https://variety.com/2021/film/news/dune ... 235094974/
Аз лично ще гледам Дюн тази събота на кино

TheChosen1 написа:даджайците
Звучи мега яко, то аз си спомням че и за Blade Runner не знаех почти нищо, но в аудио/визуално отношение ме изкефи отвсякъде филма, та най-вероятно и тука ще е така.VALEN7INVS написа:Филмът толкова ме беше отвял миналия месец, че чак забравих да мина и да потвърдя, а то е и трудно да изразя възхитата си без да спойлна нещо - предполагам на мнозинството тук историята ни е ясна по начало и по-скоро малките детайли в поднасянето са нещото, което всъщност прави този филм първото наистина успешно пресъздаване на Dune. Като gang signs например
Филмът е и изключително звуков освен визуален експириънс, точно като Blade Runner 2049, и вероятно на някои хора това няма да им понесе но аз лично тотално се изкъртих. Една от любимите ми сцени от филма беше със сардаукарите на Salusa Secundus. Беше абсолютно проглушителна и сурова![]()
Както и абсолютно всички сцени с барона или Giedi Prime
HolyCrusader написа:Острова е корк ясно, но това го прави по-скоро космически кораб.
HolyCrusader написа:Острова е корк ясно, но това го прави по-скоро космически кораб.
TheChosen1 написа:даджайците
Еми точно 65-инчов QLED бехемот имам със саунд система от YAMAHA + ONKYO, и пак не мога да кажа че се доближа до самото физическо измерение на саунда от Dolby Atmos в киното. Дори и визуално да ме удовлетворява напълно в native 4K и HDR, просто не се чувствах премазан както след киното.Маце Борко написа:Да доизясня малко за киното - обикновеното 3D е най-скапано, но дори то е по-добро отколкото вкъщи (освен ако не става дума за някой 65 инчов бехемот с все сърарунд системите т.н.). Минимум заради озвучаването, което, като на всеки велик филм, е на много високо ниво. Това вкъщи много трудно може да се усети.
Той е толкова нелеп, наистина, че си е като един бед трип. Още по-смешно ми е някак, че сега гледаме вкъщи Twin Peaks и главния играе Пол в Линч версията и не мога да спра да го взимам на ташакVALEN7INVS написа:Еми по-претенциозните покрай мен изказват подобни позиции, но за мен филмът на Линч е толкова нелеп че е по-скоро комичен и като цяло компрометира сериозността на историята. Много повече ме кефи дискретно загатнатия наркотичен вайб като фон на иначе ебати суровата, пустиняшка реалност в новия филм.
shub niggurat написа:Той е толкова нелеп, наистина, че си е като един бед трип. Още по-смешно ми е някак, че сега гледаме вкъщи Twin Peaks и главния играе Пол в Линч версията и не мога да спра да го взимам на ташакVALEN7INVS написа:Еми по-претенциозните покрай мен изказват подобни позиции, но за мен филмът на Линч е толкова нелеп че е по-скоро комичен и като цяло компрометира сериозността на историята. Много повече ме кефи дискретно загатнатия наркотичен вайб като фон на иначе ебати суровата, пустиняшка реалност в новия филм.