Ричард Алибегов сега: протестираме срещу зеления сертификат.
Колкото и да симпатизирам на реално пострадалите служителите и бизнеси просто не мога да го разбера тоя какво иска
Еми грешно са преценилиThe Grim Reaper написа:144 човека от хората, които са смятали, че ше го преживеят, са били положени в чували вчера. Знам че начина да накараш някого да поумнее далеч не е да му повтаряш колко е тъп, ама дееби и питекантропите наоколо.vanmx написа:смята че няма да го преживее
Тва май остарява точно както изглеждаше и като прясноGipo написа: В световен мащаб се доказаха следните неща - държавите с висок процент ваксинирани нямат по-добри резултати от държавите с нисък процент ваксинирани.
Ще взема да отговоря сериозно на тази нападка. Според мен всеки трябва да има правото на информиран избор, без да бъде принуждаван по никакъв начин. Ако човек е тъп и това пречи само него, нека си бъде тъп - лошо нямаThe Grim Reaper написа:144 човека от хората, които са смятали, че ше го преживеят, са били положени в чували вчера. Знам че начина да накараш някого да поумнее далеч не е да му повтаряш колко е тъп, ама дееби и питекантропите наоколо.vanmx написа:смята че няма да го преживее
vanmx написа:Примерно аз съм и против задължителните предпазни колани в колите - да знам че спасяват животи, аз самия винаги си го закопчавам, ама защо трябва да глобяваме тези които не искат.
Ще ти отговоря само на това, ти ще си го наложиш на ситуацията с коронавируса. Има една основна причина коланите да са задължителни, и това е че липсваше възприемчивост, въпреки безспорния им принос за намалена смъртност в пътнотранспортни произшествия. Причината да е предвидено административно наказание за неспазване на това задължение обаче далеч не е ограничена до намаляне на медицинските разходи за потрошени хора. Не знам дали си шофьор, но не е и нужно, малко познания по физика и обща култура са достатъчни да се замислиш какво се случва с инертна маса от 80 килограма свободно стояща в друга маса върху която се оказва влияние водещо до внезапно спиране. Човешка глава на някой без колан при страничен удар от 30км/ч се равнява приблизително на удар с топка за боулинг в лицето на човека до него, а при нормалните за равнището на индустрията скорости дори пасажер отзад е способен да убие човека отпред, съответно и глобата за неносене на колани отзад която още се оптива да пробие в България. Ето ти и видео, а тия тестове се правят при едва 80км/ч, защото при повече няма смисъл.vanmx написа:Примерно аз съм и против задължителните предпазни колани в колите - да знам че спасяват животи, аз самия винаги си го закопчавам, ама защо трябва да глобяваме тези които не искат.
denik написа:Миналата седмица бях в командировка в чужбина и с разни италианци и испанци си говорихме коя държава как я кара с короната. Голям срам брах като им обясних, че тука сме с 20% ваксинирани и че ситуацията вместо да се подобрява, се влошава. Буквално ни помислиха за някакви неандерталци, каквито явно сме. Отделно, да не споменавам, че една бг колежка беше с фалшив сертификат...
Не е само тук.The Arrow написа:Просто тука липсата на доверие в институциите ни през последните 30 и повече години си казва думата, за съжаление.