Runes of Magic е доста по-различна от WoW, единственото общо е, че са MMORPGта и че имат сходна графика. А, да, и че имат point and click система.
Tony Montana написа:
Мерси :]
А да не ставам нахален, но можеш ли да кажеш нещо за тея мморпг-та.Твои наблюдения, малко история, интересни факти и т.н...?
Shaiya, четири раси - хора, елфи, орки, вейл(тъмни елфи един вид). Всяка раса има по три класа. Играта като основен геймплей и визия лично на мен ми напомня на lineage. Графиката не е лоша, но не е и нещо особено. Лично аз не я тача много.
Knight, две раси - хора и чудовища. Всяка раса има по 4 класа. Много малко съм я играл, нещо не би беше харесала едно време, ама то беше преди четири години, така че нищо не се знае.
9Dragons, само хора, разпределени в шест клана. Всеки клан си има различни стилове на бой, умения, подкласове и т.н. Добра е играта, лично на мен ми хареса много, ама нещо бях преебал една медитация и не ми се занимаваше да почвам от начало.
2Moons(или Dekaron), има 6 раси, всяка раса е клас. Общо взето не лоша игра, ама е голям grindfest. Можеш да я видиш. Графиката също е доста добра.
12Sky, малко кофти графика, три раси, всяка с по три класа. Изключително малко куестове, но такива, които си стурват. Идеята е, че всяка раса се бие срещу всяка за надмощие над териториите и е основно PvP ориентирана.
RF Online, доста добра графика, има доста куестове, но основния начин на вдигане на левели е grind-ене. Иначе пак идеята е като на 12Sky. Тук обаче става дума за планета и обстановката е Sci-Fi. Има три раси, всяка от които има по четири класа.
Warhammer Online - нищо не мога да кажа, виж темата за нея и постовете на Gipo.
Priston Tale 1 - не знам. Priston Tale 2 - много добра графика, която е на базата на Unreal Englne 3. Има три раси(но в момента само с две може да се играе) като всяка има по два или три класа. Системата за битките е добра, системата за скиловете ме кефи на max. Малко трудно се качват нива ако нямаш свободно време, но можеш ли да отделиш малко повече - няма проблеми. Има по 4-5 куеста на level, но само те не стигат за качването му.
Сещам се сега за още няколко:
NeoSteam - steam punk сетинг, има 6 раси и 5 класа, които се комбинират по различен начин. Общо взето готинка игра, но нещо не успя да ме зариби напълно. Въпреки това я препоръчвам.
Return of Warrior(или Risk Your Life 2) - има две раси и четири класа. Бойната система малко напомня на Rune. Малко кофти графика. Иначе играта не е лоша, но е за определена нагласа. Опитай я, ако искаш.
4Story - играта си е точно WoW clone, честно, Runes of Magic я намирам за доста различна, но 4Story си е безплатен WoW с по-малко content.
Age of Armor - mecha. Графиката не е лоша, както и геймплея. Бойната система е екшън ориентирана.
Corum и Deco - не знам коя коя е, общо взето две раси и няколко класа. Едната имаше иновативна карта, а другата - иновативна комбо система.