Препоръчайте телефон

Нещата от живота
Публикувай отговор
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Re: Препоръчайте телефон

Мнение от Serious Sam »

Spoiler for :
Изображение
Изображение
¯\_(ツ)_/ ¯
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

vasito написа:
Der Meister написа:Батерията на Нексуса държи повече време за разговори, но пък на Сонито - в стендбай.

ХАХАХхаахахХАХАХАХАХАххаахахаХХАХАХАХАХАХАХАХАхаХАХАХА
И какво смешно видя тука? В 4 различни сайта все такава е информацията по това отношение.

Иначе Морко, всичко му е хубаво на Нексуса ама не мога да превъзмогна това, че няма слот за карта памет. 16 гб може да е напълно достатъчно място за повечето хора, но на мен ми трябват поне толкова само за музика. Но като вземем предвид факта, че поне 2-3 гб ще трябват да ОС-а и горе-долу още толкова за интернет кеш, то оиде целото място. Пък 32 гигабайтовата версия е значително по-скъпа.

На Сонито всичко му е ок ама пък дисплея му е от стария вид.
Аватар
vasito

Мнение от vasito »

Nreth написа:Ако искаш да знаеш съм имал IPhone 3(надали си бил роден тогова).IPhone също има хубави качества.ОС е много добре оптимизиран.Камерата е хубава и аудиото,останалото го има и в други телефони.И като се почне с тоз дизайн....колко е велик и др.Аз красиви телефони не търся.Важно е това отвътре а не отвън.
Ауу колко си голям. Точно ти ли бе дето започна апъл вс самсунг спор с тъпотията си.

Der Meister написа: И какво смешно видя тука? В 4 различни сайта все такава е информацията по това отношение.
Смешното е, че кирливата 2300 mah-ова батерия на нексуса посмъртно не става за 5 инчов дисплей.

Ползвал съм нексус 5-ца 2 месеца. Предишният ми телефон беше Нексус 4.
Повече от 4-5 часа при нормална употреба с тия телефони не може да се изстиска.

Сега разни хора ще викнат ма то било бъг и пуснали фикс и т.н.

2300 мах не виждам как се оправя софтуерно.
Пък и 5 месеца след премиерата да ми пускат фикс е меко казано обидно.

После като цяло спийкърите и конструкцията на телефона не са кой знае колко добри.

пс. Мисля че lg g2 може да се намери за около 600 лева.
мисля че е плъх
имахме миналото лято някви плъхове на таванът с размерите на охранени котки
обаче се суъсайднаха с млечна салата и рат пойзън
Единият беше успял да извърви пътя от тавана до двора и да издъхне пред вратата
баси волята имат тез мишки
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

16gb само за музика ли бе :?: аз на компа нямам толко
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Der Meister написа:

Иначе Морко, всичко му е хубаво на Нексуса ама не мога да превъзмогна това, че няма слот за карта памет.
Разбирам ти проблема с музиката. В крайна сметка дисплеят на Сонито не е проблем, щом ти покрива останалите нужди.

Последно просто ще ти обърна внимание на следния телефон, разбирам, че си се ориентирал към Android и като нов на пазара не ти се рискува с нещо, което не е номер 1 по популярност, но Windows Phone извървя много път и най-накрая му признаха, че като OS е равен на останалите две големи системи.

Lumia 920 - 450 лева, 32гб вградена памет. Windows Phone e разбработван така, че при него тоя spec war, който се води при Android-ите е просто безмислен - ОС-то се държи страхотно дори на най-бюджетните телефончета, а този все пак им беше флагшипа за миналата година. Камерата е убиец, дисплеят е средна големина, но повече бие към по-малките, супер цветове, много добра батерия, предостатъчно място за музика, невероятна бързина на интерфейса, силна батерия. Всичко е no-nonsence. Минус на телефона може да бъде това, че е масивен и тежък. Класическа Нокия - на някои като мен това им харесва, щото обичам да чувствам в ръката си материалните измерения на парите, които съм броил, други предпочитат друго, затова е най-хубаво да го видиш наживо. Това естествено се отнася за всеки телефон, който си тръгнал да си купуваш.

