Автор |
Съобщение |
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 15 Мар 2009 19:46
И аз съм на същото мнение.Няма смисъл от разни глупости.Искам си форума след 26-ти такъв,какъвто си е!
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 15 Мар 2009 19:48
¦•••SHERIFA•••¦ написа: Дано и да оправят форума след обновяването. За какво иде реч все пак: - Подобряване на българският превод на phpBB3;
- Вкарване на някой друг скин още + ВКЛЮЧВАНЕ на опцията за избиране на скин от страна на потребителите;
- Сортиране на emoticons ( има от различни видове, от различни разработчици, поне да са от ЕДНА фамилия );
- Добавяне на BBCodes ( а може и директно Advanced BBcode Box 3, от същият автор пък гледам сте дръпнали и качили MSSTI RSS Feeds (V1.0.4), но и нея версия е за обновяване, както се вижда, а може и директно чрез AutoMOD-а, дръпнат през SVN/Trunk от официалната страница на phpBB );
- Добавяне на десетки думи във филтъра за цензура, че форума БЪКА от псувни, обиди, гаври, оплюкви и изобщо abuse, независимо от кого и как;
- Нови правила, линка сложен на страницата на форума на видно място ( нищо, че като постваш го има -> няма ефект );
- Нови администратори и модератори ( било то Глобални или не ), които са следят за спазването И прилагането на правилата с пълната им сила, като също така следят модераторският панел за доклади от страна на потребителите, а не да ги изтриват направо ( това е важно! );
- Различни модове и "hacks" с цел благоприятното развитие и усъвършенстване на форума;
- ... мога още да си пиша, но дали ще има смисъл ?
Доста от тези неща съм правил, правя и продължава да правя по едни други места, нямащи общо със списания и подобни. И има ефект, гаранция. Просто трябва занимавка от страна на човека, който ГЛАВНО отговаря за този форум, по тези неща да се замисли добре. Дали с новото начало на "преминаването на списанието online" има нужда и ФОРУМА да стане едно добро място за общуване или... да си продължи до сега както е било. Слагай си ги тея глупости на оня форум, на който си админ - тук не искаме такива простотии
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 15 Мар 2009 20:31
Ей това исках да кажа,ама нали съм си кротичък по природа... Джей-айде бе-още един пост!Не ти ли писна да висиш на косъм от 9200?
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
Spock
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 15 Мар 2009 20:32
Обяснението на тийм ПС Мания, защо преминаването в он-лайн вариянт е повече от тъпо, защо не кажете на хората, че сте пред фалит и за това го правите?! Истината е че няма средства повече да се поддържа продажбата на списанието и това е като последен спасителен пояс преди да бъде закрито. Това е много жалко, защото се доказа като единственото добро гейм списание останало на пазара за толкова време. :/
___________________________________ What Really Matters...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 15 Мар 2009 22:17
hk_vlady написа: Обяснението на тийм PC Mania, защо преминаването в он-лайн вариянт е повече от тъпо, защо не кажете на хората, че сте пред фалит и за това го правите?! Истината е че няма средства повече да се поддържа продажбата на списанието и това е като последен спасителен пояс преди да бъде закрито. Това е много жалко, защото се доказа като единственото добро гейм списание останало на пазара за толкова време. :/ Все ми е на ума... Току-що написа, че де що всички online вестници, списания и т.н., но не български само, а worldwide, като са преминали в online вариант са фалирали . Jay Kay написа: Слагай си ги тея глупости на оня форум, на който си админ - тук не искаме такива простотии То да бяха глупости... А един съвременен IPB ги има от мега отдавна, а какво остава за 3 като излезе след буквално седмици Final. Просто нивото е доста ниско и за да се вдигне, трябва да се направи нещо. За да ги няма такива провокативни постове, трябва да се вдигне. За да се вдигне, вече написах нужните неща. Сега да ми разточвате локуми някакви... чел съм, чел съм, но още локум не съм станал.
