Форуме, BRAIN Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ!!111

Нещата от живота
Заключено
Аватар
Ред
Обратна връзка:

Re: Форуме, няма заглавие за вас. Това е празно пространство.

Мнение от Ред »

Малките спретнати градчета от провинцията > all да ви еба и във философите :D
:icq22:
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

Изход написа:Мислех, че се бъзикаш...ама явно си си тъп. Ти не можеш да направиш елементарна логическа връзка, не обвинявай другите. Много си зле. Щом мислиш, че примерно Сидни е провинциален град...еми хубаво, ама не ми разправяй, че аз тъпия :lol:
Провинция е географски термин свързан с административното деление, който не е валиден за България...просто защото ние не сме разделение на провинции. Деба простия си. Тук става дума за едно доста по-различно тълкувание на думата провинция, не за административната единица. Ама ти пак не разбра, както винаги.
А това за IQ-то май ти е комплекс, а? Да не изкара 90 на IQ теста във фейсбук, че ти порасна пишката :D
Нещастник.
В Рим провинция не била с негативно значение...ами без коментар, като една елементарна справка не можеш да направиш ( и ти липсва елементарна обща култура) какво очакваш?
Батенце, нема надежда за тебе... :lol:
Отказвам се. Ако си говорим на подметката ше извади повече интелект от тебе.
Дадоха ти се речникови значения, ти пак се пънеш насреща. Тая толко обидна думичка има няколко значения, едно от които очевидно населено място извън столицата. Като си прост селяк, обиждай се и спори колко черна дума е т'ва. Дебил. :lol:
IQ 90 е под средното ве. Кат ше ме затапваш се постарай малко, деба жалкия ти келеш... :D
Ей, лайно, ако аз изкажа твърдение, че "провинция" била дума с негативно значение, аз ше си го доказвам. Като ти ми ги говориш тия глупости, няма аз да си правя справки. Аре покажи ми едно място, в което е потвърдена тая твоя простотия, че "провинция" била мръсна дума в Рим.
Кво си губя времето с недорасляци селски...
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
БИЛИслав

Мнение от БИЛИслав »

Конфликтът: София (Столица)- останалата част на България (провинция) е дразнещ. Някво едва ли не хората от София са избрани и благословени да живеят там, а всъщност имат повече боклуци, мръсен въздух и цигани сравнение с останалите градове. И момента къде се говори правелен български е дразнещ. Е няма такова място.
чукам, влизам, гледам заключено
Аватар
Оne

Мнение от Оne »

2.
the provinces,
a.
the parts of a country outside of the capital or the largest cities.
b.
(in England) all parts of the country outside of London.
@Изход,
Скуиз си го е казал тук - в САЩ населените места извън столицата и големите градове, а в Англия - всичко, което не се зове Лондон, се нарича провинция.

В България, в общия случай под провинция разбираме същото като в САЩ. Така се е наложило - да, но е неправилно по речник.
Обаче има и изменение на значението в разговорния език, което е породено от арогантността на столичани, защото те използват думата провинциалист не само за да визират човек, който не е от столицата, но и за да го нарекат изключително прост човек, който не е от столицата.

Нямаше как да стане ясно какво иска да каже Скуиз, особено имайки предвид гневния тон на поста му.

(Между другото, онова за правото е доста фейл, Скуизе. Още не е дошъл моментът, когато правистите от Софийския ще бъдат с по-малко предимство пред тези от УНСС. По-скоро, като те гледам, имам чувството, че си се попречупил на подготовката за кандидатстването, защото в Софийския не се влиза ей така. Ти, естествено, ще отречеш, така че изобщо няма нужда да ми отговаряш, просто догадка.)

В крайна сметка обаче, извън контекста на разговора, тия, дето вадите речниковите значения, дали наистина някога сте употребявали думата "провинция" за Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и т.н., въпреки че така го пише в тълковния речник - в това е въпросът.
shizo123

Мнение от shizo123 »

Хемингуей: Всичко, което е далеч от морето, е провинция.
Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...
d4rk.1nside
В момента играе: на бизнесчета

Мнение от d4rk.1nside »

Бильe написа:Конфликтът: София (Столица)- останалата част на България (провинция) е дразнещ. Някво едва ли не хората от София са избрани и благословени да живеят там, а всъщност имат повече боклуци, мръсен въздух и цигани сравнение с останалите градове. И момента къде се говори правелен български е дразнещ. Е няма такова място.
ми не, ситуацията е следната..
всички от провинцията, които мислите че НЯКОЙ ТУК СИ МИСЛИ, ЧЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ ВАС ПО ДЕФОЛТ, сте комплексари.. единствените, мислещи по подобен начин сте точно въпросните всички, които дойдат и поживеят 3 години тук
бах ви у тъпата дедукция, никога не съм имал нищо против НИКОГО, само защото е роден в друг град, а не моя, ма след подобен спор винаги съм на крачка да стереотипизирам 90% от България.. добре, че имам достатъчно адекватни, нормални, некомплексирани познати и приятели от други градове
остарехме
Аватар
Оne

Мнение от Оne »

А каква е ситуацията, когато един софиянец мисли, че голяма част от съгражданите му се смятат за нещо повече от останалите извън София?

