Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Съобщения за бъгове и предложения за сайта и форума.
Публикувано на: 15 Апр 2009 19:07

¦•••SHERIFA•••¦ написа:
Гост написа:
не ми дава да се регистрирам. Първия път се регистрирах уж със gmail (brujerizmobg@gmail.com) поща ник EpidemicOfHate и нито получих активационно писмо нито сега мога да си влезна във акаунта това през Firefox 3.1 Beta3. Сега тръгнах пак да се регвам през IE8 не ми приема ника EpidemicOfHate както и пощата във gmail и mail.bg (thegame88@mail.bg), а тази втората изобщо не съм я използвал. Моля някой администратор ако може да ми прати активационно писмо ако никът ми съществува във member листата или да го изтрие и да опитам пак да се регна. Благодаря.

ПП: има едно нещо което аз поне видях не е бъг ами недостатък може би:
не видях опция ако си си забравил паролата да се възстанови. :)

Порталната част е все още бъгава, дава грешки и има неща за дооправяне, нормално.

Гост написа:
забравих да кажа регистрирам се през сайта не през форума и се опитах да влезна и от двете места но не става. Ако изобщо има значение това ;)

Е, то ако нямаше... Просто използвай ФОРУМА, за да се регистрираш, а не през сайта. Там няма password recovery, за разлика от тук ( намира се като влезнеш у форума -> влизане в сайта ). За разлика от портала, форумът... си е напълно функционален, поне откъм phpBB Devs и source-а, който предоставят. Вече ръчни бутания, edits, mods и т.н. - dunno.

Все пак проверих в потребителската листа за nick EpidemicOfHate и... не го намерих. => като си се регистрирал през портала - вкарало е профилът ти в SQL-а на портала, но не и във форума ( ако беше, щях да намеря профилът ти ей сега ). Пробваш пак да се регистрираш със същият nick, пак през портала, но... ВЕЧЕ е зает. Чудно колко още хора имат този проблем...

Единствено засега се сещам - регистрация САМО и ЕДИНСТВЕНО през форума, за да протече нормално. Виж, ако и от там има оплаквания, то вече... не са "досъединени" съответните таблици на портала с форума или нещо такова. Поне да направят функцията за логване през портала invisible, както си беше отначало още при слагането на сайта, за да не се объркват потребителите и да правят същият този фал. То тея, дето са се логнали през форума, си остават логнати и през портала => могат да си пишат коментарчетата.

П.С.: Извинявам се, ако съм сгрешил и "портал" и "форум" таблиците, специално phpbb_users, ползват едно и също. Т.е. от портала да get-ва информацията за user-ите от phpbb_users, а не примерно... "pcmania_portal_users" и "phpbb_users" - 2 различни таблици, но в една DB. Като частта от "phpbb_users" е копирана и convert-ната за полетата от "pcmania_portal_users". 2-та варианта ги написах, няма кой знае колко голямо значение де, те хората си знаят кое, как, къде, защо... има за оправяне... предполагам.

днес оправихме проблем свързан регистрация през сайта на никове от типа jKвМо&5_М* (EpidemicOfHate е частен случай на този тип никове). Всичко би трябвало да е ок.

Профил WWW

Публикувано на: 15 Апр 2009 19:10

High_voltage написа:
Шерифа рулз. :) Послушайте го.

Аз да рапортувам, че понякога, когато си браузвам из сайта/форума, страниците зареждат изключително бавно. Примерно минута-две. Не го наблюдавам при никой друг сайт това.

така е, трябва да решим този проблем възможно най-скоро.

Профил WWW

Публикувано на: 15 Апр 2009 20:21

¦•••SHERIFA•••¦ написа:
...

Благодарско за отделеното време и ценния пост!

По сайта има доста трески за дялане. На първо място - не е достатъчно бърз. Времето е ценно за всички :wink: По въпроса с логина и регистрациите - интегрираме нещо правено преди около 10 години. Естествено, че по-лесно би било да се започне на чисто, така нямаше да има никакви проблеми, но по-добре проблеми 10-тина дни, отколкото задраскване на 10 години.

