Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Най-добрият фентъзи филм ever

The Wizard of Oz    1%  1%  [ 1 ]
 Lord of the Rings    38%  38%  [ 38 ]
 The Princess Bride    5%  5%  [ 5 ]
 Jason and the Argonauts    5%  5%  [ 5 ]
 King Kong    3%  3%  [ 3 ]
 Monty Python and the Holy Grail    2%  2%  [ 2 ]
 Willy Wonka and the Chocolate Factory    1%  1%  [ 1 ]
 Clash of the Titans    0%  0%  [ 0 ]
 The Dark Crystal    1%  1%  [ 1 ]
 Тhe Neverending Story    6%  6%  [ 6 ]
 Pee-Wee's Big Adventure    0%  0%  [ 0 ]
 Conan the Barbarian    4%  4%  [ 4 ]
 Fantasia    0%  0%  [ 0 ]
 Time Bandits    0%  0%  [ 0 ]
 Beetlejuice    0%  0%  [ 0 ]
 Groundhog Day    3%  3%  [ 3 ]
 Edward Scissorhands    1%  1%  [ 1 ]
 Harry Potter    6%  6%  [ 6 ]
 Excalibur    5%  5%  [ 5 ]
 Labyrinth    3%  3%  [ 3 ]
 Babe    1%  1%  [ 1 ]
 Willow    15%  15%  [ 15 ]
 Bill and Ted's Excellent Adventure    0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 100
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие: Re: Най-добрият фентъзи филм ever
Публикувано на: 13 Апр 2009 13:03

indeedhewas написа:
Всеки човек, който не е чел книгата преди да гледа филма ще е безкрайно впечатлен.

Дам, аз бех безкрайно разочарована, когато останових че Върбалан са го изрязали от филма. Че върбалан е един от най-култовите в цялата книга :D
За властелина и аз не мисля, че е чак толкова велик, че да си струва да го издигаме в култ. Първата част беше откровенно тъпа, за щастие поне втората и третата бяха по-интересни.
Няма да го коментирам Властелина повече - който си го харесва да си го гледа, аз лично като ми стане "мъчно" за него го гледам някъде от средата на третата част - за останалото нямам нерви и време да си го губя.

От изброените филми, не съм гледала по-голямата част,но Уилоу е сладурски.
Все пак освен към предложените от сентри, ще попитам и за една по-стара "класика" в детският жанр или иначе казано; "Защо няма 'Приказка без край'?" <- Видях си я :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2009 13:04

One Vision, добре, хубаво, смятай си каквото си искаш, това си е твое право. Просто следващия път не се опитвай да ми наложиш мнението си. Това не е твое право.

WidowmakeR, и аз толкова горе-долу не съм гледал. Общо взето те са от малко по-старото поколение от филми, които хората от форума не помнят. Аз бих ги гледал, ако си ги намеря. Особено Pee-Wee's Big Adventure и Willy Wonka and the Chocolate Factory, защото наистина съм чувал много добри неща за тях. Честно казано имам чувството, че някои от тях ще сложат повечето сега известни филми в малкото си джобче.

indeedhewas, Monty Python and the Holy Grail въобще не е лошо филмче :)

IceQueen, има Приказка без край :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2009 13:39

Към списъка може да се добавят още Лабиринт на Джим Хенсън (имаше и други неща, но това му е май най-качественото извън пародийната тематика) и Брон Мюнхаузен и Братя Грим на Тери Гилиам (от което, като махнем едно наистина неадекватно джиндифилово човече, би се получило прилично филмче).

От нискобюджетните филми определено изпъкват Сърцето на дракона и Конан.

От високобюджетните Властелинът е с една-две конски дължини напред. Може да има лошо адаптирани неща от книгата неща (примерно в книгата - новото изковаване на строшеният меч става още в Ломидол), може да е фрашкано с гей пропаганда, може цели сюжетни линии да са преебани, може играта на някои герои да съква, но едно нещо не може да се пренебрегне - визията. Просто няма друг фентази филм с толкова добри, маски, костюми, облекла, грим, декори, локации, стънтове, масови сцени, спецялни ефекти, звук и музика. Никой друг не е подхождал толкова сериозно и фотореалистично към фентазито. Всички останали заглавия в списъка са евтини продукциики със смехотворен бюджет.
Великите легенди от миналото, като Магьосникът от Оз или Приказка без край са с буквално театрален декор. Да не говорим, че първото преди всичко е мюзикъл.(Мразя мюзикъли - единственият който харесвам е О братко къде си? :lol: пък и той може да не се води за мюзикъл...ако говорим за класическите Дисни анимации, там нещата са други...)