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 15 Мар 2009 22:26
Факт е че шерифа тук е безсилен Много се кефя на такива моменти
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
Cade Foster
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 15 Мар 2009 23:01
hk_vlady написа: Обяснението на тийм PC Mania, защо преминаването в он-лайн вариянт е повече от тъпо, защо не кажете на хората, че сте пред фалит и за това го правите?! Истината е че няма средства повече да се поддържа продажбата на списанието и това е като последен спасителен пояс преди да бъде закрито. Това е много жалко, защото се доказа като единственото добро гейм списание останало на пазара за толкова време. :/ Много си бил проницателен бе, шефе. Или си телепат? В главите им ли го прочете? Но окей, дори да е така - продължавайте да теглите торенти, вместо да купувате игри - сигурен съм, че фирмите умират да дават пари за реклами на списания просто ей така, макар да реализират под 10 продажби. Продължавайте с отношението "бе аз не го купувам списанието, ама е хубаво да го има", на бас, че хората обичат да работят без пари, само защото сте им симпатични. И така нататък, и така нататък, сякаш сте уникални като снежинки, та затова какво мислите е извънредно важно. И после продължавайте да ревете крокодилски сълзи, че "гейм сцената умирала". Защото вие, копелета (нямам предвид конкретно теб, влади) - вие я убивате, уникални снежинки мои. Ейй, големи разбирачи се навъдиха от тоя набор '90 насам.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 15 Мар 2009 23:13
Аз още си спомням как преди доста години ми подариха януарския брой на ПЦМ за 2000 година, със Лара на корицата, измъчих се, докато подкарам демо-то на Цар на 486-цата ми, после всеки месец като наближи излизането на новия брой еуфорията покрай него беше несравнима, ама к'во да прайш, мойе и от възрастта да е било тогава, га бях на 13.Сега вече доста рядко го купувам, вече не е същото като преди, духът на списанието беше станал някакси по-различен. А сега и онлайн варианта - ВИЕ УБИВАТЕ ВСИЧКО ДЕТСКО В МЕН !
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 16 Мар 2009 15:59
Cade Foster написа: hk_vlady написа: Обяснението на тийм PC Mania, защо преминаването в он-лайн вариянт е повече от тъпо, защо не кажете на хората, че сте пред фалит и за това го правите?! Истината е че няма средства повече да се поддържа продажбата на списанието и това е като последен спасителен пояс преди да бъде закрито. Това е много жалко, защото се доказа като единственото добро гейм списание останало на пазара за толкова време. :/ Много си бил проницателен бе, шефе. Или си телепат? В главите им ли го прочете? Но окей, дори да е така - продължавайте да теглите торенти, вместо да купувате игри - сигурен съм, че фирмите умират да дават пари за реклами на списания просто ей така, макар да реализират под 10 продажби. Продължавайте с отношението "бе аз не го купувам списанието, ама е хубаво да го има", на бас, че хората обичат да работят без пари, само защото сте им симпатични. И така нататък, и така нататък, сякаш сте уникални като снежинки, та затова какво мислите е извънредно важно. И после продължавайте да ревете крокодилски сълзи, че "гейм сцената умирала". Защото вие, копелета (нямам предвид конкретно теб, влади) - вие я убивате, уникални снежинки мои. Ейй, големи разбирачи се навъдиха от тоя набор '90 насам. Право пич много добре казано, особено последното!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 17 Мар 2009 01:35
Разочарован сьм ! Незнам какво да кажа за това което ще направят ... е дано някой ден да проумеят че трябва да се вьрнат кьм списанието
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 18 Мар 2009 22:26
Cade Foster написа: hk_vlady написа: Обяснението на тийм PC Mania, защо преминаването в он-лайн вариянт е повече от тъпо, защо не кажете на хората, че сте пред фалит и за това го правите?! Истината е че няма средства повече да се поддържа продажбата на списанието и това е като последен спасителен пояс преди да бъде закрито. Това е много жалко, защото се доказа като единственото добро гейм списание останало на пазара за толкова време. :/ Много си бил проницателен бе, шефе. Или си телепат? В главите им ли го прочете? Но окей, дори да е така - продължавайте да теглите торенти, вместо да купувате игри - сигурен съм, че фирмите умират да дават пари за реклами на списания просто ей така, макар да реализират под 10 продажби. Продължавайте с отношението "бе аз не го купувам списанието, ама е хубаво да го има", на бас, че хората обичат да работят без пари, само защото сте им симпатични. И така нататък, и така нататък, сякаш сте уникални като снежинки, та затова какво мислите е извънредно важно. И после продължавайте да ревете крокодилски сълзи, че "гейм сцената умирала". Защото вие, копелета (нямам предвид конкретно теб, влади) - вие я убивате, уникални снежинки мои. Суъгласен съм напълно с теб! Никой гейм производител няма да фалира ако му се купуват продуктите, ама пиратстводто и торентите погребаха не 1 или 2 а поне 10 за последните няколко години! Каквото и да пишем хората си знаят на тяхното-игрите,филмите и музиката са даденодт, безплатен дар Божи, за които никой не се е трудил, никой не е харчил пари за създаването им и никой не чака приходи от тях! ГДБОП хубавои бяха погнали торентите ама все пак се оттърваха на косъм и пак си ги има!