Приоритетите ни за момента са в 2 посоки - съдържание и функционалност на сайта. Освен, че всичко трябва да бъде безпроблемно в техническо и визуално отношение, трябва да има интересни нови материали и качествено съдържание + качване на целия архив от списанието. Идеята ни беше не просто да направим поредния геймърски сайт, а да пренесем хартиения вариант на списанието онлайн, поне в същия обем. В най-скоро време започваме и работа по ъпгрейд на форума.

Допълнителните материали и теми - геймърски събития и изложения и т.н., които формално не влизат в разделите с бутоните отгоре, ще бъдат в раздели "Тема на седмицата" и "Лично мнение".

Относно по-голямото участие на потребителите в работата на сайта - да, ще дадем възможност, нека първо ние да си свършим нашата работа.

btw. Благодаря и на denik за ценните бележки и критики!

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Апр 2009 20:58

¦•••SHERIFA•••¦ написа:
Гост написа:
не ми дава да се регистрирам. Първия път се регистрирах уж със gmail (brujerizmobg@gmail.com) поща ник EpidemicOfHate и нито получих активационно писмо нито сега мога да си влезна във акаунта това през Firefox 3.1 Beta3. Сега тръгнах пак да се регвам през IE8 не ми приема ника EpidemicOfHate както и пощата във gmail и mail.bg (thegame88@mail.bg), а тази втората изобщо не съм я използвал. Моля някой администратор ако може да ми прати активационно писмо ако никът ми съществува във member листата или да го изтрие и да опитам пак да се регна. Благодаря.

ПП: има едно нещо което аз поне видях не е бъг ами недостатък може би:
не видях опция ако си си забравил паролата да се възстанови. :)

Порталната част е все още бъгава, дава грешки и има неща за дооправяне, нормално.

Гост написа:
забравих да кажа регистрирам се през сайта не през форума и се опитах да влезна и от двете места но не става. Ако изобщо има значение това ;)

Е, то ако нямаше... Просто използвай ФОРУМА, за да се регистрираш, а не през сайта. Там няма password recovery, за разлика от тук ( намира се като влезнеш у форума -> влизане в сайта ). За разлика от портала, форумът... си е напълно функционален, поне откъм phpBB Devs и source-а, който предоставят. Вече ръчни бутания, edits, mods и т.н. - dunno.

Все пак проверих в потребителската листа за nick EpidemicOfHate и... не го намерих. => като си се регистрирал през портала - вкарало е профилът ти в SQL-а на портала, но не и във форума ( ако беше, щях да намеря профилът ти ей сега ). Пробваш пак да се регистрираш със същият nick, пак през портала, но... ВЕЧЕ е зает. Чудно колко още хора имат този проблем...

Единствено засега се сещам - регистрация САМО и ЕДИНСТВЕНО през форума, за да протече нормално. Виж, ако и от там има оплаквания, то вече... не са "досъединени" съответните таблици на портала с форума или нещо такова. Поне да направят функцията за логване през портала invisible, както си беше отначало още при слагането на сайта, за да не се объркват потребителите и да правят същият този фал. То тея, дето са се логнали през форума, си остават логнати и през портала => могат да си пишат коментарчетата.

П.С.: Извинявам се, ако съм сгрешил и "портал" и "форум" таблиците, специално phpbb_users, ползват едно и също. Т.е. от портала да get-ва информацията за user-ите от phpbb_users, а не примерно... "pcmania_portal_users" и "phpbb_users" - 2 различни таблици, но в една DB. Като частта от "phpbb_users" е копирана и convert-ната за полетата от "pcmania_portal_users". 2-та варианта ги написах, няма кой знае колко голямо значение де, те хората си знаят кое, как, къде, защо... има за оправяне... предполагам.

