Заглавие: Re: компютъра ми изгасна...
Hangwire написа:
Sonny Grimm написа:
Честно казано, ако беше захранването, нямаше да има логика да свети мишката. Според мен е от харда.
Грешиш.
Надали е от харда. Светенето на мишката е абсолютно нормално, знаеш ли колко ток харчи едно диодче? Просто захранването се претоварва - по-горе беше казал, че е по-време на игра - компонентите изискват повече енергия. От възрастта е, напълно нормално.
Горяло ми е захранването и, повярвай ми, мишката не свети. Пък и компютъра не е бил претоварен кой-знае-колко. Все пак Zoo Tycoon е игра, която върви на много много слаба система(визирам такава с 400mHz процесор, 64 Ram и 8mb видео карта).
Нормално мишката не би трябвало да свети, ако не е пуснат компютъра, това говори, че всъщност той може да се пусне, което пък автоматично изключва захранването от списъка на проблемите(четири години и му се случва за първи път, а не е изгоряло, тъй като ако беше изгоряло, нямаше да може да се включи компютъра), което говори, че проблемът е друг. Това, че компютъра не тръгва говори, че е някой от компонентите, без които един компютър не може - дъно(но ако беше изгоряло пак нямаше да свети мишката), процесор(малко вероятно е да изгори без дъното) и хард диск(напълно възможно е да се е надраскал, ако скоро е бил преместван компютъра в работещо състояние, или ако е бил претоварен, и в двата случая няма да мирише на изгоряло при отваряне на кутията(за разлика от захранването)).
Естествено това си е мое мнение. Ако може компютъра да се boot-не през CD, флашка или floppy тогава проблемът е ясен, ако не може - нямам представа от какво е.