предрича успех за тях, но още откакто се появиха преди 5-6 години, се котираха многоАз изпилих няколко месеца от слушане първия им албум, следващите нещо станаха леко поп, изгубиха чара си на лек, (нарочно) наивно зъл 70-арски звучащ рочец. И стария вокал повече ми харесва като глас. И се пазеше повече, сега като гледам клипа отгоре този пич няма да е много трудно да го разпознаят публично.
Вокалиста си е един и същ, само му сменят името (от Papa Emeritus I на II и т.н.)hyper' написа: И стария вокал повече ми харесва като глас. И се пазеше повече, сега като гледам клипа отгоре този пич няма да е много трудно да го разпознаят публично.
Кое не разбирам бе човек? Коя група е "женска" и коя не ли? Нека не разбирам, ок. Няма такова понятие "женска" група като цяло. Аз се кефя на Опет без да ми пука как ги определяш ти. Допускам, че може да си прав и действително да им се кефят много жени. Аз не претендирам да познавам много жени, нито даже и много метъли, камо ли жени-метълки. По принцип няма особено голям смисъл да се спори за музика, но да кажеш, че Опет нямат атмосфера? Може да кажеш, че не ти харесват, че са педали, китарни мастурбатори и т.н. ама какви уши трябва да имаш, че да кажеш, че нямат атмосфера и мелодия, която да можеш да си тананикаш, не знам:нелегален написа:Значи толкова и разбираш... Opeth са си абсолютно женска група, поне за бг. Просто мацките много се кефят на Акерфелдт. Ако някой твой френд е бил на концерта в Blue Box тук в София преди няколко години ще ти каже че 80% от присъстващите са били момичета и че са пищяли като сякаш на джъстинбийбърски концерт.
бтв ако не съм обяснявал защо толкова не понасям Opeth, обяснявам го сега:
Тази група не свири музика. Те просто свирят на инструментите си (доста добре, признавам) и изкарват някакви звуци, които нито те хващат, нито те раздвижват, нито имат някаква мелодичност, която да си тананикаш (на глас или наум, няма значение). Просто ЗВУЦИ, братле, не песни. Това им е "музиката" на тези две групи.
Няма някакво движение, някаква атмосфера, която да те плени - просто някакви разхвърляни случайни тонове.
--
btw, тази нова песен на Ghost, която постна, всъщност никак не е зле. Най-после нещо запомняемо.
ето пък моето ново откритие, благодарение на един приятел:
Mean Machine - Bastardized Mean City
Шефо написа:бате тебе май са те правили двойка негри педали у психодиспансера на раднево

TheChosen1 написа:даджайците
Ебаси великото!Serious Sam написа:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R1NucpWTAVk[/youtube]
Трябва да си доста прост, за да направиш такъв коментар. За мен идеята на кавъра е да направиш същата песен, но по различен начин, да дадеш нещо от себе си. Та затова винаги идеята жени да пеят мъже и обратното ми е харесвала. Иначе ако кавъра звучи досущ като оригинала няма никакъв смисъл. Имитациите имат смисъл само на трибют концерти (на които даже като идея не съм голям фен).нелегален написа:Много добре. Некви хейтъри коментират отдолу, че била жена и не трябвало да каверира металика, но са си прости хейтъри.KaLi_BoGa написа:https://www.youtube.com/watch?v=A0eT5yFFSt4
Единственото, което ми липсва е малко по-режещ тон на китарите, но и така е добре.