Ето моята класация. Първо тябва да се отбележи, че са само РС заглавия, защото е тъпо да се мешат нещата. Не може да се слага Супер Марио в една класасия с Халф Лайф.
И така:
1) Delata force- Един от първите що годе успешни отборни шутъри
2) Quake 2 и 3- калсики
3) Half-Life- кой не го е играл, кой не е слушал за него. Един от най-зарибяващите мултита и също невероятно добър сингълпейър. Много хора са играли само мултито с което са загубили много.
4) Countre-Strike - мисля, че е излишно да казвам защо.
5) Star craft: Brood War- My personal favorite. Изключително зарибяващо мулти и зашеметяващо добър сингъл. Играта отворила много хора за стратегическия жанр.
6)War craft 3- За малко по-младото поколение поело с пълна сила ерата на Властелина на пръстените и цялата фентъзи мания, която лично мене никога не ме е привличала особено много.
7)NFS- всеки си има любима серия, аз лично харесвам най-много Underground.
Battlefield- навлизаме в малко по-съвременната ера. Отново всеки си има любима част, аз си падам най-много по Виетнама. Човек не може да се нарече истински геймър, ако не е опитал поне малко геймплейната концепция на Battlefield.
9) Half-life 2. За разлика от повечето продължения, втората халфа не е просто клонинг на първата с по-добра графика. За мен това си е чудесно продължение и същевременно съвсем отделна творба със собствен дух и уникална атмосфера. Мултито не стана толкова популярно колкото на предшественика си.
10) GTA-сериите. Тук моят фаворит е San Andreas, но следва да отбележа че не съм пробвал последната. Сега като се замисля се сещам за още доста култови заглавия, но уви трябва да се огранича до мойте топ 10. Умишлено не съм включил в класацията MMORPG-тата тъй като според мен, както и конзолните игри те нямат място в тази класация. Просто те са си нещо отделно от класическите компютърни игри и би трябвало да си има отделна класация за тях.
Игри не включени в калсацията поради липса на място:
Mortal Combat 4
Age of empire 2
Red alert 2
Diablo II LoD
Heros 3- никога не съм го играл, но от уважение...
Mig 29- единственият самолетен симулатор който що годе придоби някаква популярност в българските клубове.
Tomb Rider- сериите, за къде без тях.
Call of duty -сериите.
The Sims- тъпа игра, но все пак всеки истински геймър трябва да е отделил поне няколко часа на нея за да каже че е тъпа.
Tony Hawks-и т'ва не съм го играл, но беше много популярно.
Colin McRae- много популярен рали симулатор.
FIFA- сериите, също много популярни.
И още много и много...