Мерси така стана регистрирах се без проблем, но странно защо ми даде че майла ми thegame88@mail.bg е зает както и ника ми като при предишната проба за регистрация и сега използвах brujerizmobg@gmail.com. :shock: Преди не си спомням да съм се регистрирал............ :roll:

ПП: сега сложих на Of вместо "О" "0" инак по обикновенния начин кадето се пиша е зает. :( Като отида на забравена парола и въведа ник EpidemicOfHate и thegame88@mail.bg ми изписва
Цитат:
Изпратената информация не може да бъде намерена
Както и ако ги напиша поотделно пак същото. :?:

Профил WWW

Публикувано на: 18 Апр 2009 20:07

Някои от бутоните във форума под 1680x1050p са много ситни и нечетливи. Най-вече цитатите са с умален шрифт, и е невъзможно за четене... Няма да е лошо да се помисли над този проблем. ;)

Профил

Публикувано на: 22 Апр 2009 17:00

TheMiamiTiger написа:
Някои от бутоните във форума под 1680x1050p са много ситни и нечетливи. Най-вече цитатите са с умален шрифт, и е невъзможно за четене... Няма да е лошо да се помисли над този проблем. ;)

че при мен са си добре и аз съм на такава резолюция. Виж си шрифта на браузера на каква големина са ти буквите.

Публикувано на: 22 Апр 2009 18:20

Във всички други форуми всичко си е нормално, пък не знам... :wink:

Профил

Публикувано на: 23 Апр 2009 04:18

TheMiamiTiger написа:
Във всички други форуми всичко си е нормално, пък не знам... :wink:

Тук са специално модвани :P.

Колкото до другите неща - общи отговори, общо взето. Качване на съдържание, функционалност, ... няма отговор на точка по точка... примерно. За да съм ( за да СМЕ ) наясно все пак кой ще бИде ( "Имат ли звездите бИде" :lol: ) оправен, кога и т.н. по-точни и детайлни разяснения. Или пак да се "самодокладвам". 10 дни все пак изминаха. За толкова време доста неща могат да се свършат, като не се забравят и основните де. Стига всички от екипа да са активни и да са ясни кой, къде, какво ще прави.

:wink:

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 23 Апр 2009 21:05

Оправили сте логото на сайта. Поздравления :)

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 27 Апр 2009 21:06

Аз все пак към онзи дългият списък, добавям и още мат'риал:

Не съм се логнал скрит, а тук тук съм поставял отметката на Невидим: НЕ.

Сега вече съм се логнал като скрит ( invisible ) + поставил съм за Невидим: ДА. Резултатът се вижда. Logout-нах, логнах се отново, проверих пак, пак същото. Проверих и да не би да се е автоматично "преместило" ( няма такава опция, но пък аз да си проверя ;) ) тикчето - е, не е.

Обобщение: Какъвто и да си, visible ИЛИ invisible, виждаш и 2-те групи от users ( т.е. И visible, И invisible ). А как трябва да е ? Единствено Администраторите могат да виждат Invisible Users, никой друг, дори и модераторите ( без Глобалните Модератори, те също ги виждат ), които не членуват в група.

Излишно е сигурно да пиша, че съм пробвал И с 3-те скина: pcmania, pcmania-old и новият дървен AcidTech Red.

Аватар
В момента играе: CS 1.6, Return to Castle Wolfenstein,
Публикувано на: 01 Май 2009 20:42

Нека, след някой и друг ъпдейт, да се даде възможност на потребителите да добавят трейлъри или статии от сайта в собствени листи. Фейвъритс с една дума.

Така чрез акаунта си, всеки според своя вкус ще си прави колекция. Да не говорим, че е много удобно, ако искаш да препрочетеш доста нещо, но ти се губи нейде...

Преди просто можеше да се разтърсиш из списанията си...

http://damusenevidi.blogspot.com/2009/0 ... niabg.html

Профил WWW

Публикувано на: 02 Май 2009 17:25

Makedonski написа:
Нека, след някой и друг ъпдейт, да се даде възможност на потребителите да добавят трейлъри или статии от сайта в собствени листи. Фейвъритс с една дума.

Така чрез акаунта си, всеки според своя вкус ще си прави колекция. Да не говорим, че е много удобно, ако искаш да препрочетеш доста нещо, но ти се губи нейде...

Преди просто можеше да се разтърсиш из списанията си...

