Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Текстови приключения Публикувано на: 03 Мар 2009 23:14
Някой може ли да ми даде линк за някоя игра от тип "Текстово приключение" познати още и като интерактивен разказ(на английски известни като Interactive fiction).Игри от подобен тип изискват ли някакви емулатори за да "вървят"?
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 04 Мар 2009 19:29
Можеш ли да дадеш пример за някоя такава игра? Имам няколко идеи, но не съм сигурен дали те разбирам правилно.
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 05 Мар 2009 21:28
Aми по-подробно описание на играта, всичко е текст, няма графика, играча е ограничен единствено от въображението си.Пример: Играта ти казва Намираш се в пещера, която изглежда... и така нататък.Намираш маса.На масата има списание. Играча въвежда команда например "Вземи списание" Играта ти съобщава: Списанието е еди какво си, съдържа еди колко си страници Играча въвежда команда отвори списание на страница # И съответно играта ти дава описание на желаната страница. Нещо като куест, но в изцяло текстов и изключително интерактивен вариант. Поне аз така ги разбрах нещата и ми се струват доста интригуващи, та ми се иска да опитам
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 05 Мар 2009 21:43
Един вариант на това за което говориш, са MUD-овете. Това е статия в wikipedia за тях: http://en.wikipedia.org/wiki/MUDНякъде надолу в статията трябва да има и линкове към действащи такива. Другия вариант наистина са най-старите възможни куестове без графично оформление, и за тях вероятно ще трябват емулатори.
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 05 Мар 2009 21:49
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 05 Мар 2009 21:51
Като видях текстови приключения веднага се сетих за MUD(Multi User Dungeons)Доколкото си спомням мудовете бяха точно такива(текстови приключения).Обаче има един малък проблем-върви ги търси!Иначе се сещам за една програма-QuestML.С нея можеш да си направиш "книга"-игра,което за мен е същото като това,което търсиш! http://en.wikipedia.org/wiki/MUDhttp://www.topmudsites.com/Баси сега като почетох взе,че ми стана интересно!Прегледай ги тия сайтове,особено втория,и кажи дали това е което ти трябва?!
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 05 Мар 2009 23:37
Спомням си, че имаше сравнително подробна статия в брой 50 на PC Club, мисля, ще я погледна утре, а сега в момента преглеждам линковете благодаря за помощта
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 05 Мар 2009 23:56
Оставам с впечатлението че това са предимно RPG-та, загледах се в едно казва се Mind's Eye http://www.topmudsites.com/forums/mudinfo-254561.htmlНе бих отказал куест все пак, защото така следенето на статистиките е малко трудно... все пак
|
|
|
|
|
Telba
|
|
В момента играе: Planetside 2 Guild Wars 2 World Of Tanks Team Fortress 2
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 06 Мар 2009 10:43
Не ги мисли тия http://www.esnips.com/web/Gamebooks-BloodSword/Кървав Меч, копеуе Blood Sword Character Sheets: http://www.gamebooks.org/show_series.php?id=56Ако има фенове, как да ги свалите: цъкате на книга, ще се появят лайна относно това,че не могат да го покажат по легални причини,цъкате долу даунлоуд. ПС: Не е каквото търсиш, ама Кървав Меч си е Кървав Меч, най-добрата книга игра според мен, и може няколко човека да играят едновременно.
|
|
|
Telba
|
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 06 Мар 2009 11:22
За нищо Радвам се,че все пак има фенове на тази книга,освен моя милост
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 06 Мар 2009 21:59
Копеле...мерси бе!!!(да не се засегнеш ей!)Това от кога го търся!Преди имаше 5тата книга от поредицата в библиотеката и скоро ходих да си я взема,ама нъцки!Все тая едно огромно БЛАГОДАРЯ!!!
|
|
|
|
|
Telba
|
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 07 Мар 2009 00:38
Бре бре, както е тръгнало,направо да подема култ към личността ми...
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 07 Мар 2009 11:28
Еми няма лошо:)))Аз веднъж го бях намерил тоя Кървав меч(лятото)обаче после не можех!Така че ми спести доста работа!Все още си спомням оня титан от 5тата част дето прави щети 80зара:))))....веднъж ги хвърлях...327щети ми вкара....дет се вика-на място ме остави...Въобще Кървавия меч си е най-добрата книга-игра,а и освен това не е писана от българин,така че е очаквано
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 07 Мар 2009 12:41
А дали го има преведен на български? Фен съм на книгите-игри, но отдавна не ми е попадала никаква, та се чудех дали я няма на pdf на свидния ни роден език.
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 07 Мар 2009 13:11
По принцип знам,че има 5тата книга преведена-чел съм я!Обаче не много да си спомня имаше ли предишните части или не!Това няма голямо значение,защото ще е огромна мъка да намериш книгата сега в България!Ако си в София сигурно е по-голям шанса отколкото ако си в провинцията,но в никакъв случай няма да видиш книгата в книжарница!Търси в някоя библиотека,или на прословутия "Славейков"(ако си от София де).Един приятел има идея да се пробваме да я преведем,но ще видим-проблема е,че нямаме много свободно време:(
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 07 Мар 2009 13:20
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 07 Мар 2009 13:55
Благодаря, Progressor. Аз я искам на pdf, после да си я принтирам и пак да си я чета на хартия. В Русе е невъзможно да се намери. Edit: Ау, шрифта е прекалено голям...Е, явно ще си чета от нета. Или пък ще се помъча и ще я почна на английски...
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
|
Telba
|
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 07 Мар 2009 17:51
Тряя се хванем 5ма изроди от форума и по скайп да разцъкаме меча Ще е яко
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 07 Мар 2009 17:55
Аз колко време събирах 5-те части на Кървавия Меч, не е истина. Друго си е на хартия и на български! :3
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Текстови приключения Публикувано на: 07 Мар 2009 18:08
The Chameleon написа: Аз колко време събирах 5-те части на Кървавия Меч, не е истина. Друго си е на хартия и на български! :3 Определено.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|