Каквото и да избереш няма да сбъркаш обаче. Успех, браточка :!:
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Admiral General Till написа:16gb само за музика ли бе :?: аз на компа нямам толко
Ами маниак съм на тема музика. А и като до работа пътя ми с градски транспорт е над час (деба кога ще го оправят тва Цариградско :x ) и тва всеки ден отиване и връщане и през цялото това време слушам музика, даже и при 16 гб, песните започват да ми писват. Добре, че в нас постоянно слушам нова за мен музика и постоянно си обновявам плейлиста. Ся понеже нали ми се прееба телефона и карам с някво мизерно плейърче, което не чете 16 гигабайтовата ми карта и е само с 4 гб и е направо ужас. 1 седмица съм с него и почнаха вече 1 и същи песни.

Иначе ся гледам някви HTC-та, които повечето са с по-малко ppi от Xperia z, но пък са с LCD дисплей, който нали бил по-добър. И се чудя кое е по-важното в случая. Нокията на Морко и тя така. По-малко ppi ама LCD.
Аватар
vasito

Мнение от vasito »

Der Meister написа:
Admiral General Till написа:16gb само за музика ли бе :?: аз на компа нямам толко
Ами маниак съм на тема музика. А и като до работа пътя ми с градски транспорт е над час (деба кога ще го оправят тва Цариградско :x ) и тва всеки ден отиване и връщане и през цялото това време слушам музика, даже и при 16 гб, песните започват да ми писват. Добре, че в нас постоянно слушам нова за мен музика и постоянно си обновявам плейлиста. Ся понеже нали ми се прееба телефона и карам с някво мизерно плейърче, което не чете 16 гигабайтовата ми карта и е само с 4 гб и е направо ужас. 1 седмица съм с него и почнаха вече 1 и същи песни.

Иначе ся гледам някви HTC-та, които повечето са с по-малко ppi от Xperia z, но пък са с LCD дисплей, който нали бил по-добър. И се чудя кое е по-важното в случая. Нокията на Морко и тя така. По-малко ppi ама LCD.
Вземи си книга да прочетеш бе.
мисля че е плъх
Аватар
Till.Lindemann

1 песен е 5мб, значи в 1гб има 200 песни. 16х200 = 3200 песни. средно по 5 мин = 16000 минути = 266 часа музика копеле. ебах го
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Хаха каква книга бе човек, ти в 204 рано сутрин пътувал ли си? Там ако пръднеш, пръднята ти ще ти остане в гащите, щото няма да има място къде да излезе :D Освен това книгата, която чета в момента е толкова тежка, че ако я нося всеки ден с мен ще остана без ръце. И като цяло никога не съм бил фен да чета нещо на място, различно от леглото ми :D

Тилка, тия неща са доста относителни. Мен повечето ми песни са 320kbps, което увеличава средния размер на доста над 5 мб. Помня, че на 16 гигбайтовата ми карта имах към 1600 песни с обща дължина към 5 дни и нещо, като картата беше пълна до дупка. Това на пръв поглед може да изглежда много, но като всеки божи шибан ден слушаш по 2 часа музика (а да не говорим, че слушам и в кенефа :D ), набързо почват да ти се повтарят песните и да омръзват. Просто съм мега меломана аз и не мога да живея без нещо да свири около мен :D
Аватар
Till.Lindemann

е, аз нищо не съм казал бе, шашнах се просто. евала иначе :rockon:
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

Meister-e, аз също пътувам доста, може би малко повече от тебе даже и слушам много музика, но по някое време писва. Та съветът ми е - можеш да пробваш с аудиокниги, много е яко като посвикнеш малко :D

- Алминатора

- кримсънчето
Аватар
vasito

Мнение от vasito »

Der Meister написа:Хаха каква книга бе човек, ти в 204 рано сутрин пътувал ли си? Там ако пръднеш, пръднята ти ще ти остане в гащите, щото няма да има място къде да излезе :D Освен това книгата, която чета в момента е толкова тежка, че ако я нося всеки ден с мен ще остана без ръце. И като цяло никога не съм бил фен да чета нещо на място, различно от леглото ми :D

Тилка, тия неща са доста относителни. Мен повечето ми песни са 320kbps, което увеличава средния размер на доста над 5 мб. Помня, че на 16 гигбайтовата ми карта имах към 1600 песни с обща дължина към 5 дни и нещо, като картата беше пълна до дупка. Това на пръв поглед може да изглежда много, но като всеки божи шибан ден слушаш по 2 часа музика (а да не говорим, че слушам и в кенефа :D ), набързо почват да ти се повтарят песните и да омръзват. Просто съм мега меломана аз и не мога да живея без нещо да свири около мен :D

Извинения измислени.

