Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Заглавие: Търси се екип
Публикувано на: 30 Апр 2009 17:59

Нов сайт, който си поставя за цел да популяризира феномена книгите-игри в България, набира своя екип. Създателите на бъдещия сайт търсят хора с идеи и познания върху този жанр, фентъзи и фантастика. Добре дошли са всякакви хора – автори на статии (дори такива, написали собствени произведения), художници, програмисти и web дизайнери, както и обикновени фенове. Изобщо всеки, готов да даде своето мнение за изработването на сайта, ще бъде приветстван. Работата е напълно на доброволни начала и поне в началото не се предвижда заплащане (това ще се промени, в случай че сайтът се разрасне в бъдеще). Екипът се сформира в момента (тоест сайтът все още реално не съществува), така че всеки, дръзнал да участва в самото начало от неговото създаване, ще стане част от нещо, което засега няма алтернатива в българското Интернет пространство – сайт, създаден и посветен на книгите-игри!

Инициаторите на идеята искат да превърнат сайта в голям архив от база данни, в който ще може да бъде намерена информация за всяка една книга-игра, отпечатана в България, както и възможност тя да бъде свалена директно. Ето защо, дори ако само имате хубав скенер и обичате старите класики като „Кървав меч”, „Пътят на Тигъра”, „Замъкът на Таласъмите”, „Варварският Бог”, свържете се с нас, за да ни помогнете в сканирането на книгите. Също така всеки, който смята, че притежава рядко намирана книга-игра и иска да помогне за нейното оформяне в дигитален вид, да пише също. Всички въпроси, идеи, предложения и желания за участие очакваме на този адрес: gamebooks@abv.bg

Ако сте от хората, които все още пазят тръпката на този жанр в сърцето си, не се колебайте, а пишете смело, за да заявите вашето участие в това начинание!

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Заглавие: Re: Търси се екип
Публикувано на: 30 Апр 2009 18:39

Аз съм върл фен на жанра, но за съжаление не мога да направя нищо друго, освен да ви пожелая успех в новото начинание. :)

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2009 19:06

Методи, пиши ми след 6-ти в скайп, ще видим с какво мога да помогна.

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 30 Апр 2009 19:55

Ъъъ...и аз съм голям фен на книгите-игри,тъй че съм навит да помогна с каквото мога!
Проблемът е,че нямам скенер,а имам доста книги...както и да е!Искам да разбера как ще бъде включен към системата-по скайп ли да си пишем или...?
Тъй ли иначе иде ваканция и съм на разположение-само чакам отговор!
Между другото идеята е супер яка!

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 30 Апр 2009 20:40

Бе, аз чак такъв огромен фен на книгите игри - не съм. Играла съм 10-тина и то в по фентъзи жанровете, но за сметка на това имам много свобоидно време и скенер :Ь
Бих писало и на пощата, но не обичам да се обръщам към някой, ако не знам кой е :D Защото, най-малкото не знам как да обясня, кое съм :D

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2009 21:16

Няма да се впускам колко любими са ми били книгите-игри навремето и каква носталгия изпитвам към съвременната липса на този жанр. Аз самият имам доста книжлета, Методи, след седмица ще ти пратя пълен списък на книгите, които имам... Бих се радвал да помогна за проекта с каквото мога. Ние с теб трябва да се видим идните седмици. Мисли кога :P :lol:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Публикувано на: 30 Апр 2009 21:19

Луд фен съм на книгите игри, дори се навивах по едно време и събирах сканирани книги игри. Но не знам с какво бих могъл да съм полезен.

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 02 Май 2009 13:20

Чудесно. Благодаря ви за готовността да дайствате. С какво ще помогнем ли - с лични мнения за жанра, впечатления върху дадени книги и автори. Всеки ще вземе участие в това предприятие :)
Идеята е на група приятели, които в момента довършват сайта си. Очакваме развръзка скоро.

