Аз преди около година си взех един волан - SpeedLink SL-6695. Кожен, с удобни педали, добро захващане, 250 градуса ъгъл на въртене, и force-feedback-a му е страшен. Много добре пресъздава неравностите, настилките, но те тези ефекти си зависят и от играта. Въобще мн съм доволен от този волан. За цената, която го взех тогава (втора ръка - 40 лева.) е перфектен. Като недостатъци мога да кажа че след някакво време се наложи да му смажа зъбчатките, защото малко проскърцваше, а и тази кожа малко трудно се пази от надраскване и др. Освен това в началото ми се стори малко малък, но бързо се свиква. Като цяло, този волан е перфектен за парите си.
Нещо важно, което гледах при покупката е градусите на въртене, защото обикновено воланите до около 60-70 лв. имат ъгъл на въртене 90 (180 в двете посоки общо) градуса. Със тези 90 градуса се губи много ефекта. Трудно се управлява и често удря ограничението. Абе отвратително
Волана според мен трябва да е с поне 250 (по 125 на посока) градуса, за да е комфортно управлението.
PS: Сега видях, че воланчето ми струва 100 лв. в
Техномаркет