Иначе една 320кбпс песен е точно около 5-8 мб
мисля че е плъх
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

бе като е казал човека, че иска повече от 10 гб за музика, кой си ти да му обявяваш измислени ли са му извиненията или не

има хора, дето слушат и по-различни работи от некви чекиджийски 20-30 летни хита - неслучайно едно време Ipod-ите бяха по 64-120 гигабайта

шот аз примерно си редя музиката по албуми

как си представяш да извадя две-три песни от The Dark Side of the Moon и да си ги връткам само тях или само Dogs от Animals, a

е са отворих напълно на рандъм некъв албум, дето слушам

песните вървят така

1 - 21,3мб
2- 13,7мб
3 - 14,9мб
4 - 11мб
5 - 13,3мб
6 - 15мб
7 - 12,4мб
8 - 11,3мб
9 - 13мб
10 - 20,5мб

калкулирай

- Алминатора

- кримсънчето
Аватар
Buttersa
В момента играе: не казвам

Мнение от Buttersa »

Тва телефон без слот за карта памет е ограничаващ ташак, не се занимавай с глупости. Ще напълниш догоре с музика тея въшкави десетина гигабайта и няма да ти остане място нито за някое HD клипче, нито за някоя игрица, нито за нищо... Взимай една пръчка + 32 GB карта и си свиркай. Иначе гледам се беше омазал с тея дисплеи, за това да ти обясня:
И Нексуса, и Xperia Z, и HTC One са все с LCD дисплеи, демек течнокристални дисплеи (течност между 2 парчета стъкла със светодиодна подсветка). Разликите са в типовете матрици - Xperia Z и Z1 и като цяло всички преди Z1 Compact са с TFT LCD дисплеи, сиреч стара, скапана технология с кофти ъгли на видимост и смотано цветоподаване. HTC One, Nexus 5, Z1 Compact са с IPS LCD дисплей - по-нова технология, по-балансирани цветове, много по-добри ъгли на видимост, стига да не омажат положението с някоя синкава подсветка. Сравнявал съм дисплея на Z с моя IPS дисплей, нищо общо като ъгли и цветоподаване. Иначе ppi над около 350 е безмислено така или иначе, излишен тормоз на GPU-то и батерията, а така или иначе окото ти няма да забележи пикселизация (прословутата търговска Retina тъпотия на Apple всъщност е обикновен IPS дисплей на LG с ppi над 300, за да не забелязва окото пикселизация) , най-малкото че дисплея на телефон 4,5 - 5 инча ще е минимум на половин метър от очите ти.
Rorschach написа:Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Daniel.
Аватар
Till.Lindemann

тва ppi-то мн трудно го разбирам
евентуално, ако ти изгори някой пиксел, може и да забележиш нещо, ама иначе...
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Принципно бих препоръчал Motorola MOTO G от който имам впечатления от първа ръка като "служебен" телефон (казвам "служебен" щото пак аз съм си го купувал, макар и само за работа), но реално личния ми телефон си е Samsung ATIV S който напълно компенсира минималните недостатъци на моторолката и просто що се отнася до WP8.1 и 4.4.2 Kitkat средите всичко останало ми се вижда overkill, хеле пък предвид че PCто в щаб-квартирата ми е 720p.

За първо устройство принципно нещата стоят по-другояче, но пак - щом казваш, че имаш фотоапарат, Moto G е за предпочитане пред Nexus 4 заради доста по-здравата батерия, доста по-якия дисплей, доста, доста по-издръжливата и водоустойчива архитектура, доста по-добрия звук и разбира се доста, доста по-ниската цена.