По-общо казано - 19. от предната страница, на която е отговорено:

Boby написа:
Относно по-голямото участие на потребителите в работата на сайта - да, ще дадем възможност, нека първо ние да си свършим нашата работа.

Btw, относно invisible/visible поста ми по-горе, гледам че е оправено. Остават и онея точки от предната страница :roll:.

Публикувано на: 03 Май 2009 14:05

Айде пак проблемът с логването...

High_voltage

Публикувано на: 07 Май 2009 14:17

Предложение:

Няма го списанието, а там ОСВЕН т. нар. плюсове и минуси, имаше и рейтинг/rank. По-старите знаят, че това с плюсовете и минутите беше въведено последните години.

Сега като е online - в статиите пак си ги има +/-, но КЪДЕ са оценките ( Gameplay, графика, звук, ... общо; т.е. дали сте само едни... звезди, a.k.a. "OVERALL" и т'ва е ) ? В тази връзка и предложението -

http://en.wikipedia.org/wiki/GameRankings
http://en.wikipedia.org/wiki/Metacritic

Да се list-ват превютата и ревютата. В wiki-то пише информация за сайтовете, влизате и гледате за какво иде реч. Пишете просто името на дадена игра да търси и виждате там оценки, % и т.н., както и долу - базирано на еди-си-колко/какви ревюта от еди-си-кое/кои gaming сайтове, които се явяват ВАШИ КОЛЕГИ ( International ). Тук и логично - те могат, тук не можем, че от какъв зор :) ? Така че връщането на rank-а на статиите тук няма да е зле ( е, да, ще почнат отрицателни коментари тук-там - що била толкова ниска, висока и т.н., ама те са си ясни и без това - винаги ги е имало и винаги ще има, където и да е ) + свързването с поддръжката на GameRankings/Metacritic за включване към техните класации. Така да се каже - оценката да стане по-обща, а да сте ПЪРВИТЕ изобщо от България, които се включват в тази инициатива ( така да се нарече, макар че не е правилно ).

Сега очаквам поредният опрадвания - тъй, тъй, тъй... що не можело да стане, изсмукани от пръсти причини и т.н., но тук веднага аз цитирам: Има ли желание, има и начин. Няма ли желание, намираме oправдание.

Пример: Fallout 3: Broken Steel ( играта, за която скоро ще пишете статия, ревю де )

http://www.gamerankings.com/browse.html ... ev=3&site=
http://www.metacritic.com/search/proces ... Steel&ty=0

П.С.: Няма как да пропусна да bump-на и за точките от първата страница от тази тема 8).

Публикувано на: 12 Май 2009 14:15

Аз пак да се наместя малко :).

http://issuu.com/develop/docs/develop100_2009 ( взел съм го от http://www.develop100.com/ ) - как е оформено като виртуално списание, разлистваш, четеш, абе МНОГО ЯКО с 2 думи. Такова, ако беше направено... Но все пак - ВСЕ ОЩЕ Е ВЪЗМОЖНО и не е късно ! Поогледах сайта – http://issuu.com/ и видях, че и доста други известни и авторитетни списания ( дори и гейм! ) публикуват така. Български - не видях, чудно защо ли... Е, след като ВЕЧЕ е *безплатно списанието* ( т.е. - вече only online & for free ), пак може да се помисли нещо.

И/ИЛИ пък - така и така 131 броя имате. Направо старите се публикуват в такъв формат на сайта и воала - хората свободно си разлистват, четат, ако ще и download-ват списанието. Пък после вече и добавено в съответната секция със статии на сайта. Варианти и възможности - БОЛ. Все идеи, идеи, идеи, но... никакви коментари. Айде и другите поне "форумни хора" да прочетат и видят за какво става въпрос и да изкажат мнение, тъй като явно: Асен Георгиев, Борис Цветков, Владимир Тодоров, Георги Панайотов, Иван Дончев, Ивелин Г. Иванов, Иво Цеков, Лилия Стоилова, Момчил Митев, Морган Кроу, Орлин Широв, Пламен Димитров, Свилен Енев, Стефан Хаджиев, Стоян Спахиев, Пеню Дачев, Росев Вучев, Велчо Стефанов, Олга Вълчева, Петър Табов са прекалено заети с други дейности ( някои от тях по сайта, и то доста активно ).

