Изход написа:"Колеги, които не са от София" и "Колеги от провинцията" са доста различни неща. Второто значи, че са от някое село с по-малко от 200 човека население

Не се иска да си филолог, а просто да имаш елементарна обща култура.
Боклук, вързах ти се първият път,
но
Код за потвърждение: Избери целия код
Дума Описание
провинция , мн. провинции, ж. 1. Административно-териториална единица в някои държави; област. 2. Само ед. Населено място в страната извън столицата. // прил. провинциален, провинцална, провинциално, мн. провинциални.
Яж ми кура, провинция е всичко извън столицата
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Това, че го приемаш като обида е лично
твой проблем, с който трябва да се справиш - защото нито в първия, нито във вторият си пост по темата използвах думата провинция с лошо чувство, а констатирах, че явно се носят легенди за дадени столични заведения
Все ми е тая човек от къде е, но когато трима от петима провдивчани от потока седнат на кафе и изолират
всички останали и почнат да си говорят за това как Пловдив бил по-готин от София, и се държат с останалите надменно - директно ги пращам в ПУ
Все си мислех, че щом човек учи право би трябвало да е достатъчно ерудиран, за да не се връзва на всички градски легенди и за заведения, и за типовете хора, но всичко ми се разбива на пух и прах още в двете седмици в университета.Тъпаци има навсякъде, називисимо дали са живеели с още 200 или 2 000 000 хора на едно и също място.ДА, разочарован съм от доста хора от провинцията, разочарован съм и от няколко столичани.Някои хора ми направиха и изключително добро впечатление, от къде са - няма значение.ВСЕ тая е, стига се засягахте - по цял ден търпя ебавки дали "шопите" сме знаели коя е буквата "я", или само млЕко ни е в главата, но все ми е тая.Дали ща кажеш млЕко или млЯко в съда няма да има НИЩО общо с изхода на делото.Дреме ми на кура, мислете си столичаните за тъпи, мислете и хората от другите градове за тъпи - който има да показва ум, ще го покаже така или иначе.Останалите - господ да е с тях!