Galaxy S4, Nexus 5, G2 и т.н. от това поколение в момента в OLX се движат около 400-500 лв, но все пак там става въпрос за доста по-големи лампи и печки и съответно трябва да го имаш предвид ако искаш да имаш батерия и за след работа. От изброените от миналогодишното поколение устройства неминуемо Нексуса е най-скапан щото даже няма слот за карта, страда от обичайните проблеми с камерата и звука, както и естествено батерията не може да се сменя, иначе в SoC-хардуерно отношение всичко вече е идентично ad infinitum. В дисплейно отношение вече съм напълно убеден че тея AMOLEDи стават само за уиндоуски устройства поради две прости причини:
  • 1. самите пренаситени цветове са връзват повече с естетиката на WP8.1;
    2. черното, което е силно застъпено в WP8.1, не излъчва никаква светлина и съответно не хаби никакъв ток, което в система като тази води до 15-20% спестяване на енергията. оттам и редовните 3-4-5 дни батерия. :D
Съответно просто не бих си взел андроидски телефон с нещо различно от IPS, което що се отнася до изброените миналогодишни флагшип устройства ни оставя само G2 като вариант, т.е. в тоя ценови диапазон като за първо устройство без оглед на PCто ти и системите, с които ще го свързваш, G2 би трябвало да ти свърши най-добра работа, макар и също да не може да му се вади батерията.

В крайна сметка обаче дори това не може да се мери със съотношението цена/функционалност на MOTO G, особено когато имаш с какво да компенсираш средняшката му камера.

През 2014 г. отговорът на въпроса ти е по-труден от всякога, та надявам се моите 2 стотинки да са ти помогнали поне малко. :)

ПП
Eми да, при всичко над 340 PPI вече е все едно, както спомена някой.
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
Me

Мнение от Me »

Като искаш музика си вземи плеър - хем може да го наблъскаш с флакове колкото ти душа иска, хем няма да си хабиш батерията на телефона и после да мрънкате, че батериите за нищо не ставали.

Един Sansa Clip Zip/Clip+, който с Rockbox е сред най-добре звучащите плеъри на пазара, e 22 паунда с доставката от Англия - два пъти и половина по-евтин от колкото у нас.
Аватар
Balerion

Мнение от Balerion »

what if they get me? написа:
VVARDEYN написа:Принципно бих препоръчал Motorola MOTO G
Абе, много съм назад...

Моторола не бяха ли прекратени/анексирани? Не знаех, че все още имат телефони.
Нали Гооглето ги купи преди няколко години и после си ги и продаде :lol: . Ся май са собственост на някаква китайска компания.

Иначе добавям в темата и HUAWEI P6, че май никой не го е споменал.
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

Под китайска компания имаш предвид Lenovo - най-големият PC производител в света, който лековато го турна на HP, разбира се.

Motorola тепърва ще се връщат в играта и то бая ударно.

- Алминатора

- кримсънчето
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

vasito, никакви извинения не са това. Като ти казвам, че линиите, които ползвам, в пиковите часове са препълнени, значи е така, няма какво да ми спориш. А дори да са празни, тъй като пътувам гратис, трябва да следя за контрольори, така че пак не става да чета :D А и като цяло ако ще чета нещо, искам да си го чета вкъщи на спокойствие не обичам така по рейсовете. Виж аудиокнигата, която Морко предложи вече е друго нещо, но това вече ще ми е туу мъч :D Музичка да си слушам ми е най-добре. И стига вече с тия книги, че се отплеснахме, темата е за телефони.

Бътърс, мерси за разяснението. Май се ориентирам към телефон, който задължително трябва да има IPS дисплей в такъв случай :)

VVARDEYN, мерси също за мнението. Помогнало е определено, всяко мнение се взима под внимание :D

Me, не искам просто да нося 1000 устройства в мен. То точно това е идеята на смартфона. Да можеш да правиш всичко на него. Като имам и плеър и телефон трябва постоянно да ги следя кое е за зареждане, кое не. Мен само телефона ме мързи да го ръгам у тока като почне да ми пиука, пък какво остава за други устройства. Освен това на смартфона мога да си вържа плеъра към Last.fm профила :D
Публикувай отговор