Гледам и някои нови Mods добавени, които въпреки това... изобщо не са се логвали от ГОДИНИ, камоли пък да свършат нещо или пък един пост да драснат. Умните в скрит режим :).

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 17 Май 2009 19:35

Някои от картинките за най-актуални продукти изглеждат доста ужасно:
http://img190.imageshack.us/img190/1337/19159279.jpg

edit: оправено е, мерси :)

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 26 Май 2009 00:31

От един banner до къде се стига... :|

П.С.: As usual, bump на изписаните до момента неща.

Аватар
В момента играе: BioShock 2
Публикувано на: 20 Юни 2009 20:02

Аз не мога да прочета статията за прогреса и културата - "(Не)контролируемото бъдеще". Като цъкна на нея, ми се появяват само изображенията. Пробвах и от друг компютър - продължава да е така. Надявам се да го оправите.

ЕДИТ: Забелязах, че това се случва само когято ползвам IE. С FireFox-а си става. :wink:

Профил

Публикувано на: 20 Юни 2009 21:46

Ton4o написа:
Аз не мога да прочета статията за прогреса и културата - "(Не)контролируемото бъдеще". Като цъкна на нея, ми се появяват само изображенията. Пробвах и от друг компютър - продължава да е така. Надявам се да го оправите.

ЕДИТ: Забелязах, че това се случва само когято ползвам IE. С FireFox-а си става. :wink:

мерси за информацията! оправено е.

Профил WWW

Публикувано на: 28 Юни 2009 19:08

Отговарям с доста голямо закъснение, защото предложенията са сериозни и засягат много и различни неща. Също така, несериозно е да се дават автоматично отговори от типа - "ще това..." и "ще онова...", зад всяко "ще" има конкретна работа, която изисква съответните ресурси (време, пари и т.н.) за да се свърши както трябва.

Искам да напомня с две думи какво представлява сайта - сори за някои клишета и повторения:

Това е мястото, където човек може да намери най-пълната, точна и актуална информация на български език за игрите и всичко свързано с тях. В момента имаме над 40 000 хиляди редовни (и реални) посетители месечно. Ясно е, че те са различни като възраст, образование, ако щеш дори и като компетентност по отношение на теми, свързани с игри и компютри. Никой не е роден научен, всеки на една определена възраст е писал и глупости по форумите. Сайтът трябва да е достъпен за всички. От полза за всички нас е геймърското лоби да става все по-голямо ;-) И най-важното сайтът е място, където хората се забавляват. Като се събере компания на по бира какво става: случва се някой да изръси глупост, лафовете не винаги са особено цензурни, накрая някой попрекалил с напитките може да мине и на латиница. Понякога е много трудно да се определи границата, но основното правило е просто: без лични обиди.

¦•••SHERIFA•••¦ написа:
[*] Flash-а не работи, не се и използва => няма за какво да е пуснат ( [flash] е Включен );

работи, доста хора го ползват.

Цитат:
[*] Искате хората да пишат на пишат на КИРИЛИЦА, искате да спазват правило 4., искате... УЛЕСНЕТЕ ги -> Link ( големите български форуми отдавна имат, просто едно бутонче и т'ва е, за превключване, само кода трябва да е читав, щото има различни версийки, кои по-бъгави, кои по-добри, точната трябва да се намери; за .js файла говоря по-точно );

сигурно ще сложим.

Цитат:
[*] Включване на Attachments ( прикачени файлове ) опцията за форума, хората да си прикачват файлове ( като и добавени съответните архиви и разширения - .rar, .zip, .exe, ... ), но и същевременно се СЛЕДИ дали някой не е качил някой вирус;

не. почти навсякъде е така. не е възможно съдържанието на атачмънтите да се следи в реално време.