И, хъм, Състезателю, ама защо абсолютизираш? Естествено, че не всеки софиянец мисли така. Нали уж ти винаги разсъждаваше трезво...
d4rk.1nside
В момента играе: на бизнесчета

Мнение от d4rk.1nside »

One написа:А каква е ситуацията, когато един софиянец мисли, че голяма част от съгражданите му се смятат за нещо повече от останалите извън София?

И, хъм, Състезателю, ама защо абсолютизираш? Естествено, че не всеки софиянец мисли така. Нали уж ти винаги разсъждаваше трезво...
мразя да абсолютизирам, в горния пост го направих нарочно, 'щото от 5 страници насам само това се прави
естествено, че има и надути софиянци, просто не съм съгласен, че мнозинството се мисли за нещо повече от останалите
друг е въпроса, че много от въпросните останали(както се вижда и тук) са убедени в горното и търсят всеки удобен момент, в който да изхвърлят чували с комплекси
просто доста подобни случки ми се насъбраха и не говоря за форуми, та почвам да се изнервям
One написа:А каква е ситуацията, когато един софиянец мисли, че голяма част от съгражданите му се смятат за нещо повече от останалите извън София?
кофти среда :shock:
остарехме
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Бильe написа:Конфликтът: София (Столица)- останалата част на България (провинция) е дразнещ. Някво едва ли не хората от София са избрани и благословени да живеят там, а всъщност имат повече боклуци, мръсен въздух и цигани сравнение с останалите градове. И момента къде се говори правелен български е дразнещ. Е няма такова място.
+1. От София съм ама хич не се чувствам благословен да стигам за 2 часа до центъра, да дишам мръсния въздух и т.н. То тука не се живее направо.

Хемингуей много добре си го е казал, че всичко, което е далеч от морето е провинция. Жалко, че не живея на морето.
Vermic
В момента играе: опаааааа
Обратна връзка:

Мнение от Vermic »

В Русе се говори най-правелен Български ;Д

Иначе аз нямам нищо против това да ми викат провинциалист :С Яд ме е че всички отиват да живеят в София все едно ще им се оправи живота :С Русе се топи с 2000 човека на година....
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
Аватар
Stalker-san

Мнение от Stalker-san »

Русье скоро ще стане селото, което Е. :x :x

п.п. СОФИЯ НАД ВСИЧКО 14/88 !!!
Chikushou, ore gozen sobou!
Аватар
Aмора

Мнение от Aмора »

Не че нещо ама...ако в РусИ се говори най-правилния български, аз съм доктор по ядрена физика.... :lol:

И между другото - много мъже на едно място, много простотия и мерене на пишки. Стегнете се, дами :wink:

Купих си маратонки най-накрая, вече ми писна от шибаните токчета :twisted:
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Говори се правилно и се използват правилни ударения, а и не говорим за себе си в множествено число. Просто потъмняваме някои букви :)
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
Дади
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

Майната ви, селяни, Юнайтед спечелихме :o :o :o
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Аватар
Frosty.
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2

Мнение от Frosty. »

Aмора написа: И между другото - много мъже на едно място, много простотия и мерене на пишки.
Като има какво да се мери,ще се мери я :!:
a.k.a Frosty
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Дади написа:Майната ви, селяни, Юнайтед спечелихме :o :o :o
:die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die:
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
THE KING OF TIME
Обратна връзка:

Мнение от THE KING OF TIME »

Колко комплекси се опитват да се избият с този спор просто не е истина. Кееp going :D
Till Lindemann написа:начи да си в баварец, облечен добре, с яки курви около теб не ти доставя кеф?
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

denik написа:Говори се правилно и се използват правилни ударения, а и не говорим за себе си в множествено число. Просто потъмняваме някои букви :)
Изображение
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
indigo
В момента играе: RL - worst game ever.

Мнение от indigo »

Spoonkiller написа: [img]http://images.4chan.org/b/src/1267380048751.jpg[img]

Newfag detected. Purge it with fire.
What's a real girl? Is it something fap-able?
indeedhewasshady.
Заключено