|
|
|
|
|
Telba
|
|
В момента играе: Planetside 2 Guild Wars 2 World Of Tanks Team Fortress 2
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 19 Мар 2009 01:46
Като внесат легално дискове с аниме в България,отворят манга и аниме магазини,ще престана да ползвам торенти. Deal?
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 19 Мар 2009 09:28
В период на икономическа криза ти съветваш хората да дават 30-40 евро за игра, която ще играят два дни и после ще забравят? За твое сведение един хубав роман струва между 5 и 10 евро. Няма да създавам дискусия "хартия vs байт" (имаше наскоро много хубава тема за пиратството на One Vision, ако не се лъжа), но аз съм на мнение, че докато игрите не станат нормално достъпни като цена и не са някакви полубезплатни боклуци, аз самият няма да закупя такъв продукт, който мога да ползвам безплатно. Все пак, на базата на първата икономическа теория, не разходите по производство определят цената, а именно търсенето, освен ако Фридман не стане от гроба и не измисли нещо друго, което на практика пак няма да е вярно.
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 19 Мар 2009 12:26
Как може да има хора да казват че трябва да си копуваме заглавията който желаем ? Оставете кризата ... тааа ние сме си били винаги в криза . Как може аз да взимам да речем 500 лв които сьм изкарал с тежьк труд за 15 дена от месеца и да си купя игра за 70 лв която ще я играя точно седмица . Ако взимах заплата 1500 както всички нормални хора по света ЗАЩО ДА НЕ СИ Я КУПЯ ? Но тьй като сьм в Бьлгария и всичко живо от управляващите ме тьпче и иска винаги да сьм зле и да нямам пари РАЗБИРА СЕ ЧЕ ЩЕ СИ СВАЛЯМ колкото душа ми иска ... За това че не копувам игри , музика , филми и т.н не сьм виновен аз самия ! Виновна е цялата система и всички оправляващи ...