Профил

Аватар
В момента играе: На борсата!
Публикувано на: 02 Май 2009 13:50

Мето, сигурно им е хрумнало вече на твоите хора, но ако искат - мога да бодна и да администрирам едно форумче към сайта. Винаги има място за форум под слънцето :]

:OMGOMG:

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Май 2009 14:01

http://pcmania.bg.typhoon.hostbgproject ... 0%BA%D0%B8

Супер хрумка.

Ако да бихте имали възможност, поканте този агент, дано е жив издрав, разбира се. Директно не отговаря на критериите на сайта ви,
но който превежда суперски системата на "Dungeon & Dragons",
значи е безценен, поне в моите очи.
И геймънгът му е ясен, и майчиният език на гейминга ме у по силите, и сложните системи знае, ...,
тоест,
би бил безценен съветник, най-малкото.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 05 Май 2009 19:48

Имам скенер и "Замъкът на таласъмие". Имам и една по батман, но само книгата без нито една карта (а те бяха близо десетина).

Профил Skype

Публикувано на: 05 Май 2009 19:50

Кач пара?

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 05 Май 2009 20:15

Мога да нарисувам хубав дизайн на .psd :)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 17 Май 2009 21:10

Скоро ще стартира въпросният сайт за книги-игри и фентъзи. Доколкото знам, вече е готов.
Нещо интересно - банда юнаци са говорили с издателствата на български и чуждестранни книги игри, както и със самите автори, и имат разрешение да публикуват повечето произведения на сайта.
Сред тях са книгите игри на Майкъл Майндкрайм, Колин Уолъмбъри, поредицата "Кървав меч" (играл съм я в група с професионален водещ, било е кеф :) ) и др.
Във въпросния сайт ще се публикуват мнения, статии от вякакъв род, дори собствени книги игри. Което ми напомня да пиша на AcTiVe, че лятото ще съм свободен и най-после ще довършим неговия проект за забавна книга игра. :P
Връзката с тези вярващи си юнаци (и имат причина да е така!) е gamebooks@abv.bg.

Профил

Публикувано на: 17 Май 2009 21:15

За съжаление не съм фен, но ви пожелавам успех с начинанието! :rockon:

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 18 Май 2009 10:43

Да кажа, че получих СМС-а, но наистина не ми е известно дали ще имам време. При всяко положения лятото ще съм на пълен работен ден, най-вероятно 6 дни седмично, доста вероятно през нощта... ако имам свободно време ще пиша.

Съобщавай с някое постче тука как вървят нещата и в какъв стадии са.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 28 Май 2009 13:36

Пак съм аз! :rockon:

Пиша специално, за да ви кажа, че сайтът има остра нужда от ЗАПАЗЕНИ стратегически книги-игри (стратове), които да се сканират.

Доста от тези стратове имат елементи като картички, полета, зарове за изрязване и др., които се сканират по-лесно, ако комплектът е запазен и не е бил изрязван навремето от читателя.

Ето защо, нека всеки един, който има запазени стратегически книги-игри (най-вече тези на издателство МЕГА) и е готов да ги предостави за нуждите на сайта - да пише (или тук, или на Лична), за да се свържем с него.

Ще чакам вашите отзиви и ви благодаря!

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 28 Май 2009 13:42

Аз имам адски много книги-игри, включително стратегически, но нямам досег до скенер... :( Чудя се дали има как да ти ги дам, creator, или на Актив или де да знам на кого.. ?? Иии не знам кога бих успял да ги пренеса от Русе, също така.. :roll: :!:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Май 2009 13:45

о писал съм 2 такива книги преди 15 години сигорно, едната дори я завърших мноо яка, ама я дадох на еидн сасед и тва беше с нея. имам и почти пълна колекция от книги игри без последната 1 2 години дето излизаха

Профил

Публикувано на: 28 Май 2009 21:09

Само да спомена, че ако има някой от Варна, който мисли да се занимава с това, мисля, че в антикварната книжарница до общината (от другата страна на светофара на булевард "Осми приморски полк" ) май има такива книги и са евтинийка - но 2-3 лева, аз лично от там си купувам запазени книжки от Библиотека Галактика за по 1-2-3 лева парчето. Ако имам път надолу към центъра, може да проверя.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com