IceQueen
Цитат:
аз бех безкрайно разочарована, когато останових че Върбалан са го изрязали от филма. Че върбалан е един от най-култовите в цялата книга :D

Не е вярно - могилната твар е още по-култов персонаж! Като оставим настрана това, че е надарен поет, тя несъмнено е и некроман-педофил :lol: .
Докато Върбалан какво...просто трепе всичко живо, без финес и извращения...

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2009 13:41

AlShu, Лабиринтът също е в списъка :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2009 13:42

Май мистейк!

Профил

Аватар
В момента играе: q3
Публикувано на: 13 Апр 2009 13:54

WidowmakeR написа:
Аз лично гласувах за LOTRO, озовския маг и Язон, мисля да не обеснявам защо. :wink:

Същност LOTRO значи Lord of the rings online а LOTR е филма :lol:
Иначе за мен вралстелна е не само най-добрия фентъзи, но и един от най-добрите изобщо.

Профил

Публикувано на: 13 Апр 2009 14:06

Хаха. Еми его е, то немое 3 дена да не спиш и да си добре :D. Явно LOTRO ми е било в главата. :)

AlShu, пак се извинявам, но сам разбираш,, че анкетата неможе да има всичко. Както казах, одеве, подбрал съм възмижно най-добрите и си мисля, че има за всекиго по нещо. :wink: Разбирасе можех да сложа и "друг" или "аз съм гей" но лично смятам това за крайно тъпо и безсмислено. Ако на някой не му харесфат филмите просто няма да гласува.: )

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2009 14:09

Помеждудругото се сетих още дна на скоро екранизирана приказка, която за разлика беше екранизирана до огромна степен по книгата( за разлика от предшествениците и) и бе също така доста добре изиграна - Питър Пан, но и него не виждам в класацията.

Профил

Публикувано на: 13 Апр 2009 14:13

Питър Пан наистина трябва да има място тук, но по-скоро бих казал, че трябва да влезе в класацията с анимацията на Дисни отколкото с филма. Така както Фантазия е тук. :wink: Страшна анимациика е.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2009 14:15

М/у другото за коя версия на Язон говорим, защото аз помня поне още една - дърта.
Орфей е черен само във версията на Холмарк.
Пък и как да кажа, не ми пукаше че е черен доката гледах филма. Джолийн Блейлок (Т'Пол от Star Track Enterprise) в ролята на Медея беше извинение за повечето дебилщини в тази версия (пък те не бяха толкава много, въпреки че сценарият в някои детайли беше доста далече от оригиналния мит...примерно финалът...).
А и Денис Хопър изигра поредния симпатичен гадняр в кариерата си.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2009 14:22

WidowmakeR написа:
Питър Пан наистина трябва да има място тук, но по-скоро бих казал, че трябва да влезе в класацията с анимацията на Дисни отколкото с филма. Така както Фантазия е тук. :wink: Страшна анимациика е.

Значи искаш да ми кажеш, че филма от 2003г. Е много красиво нарисувана анимация?
Мерси, ще си го запиша :D

Профил

Публикувано на: 13 Апр 2009 14:28

Става въпрос точно за тази, за която ти говориш.:) Тази от 2000-та година. А ти за коя друга се сещаш? Я дай линк :)

IceQueen, не исках да кажа, че е анимация, исках да кажа, че анимацията от 53-а е по-добра и точно тя би трябвало да бъде в класацията, не филмът. :wink:

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 13 Апр 2009 14:30

Taratormentor написа:
Само да вметна , че ако вие сте си представяли даден герой еди си как ( не говоря само за Властелина, ами за всяка екранизация на книга ) , то никой не е длъжен да го пресъздаде по вашите представи.