|
|
|
|
|
Cade Foster
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 19 Мар 2009 14:23
Exodus написа: Как може да има хора да казват че трябва да си копуваме заглавията който желаем ? Оставете кризата ... тааа ние сме си били винаги в криза . Как може аз да взимам да речем 500 лв които сьм изкарал с тежьк труд за 15 дена от месеца и да си купя игра за 70 лв която ще я играя точно седмица . Ако взимах заплата 1500 както всички нормални хора по света ЗАЩО ДА НЕ СИ Я КУПЯ ? Но тьй като сьм в Бьлгария и всичко живо от управляващите ме тьпче и иска винаги да сьм зле и да нямам пари РАЗБИРА СЕ ЧЕ ЩЕ СИ СВАЛЯМ колкото душа ми иска ... За това че не копувам игри , музика , филми и т.н не сьм виновен аз самия ! Виновна е цялата система и всички оправляващи ... Смях се. Честно, смях се със сълзи. Защото на хората като теб ВИНАГИ някой друг им е виновен, нали? Не си си виновен сам, че изкарваш заплата от 500 лв. Нее, виновно е правителството, цялата система, всички управляващи (забележете, всички), само не и ти, снежинке. Докато манталитета ни е такъв, няма да излезем от кризата. Не виждаш ли лицемерието в поста си, човече? Ако ще да получаваще по 5000 лв заплата, пак щеше да си кажеш "че аз мога да ги дам тия изкарани с пот на челото пари за колата/жената/уотевър, от къв зор ще ги давам на някакви нърдове, направили еди коя си игра?". Ако ще играта да е 1 стотинка, няма да си я купиш. Пиратството е избор, не става въпрос за кражба на хляб от магазин по време на френската революция все пак. Но защо ли се чудя на човек, който дори не може да постигне консенсус със самия себе си как се пише "купувам". Актив, ти си свестен тип, но моля те не се опитвай да пробуташ идеята за търсене и предлагане тук. Безпредметно е, търсене има - нали за това има пиратство? Питаш обаче - "защо да давам 40 евро за игра, която ще ми писне след 2 седмици?" Елементарно, Уотсън - няма да даваш, но няма и да я играеш. Ще даваш пари само за стойностни игри, които ще ти задържат вниманието по-дълго. Звучи чуждо, знам. Програмистите не са рокзвезди, които взимат по 20 милиона на песен. Цените на игрите не са оправдани, естествено че не са оправдани. As far as I care - пиратствайте на воля, нямам морални възражения. НО! Ако ще пиратствате, поне си спестете наглостта да ревете "ама защо тия фалирали, защо ония затваряли". Защото, уважаеми, вие не искате да платите за музиката, която сте си поръчали. И тъй като безплатен обяд няма, накрая кухнята затваря. Това е.
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 19 Мар 2009 15:59
Да ама повечето фирми фалират защото игрите им не струват... защото пускат игра правена за 6 месеца и почти 1 към 1 с играта от миналата година... най пресен пример последните НФС..... за фифа няма да говора просто.. макар и Конами да тръгнаха по стъпките на ЕА... последните години добрите игри са уникална малко... повечето фирми спряха да правят игри а други почнаха да пускат на конвейр боклуци.... разнообразие вече е смешна дума едни и същи неща се върат от години никой не се напряга да прави нещо нестандартно... лично аз се надявам EA и Ubisoft да фалират скоро.. защото игрите от няколко години са уникално зле а предстящите им заглавия ще са още по голяма трагедия особено новия splinter cell който както се вижда ще е копие на мега глупавата игра аssasion creed....
___________________________________ it's never easy....
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 19 Мар 2009 17:20
Викате що да давам пари за игра която е боклук и е същата както 100 други на тема шутър примерно. И отговора е щото н разработчиците на тези боклуци и клонинги им трябва бързи пари иначе ще фалират и рпавят набързо нещо за да изкарат някой лев.. А отде пари ще получат за игрите си като клиентите пиратстват и не им купуват игрите. А защо да купуват клиентите като играта е боклук и т.н.т.н.тн. това е малко затворен кръг... но има икл естествено.
А този по горния дето е цитарал човека с 500 лв заплата за 15 дни.. Ами пич не го храни толкова. Може би той просто е искал да каже че като няма пари не може да дава по 70 лв за игра. Това е. Но наистина неправилно се е изразил щото излиза че на месец получава 1000 лв.. а вика аз ако получавах 1500 както в европа сички щях да купувам... Е то 1000 и 1500 лв не се различават чак толкова...
И ето накрая моето мнение, което явно ще копира и много други. Цените на игрите са скъпи. То дефакто на безработния всичко му е скъпо, но ако вземем впредвид средният българин с средна заплата, не може да дава по 100лв на месец или там колкото игри играе на месец... Най новите игри са 77лв. След 3-4 месеца стават 49 лв... След 7-8 месеца става 29 лв... Това показва че отначало цената на играта е надупена мега здраво щом за половин година й пада цената двойно и то рязко.. факт. Цените за игрите на бг пазара за бг потребителя са скъпи. Трябва заплатата ти да е 800 лв минимум.. а камо ли ако си семеен и трябва да храниш гърла..А да не говоим ако си безработен и баща ти дава пари само... Аз не работя не разполагаме с голям бюджет и не мога да давам 20лв на месец за 1 игра... Мога да дам 10 лв за 2 месеца и това за някоя игра която си струва.. А такива са стартие игри от по 6-7 години.. На които цената им някадее ~20 lw.. Според мен тези игри си струват, защото на времето сме ги играли яката и голямо удоволствие получаваме.
