"Майстора и Маргарита" на Михаил Булгаков
"Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери
+
"Пътеводител на галактическия стопаджия" на Дъглас Адамс

Ако трябва да избера само един - "Майстора и Маргарита" ми е любим.
HEIL БУЛГАКОВ !!
"Майстора и Маргарита" на Михаил Булгаков
"Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери
"Пътеводител на галактическия стопаджия" на Дъглас Адамс
One Vision написа:От изброените доста се колебах между "Властелинът на пръстените", "Време разделно" и "Железният светилник".
Чудовищно добри книги и две от българските произведения, достойни да се наредят до шедъоврите на световната класика.
И все пак, гласът ми най-вероятно ще отиде при "Властелинът на пръстените" - просто досега не съм попадал на по-прекрасно-тъжно-приказна любовна история от разказаната в "Легенда за Арагорн и Арвен". Толкова е недостижима в своята минорна романтичност, че винаги ме трогва безкрайно, когато я препрочитам.
Ала Арвен напуснала Дома, светлината в очите й погаснала и на хората им се струвало, че тя е станала хладна и сива като беззвезден зимен здрач. После се сбогувала с Елдарион, с дъщерите си и всички, които обичала, напуснала Минас Тирит, заминала в Лориен и самотно заживяла там под посърналите дървета, докато настанала зима. Нямало я Галадриел, изчезнал бил и Келеборн и безмълвие тегнело над земите.
И там накрая, когато се ронели листата на малорните, ала още не била дошла пролетта, тя легнала да почива навръх Серин Амрот и там ще е зеленият й гроб, додето светът се промени, додето родените сетне забравят последната думица за нейния живот и вече никога не разцъфнат еланор и нифредил на изток от Морето.
Тук свършва този разказ, както е стигнал до нас от Юга и подир залеза на Вечерницата не е писано нищо друго в тази книга за древни времена.
А като стана дума, ще ме светнете ли отде да свалям книги без пари(очевидно), че съм решил да наваксвам?
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Chris написа:Vermic написа:Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа!
Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
Морт написа:С риск да бъда наплют бих казал, че 4 са на върха не поради това, че са невероятно по-добри от другите, а защото са български романи в българска класация.