Нито ние сме длъжни да харесаме филма. Точно туй е, не е както ни се иска и не харесваме филма. Nuff said.

Sentry написа:
indeedhewas, Monty Python and the Holy Grail въобще не е лошо филмче :)

Не е лошо филмче? Брилянтен филм е! Шедьовър! Но не е фентъзи филм, а е пародия. Поне аз не го намирам намясто в горния списък.

Сетих се какво ми избяга от ума преди - - - Princess Mononoke!!!!!!!!

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2009 14:36

WidowmakeR, ще ме прощаваш, ама няма да се съглася с теб.
Да анимацията е невероятна, спор няма.
Обаче от към вървеж по книгата - има допирни точки, може би около 50% от анимацията се движи по книжката. Основните линии са спазени, но историята вътре е доста променена.
От друга страна, Филма, който ти дадох за пример е някъде около 80-90% по книгата( самата аз не повярвах, колко точно се придържат към нея).
А, ако ще намесваме анимациите на дисни, то тогава трябва да се включват и "Красавицата и звяра" и "Пепеляшка" и "Снежанка и седемте джуджета", да не говорим за "Фрънгали - последната екваториална гора" и "Тумбалина". То трябва да си направим цяла нова класация за Анимациите :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 13 Апр 2009 14:41

Ночной и Дневной Дозор.

Профил ICQ

Публикувано на: 13 Апр 2009 15:00

indeedhewas написа:
Taratormentor написа:
Само да вметна , че ако вие сте си представяли даден герой еди си как ( не говоря само за Властелина, ами за всяка екранизация на книга ) , то никой не е длъжен да го пресъздаде по вашите представи.

Нито ние сме длъжни да харесаме филма. Точно туй е, не е както ни се иска и не харесваме филма. Nuff said.

Еми оно са ви опрели пистолет в тила, га че ли :D

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 13 Апр 2009 15:26

Като никога Сентри пак е излязал с най-готините предложения. Stardust който не е гледал - веднага да си го намери! :D Да не очаква холивудски блокбъстър тип Властелина, защото филмът изобщо не цели това. Не е страхотен, невърдълес!

От тези в класацията - Чарли и шоколадовата фабрика какво прави там? :shock: Както и няколко други неща о.0 Иначе, Чарли е ВЕЛИКО, типичният Тим Бъртън + Джони Деп. Задължителната олигофрения е! :Д

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 13 Апр 2009 15:29

Дади написа:
Като никога Сентри пак е излязал с най-готините предложения. Stardust който не е гледал - веднага да си го намери! :D Да не очаква холивудски блокбъстър тип Властелина, защото филмът изобщо не цели това. Не е страхотен, невърдълес!

Гейман убави работи пише, ама е малко гей. То и аз му се кефя, но хора, харесващи Властелина не мисля, че биха харесали нещо толкова...не-мъжествено. :)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2009 15:41

Като стана дума по-нагоре за пародии, а пък някой каза, че Мумията била тъпа...
Ми не е съвсем така - неправдоподобния сюжет и крилатите сбъркани реплики са гавра и пародия на тъпашките конвенции в приключенските екшън филми...
Сега 3-та серия си беше тъпизъм, защото сценаристите и режисьора са различни...Кралят на скорпионите също беше тъпизъм - нещо, като лошо копие на Конан.

IceQueen
Цитат:
и "Тумбалина"

Това на български не се ли превежда "Палечка"? По едноименната приказка на Андерсен?

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 13 Апр 2009 15:43

"Холивудски блокбъстър" го имах в предвид като гръмко и яко рекламирано заглавие, за което всички са чували ;-р Иначе че актьорски състав и бюджет като цяло не му липсват - това си е така :Д Но дефинетли е твърде алтернативно, за да се впише в мейнстрийма от холивудски заглавия :- )

И е стийм пънк, дееба! :о Което ми напомня - Van Hellsing и FINAL FANTASY VII: ADVENT CHILDREN

едит:

Пък "Мумията" е един от квлтовите филми на моето детство и първите части си остават едни от най-забавните и леки приключенски екшъни на последните години :- )

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com