Цитат:
[*] Добавяне на още малко пояци и роботи от админ панела за:
  • Gigabot [Bot]
  • Majestic-12 [Bot]
  • Cuil [Bot]
  • Нетинфо [Bot]
  • Дири [Bot]
  • и др.
С цел по-добра index-ация, от повече роботи, повече хора да влизат, съответно и повече посещения, от там clicks -> banners -> $;

ако преценим, че има полза от някой, ще сложим.

Цитат:
[*] Добавяне на нови BBCodes - за центриране, за justify, за offtopic ( СТРАШНО ПОЛЕЗНО!!! ), myspace, vbox, youtube, yahoo, google, codebox, и още други. Тея поединично може да се добавят, търсенето им и кои варианти са хубави - Google. Или направо слагането на Advanced BBCode Box 3. Е-е-е, естествено, че и няма как да не вмъкна тук и upgrade-ването на RSS Feed-а с последната излязла до момента версия ( 1.0.4 я гледам сегашната, а има по-нова ) + вече колко и дали ще е удобно за добавяне на бутонче за RSS към подфорумите/темите с цел по-добра синдикация и улесняване на advanced users. Може да стане претрупване, а може би не ? Тества се, гледа се, преценява се, другите модове от Foro MSST форума не са за изключване също ( гледам че English-а сте го оставили );

да

Цитат:
[*] Добавяне на МНОГО думи за цензуриране, щото някои хора не само, че се оливат, не само, че са прекрачили моралната и нететикетна граница, а... направо хвърчат и правят каквото си поискат. Внимателно трябва да се види кои думи да се сложат. Само да вмъкна нещо - users почват да ги заобикалят :). Така да се каже - една дума по 5-10 варианта трябва да й се слага. На пръв поглед лесна работа, но доста по-дълго време отнема;

както сам казваш, това не би затруднило почти никой. Разширеното автоматично цензуриране на отделни думи не е добра идея.

Цитат:
[*] Добавяне на рангове ( хе-хе, flooders feat. spammers голямо радост, нали :P ), но не само по имена, но и с картинки;

да

Цитат:
[*] Скиновете няма да ги обсъждам, тъй като тях... явно такава е практиката - или един, или максимум 2, понеже... като се сложи нещо ново, то трябва на колкото има скина да се слага, логично;

да, вече има един готов

Цитат:
[*] Не може да си редактираш коментарите в порталната част ( не става въпрос за форума ), нито пък да си го изтриваш. Или няма такава опция, или не е направена, или нямаш съответните permissions;

коментарите под материалите могат да бъдат само по темата (или за самата статия или за играта/продукта).

Цитат:
[*] Ориентиране на сайта в по-голяма степен към Web 2.0. Ясно, че в сегашният ( обновен ) вид е долу-горе така, но не баш. Не баш, понеже... добре, хубаво, потребителите постват коментари. Добре, хубаво, има пренаписан Администраторски Портал, откъдето се добавят редакторите и т.н., които пишат статии, добавят клипчета, downloads, cheats, статии, ревюта, превюта и т.н. А потребителите кога ще могат това ? Отмина времето, когато САМО "персоналът" на даденият сайт можеше да бачка по сайта. Шанс на потребителите ? Добре, не всички стават. Кои стават все пак ? Как ще бъдат открити в "мозайката" ? На тези въпроси, вече сами си отговаряте и преценявате. Виждам някакви users с по ХИЛЯДИ постове, които с години киснят все и все, и ... все у форума. Да покиснат малко и в сайта, да се поизморят малко с написването на нещо ? Да свършат нещо полезно ( отколкото flood, spam, flame, offtopics, etc. ) ? Приятелчетата им да видят от тях, да се вземат в ръце, и те да "кандидатстват" за пост някакъв ? ...а иде и Web 3.0;

идеята звучи много добре, но практиката показва обратното - когато удоволствието стане задължение нещата преминават в друга сфера. Единици са хората (като теб), които следят нещата почти от "кухнята" и по този начин участват, макар и индиректно, в работата по сайта.