И тук идва изпитанието за човека който казва, игрите са скъпи и са боклуци , не мгоа давам 50-80л в на месец. Ами щом се защитаваш като казваш че ако си получавал 1000-1500 лв заплата тогава ще зимаш пари за 70-80 лв.. То сега купувай всички игри на които си играл превъртал и харесвал и струват по малко от 20 лв Това са игрите от преди 5-8 години.. И все още се продават.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 19 Мар 2009 18:38
Мен ми се струва, че новия вид ще е супер. Разбира се има и някой минуси (няма вече да мериша списанието , и няма да го размъквам по влакове), но пък статиите ще са големи, и ще излизат постоянно, и всеки ден ще има нещо за дочетване
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 19 Мар 2009 20:38
Cade Foster пич ти определено страдаш от нещо на това което каза още в началото че много си се смял даже и сьс сьлзи няма да отговоря ... просто ще го подмина ! '' Защото на хората като теб ВИНАГИ някой друг им е виновен, нали ? '' - а ти доволен ли си ? Разбира се защото мама и тате имат парички и ти огаждат за всичко ... Защото ти като се разплачеш и те тичкат да ти огодят ! Обаче при мен не е така и мога да ти кажа че от живота сьм видял много повече от зациклило кретенче като теб . Колкото до това което каза за кризата ... според мен няма да излезем докато има хора като теб да си дават з*дника на ляво и на дясно и да са доволни от всичко . За зашлатата от 5000 лв , АКО ( това е голяма дума ) я имах щях да си копувам , но я нямам и затова си трая Лично взимам 900 лв , но просто го казах ейй така . Исках да кажа че в БГ да си копуваш игри е неоправдано ! Давам повече пари за Музика отколкото за каквото й да е друго . Това че сьм казал '' купувал '' какво значи за теб ? Че не сьм образован или ... ? Хората които пишат по форуми ще ме разберат , защото всеки бьрза и допуска правописни грешки ! Но какво да обеснявам аз на едно дете ... тооо няма да ме разбере . На човекьт който каза че за 15 дена сьм изкарвал 500 а за 30 - 1000 аз мога ли да попитам само 1 нещо ? Човече ти да знаеш че се почива ? Или не по цял ден се бачка като робот ? Да си чувал за 2 на 2 ? Айде сьс здраве
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD Публикувано на: 19 Мар 2009 20:55
Petar написа: Спокойно. Всички сме преизпълнени с носталгия по хартията, но тя е архаичен носител. Възможностите, които дава интернет за поднасяне на информацията са огромни. Като видите какво сме подготвили, не вярвам да има недоволни. Такъв сайт в България няма. Ще напиша отново част от предимствата: - безплатен достъп до всички статии, за игри, хардуер, джаджи и софтуер - безплатен даунлоуд и покупка на всички достъпни продукти - безплатна база с чийтове за всички платформи - нов вид търсачка, която пести усилия - нова организация на коментари под статиите - трейлъри към материалите и отделен раздел видео - по-добра система на гласуване за игри в класацията - повече новини и материали всеки ден - форум, какъвто го познаваме - и не на последно място - качествена журналистика развивана през годините. Очаквайте повече подробности в следващия, последен, брой на книжното издание, а пълната електронна версия ще бъде онлайн на нашия постоянен адрес http://www.pcmania.bg през месец март. Влизаме с двеста. Не се съмнявайте. Ще рече ли това че всички стари статии на списанието ще бъдат достъпни в пълен текст, плюс съответните скрийншоти към тях? А иначе цялото описание доста наподобява на www.3dzone.bg
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|