Може би трябва да помислим над идеите:
1. посетителите да могат да дават собствена оценка на дадена игра, т.е. да има освен оценка на автора и оценка на читателите.
2. освен това може да публикуваме "алтернативно мнение" - статия от читател несъгласен или имащ друго мнение от това на автора на статията.

Цитат:
[*] Нито във форума, нито в порталната част не видях "keywords";

няма да има засега - доста е дебилно + изглежда грозно, освен това имаме доста удобна търсачка която се вижда отвсякъде.

Цитат:
[*] Наскоро едно приятелче ми спомена за опция на Google ( или Google API май беше ), чрез която даден сайт, бутон и т.н. направо може да се превежда на кой-да-е-език. Т.е. НЕЕЕЕЕЕЕЕ бутонче за translate от един на друг език, а направо през Google Translate API или нещо такова беше, не съм го разучавал, но явно голям ефект щяло да има. А ако се и направи по IP ( Regions ) да засича потребителят, влезнал в сайта, и автоматично да му показва цялото съдържание на неговият език, дали няма да е добре ? Или и тук ще дойдат критиците "ама тя търсачката не превеждала някои неща правилно, използвайте WebTrance/Bultra"/Babel Fish" :shock: :o ? Да мислим малко по-глобално, или все така "по-български" - български да си е сайта ( той си е ), но без да влизат чужденци в него ( освен англо-говорящи и то... минавайки на български, че после да минат на English през форума и да, само бутоните и менютата ще има са на English, писането и текста... ясно на какъв ). Става въпрос не за форума, а за порталната част. Кое наричам портал ( да не се бърка с CMS ) ? Всичко, което не е phpBB3 ( с модовете за forum software-а де );

в момента translate програмите все още работят доста зле и това едва ли ще доведе чуждоезична публика, има достатъчно много сайтове на английски.

Цитат:
[*] Къде е RSS-а на портала !? RSS новини, RSS ревюта, RSS видеота, RSS cheats, RSS хардуер, ... ? RSS all-in-one ? Малко да погледнем другите сайтове как са - ми те цяла страничка си имат и вътре наредени 1000 RSS линка за синдикация, човек има СВОБОДАТА да си избере това, което ще чете през RSS клиента си ( е, при мен направо през браузъра за няколко секунди - 20-тина сайта без да влизам в тях, но това е друга тема ). Трябва да влизам в сайта, за да видя какво ново има, като вместо това... би трябвало с RSS/Atom, както всеки нормален сайт да става това;

ще има

Цитат:
[*] На портала коментарите няма бутонче за "Report" ( за разлика от форума, вградена функция от v3 насам );

В адм. панел има режим на одобрение (да/не) на всеки постнат коментар.

Цитат:
[*] Не на последно място, ама... май си е баш последно място и както винаги няма да бъде обърнато внимание, както си е през годините, съответно и аз не съм активен примерно ( както и някои други люде ) именно заради... боклука и flame-а. Напише някой, който по не разбира от дадена сфера, и оп с кофите да му се излеят 2-3-ма. Напишеш нещо - оопп, nick-а му на някого не го кефело. Напише някой модератор/администратор нещо - "о-о-о, да шефе, добре, така ще е". Няма такова мазнене, такава криеница, такова вършеене през пръсти... :cry: :!: Не, че и аз сега не очаквам някой да ми се нахвърли и на мен ( НОРМАЛНО ще е, ненормално ще е ако не го направи никой ). Гледам модератори сложени... не са влизали от ГОДИНИ, трети влизат, но ей така... за шоуто, през не знам си колко седмици/месеци. 2-3-ма активни, максимум и т'ва е. Бива ли такова нещо ? Или ще продължим да караме на принципа - сериозен портал, несериозен... форум. 2-те крайности. Тея коментари в новините и ревютата, които ще четете... да знаете, че и user-ите знаят, че ги преглеждате :). Съответно и там баш няма много-много ( е, вече може да има някой сгафил ) боклук, но погледнем ли форума... ох, мали;

темата е доста сложна, може би трябва да се помисли как да се създават по желание отделни затворени групи, където хората да дискутират помежду си и да приемат по желание нови членове.

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com