The PCM Winter Topic - Ski & Snowboarding

Нещата от живота
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Re: The PCM Winter Topic - Ski & Snowboarding

Мнение от wannabe »

slim_k написа:
Ще е готино ако някой път си направим някаква форумна уговорка, но за тоя момент май само на Банско има каране ...
Е понеделник май отватят витоша
Аватар
slim_k

Мнение от slim_k »

Предполагам само за Лалето говориш, щото иначе не виждам кво каране ше има без изкуствен, в на спасителите сайта пише че е 10-15 см покривката. А ако има изкуствен на Лалето съм навит още за понеделник да се разберем нещо ...
http://wkoz.net - rap shit 24/7
Аватар
Морт
Обратна връзка:

Мнение от Морт »

Няма такова нещо. Горе снегът едвам е покрил тук-таме, дори с изкуственяк нищо няма да направят. Още повече, че по всички планини след 4 дни температурите рязко стават 10-15 градуса.
В понеделник пускат само кабинката.
Chris написа:
Vermic написа:Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа!
Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

Един фр вчера беше на витоша каза че е екстра.Били метнали бая изкусвен и си имало и естесвен достатъчно.За лалето е говорил предполагам
Аватар
Морт
Обратна връзка:

Мнение от Морт »

www.skivitosha.com
Там не пише нищо такова. Пише само а кабинката. Ако обаче наистина пуснат Лале на 15ти би било чудесно.

Миналата година беше голяма мизерия. На 24.11 затъвах до гърдите в сняг над Алеко, а тия се бараха за гъза и пуснаха лифтовете след седмица и повече.
Chris написа:
Vermic написа:Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа!
Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

Е тя кабинката не работи ли?
Аватар
slim_k

Мнение от slim_k »

Миналата година и аз се качвах на 25.11, чак до гърдите не бях затънал, но имаше сняг, а съоражения не. Ако действително има нафърлян изкуствен съм навит и с кабинката да се качвам, свикнал съм да се потя по ония скапани стълби :)
http://wkoz.net - rap shit 24/7
DennisEverything?
Обратна връзка:

Мнение от DennisEverything? »

Утре ше се качваме и ще ви кажа как е положението.Моите приятели се качваха в сряда и сняг е имало обилно.Ако не ме домързи ще кача и снимки да видите.А утре ще си спретнеме някое джъмпче и ще има много снимки,ако се намери читав фотоапарат. :lol: Тва му е якото,че като те снимат във въздуха после не се вижда как не си успял да лепнеш трика :wink: :D

И няма за какво да обръщаме темата ски вс. сноуборд.Всеки каквото предпочита,само дето аз се съобразявам примерно.Не си мислете,че и аз не се дразня като видя яките гангстери горе и почват да си разправят "Бате мене тоя ме е учил да пързалям,тоя да скачам,тоя не знам си кво,много яко,а братле,много съм луд...", и като тръгне по лалето не може да се спусне 10 метра надолу без да падне... И на мен ми се досира от такива,не си мислете обратното.Аз не съм адското про,нито се правя на такова.Карам си за фън и още се уча.
А за утре,дано има нещо,за да се снима.Ще постна снимки.
Изображение | Изображение | Изображение | Изображение
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

еми почнах да се опитвам да карам скейт преди време, и бях почнал даже, после разбрах, че сноуборда е моят зимен спорт
макар, че си ебнах лошо ръката в италия миналата зима отначало мислих че нищо ми няма после ходих с гипс

тъй че тази година ще си стоя у нас

ски не съм пробвал било яко
Аватар
StubbsZombie

Мнение от StubbsZombie »

Карам ски,ама рядко.Не ми остава време,прекалено много са ми задълженията. :(
човeк
В момента играе: Heroin Hero

Мнение от човeк »

Освен найлон и тубаган, нищо друго не съм карал. Я кажете колко струва приблизителната екипировка за сноуборд(не че съм твърдо решен да купувам, прсто от чисто любопитство :Д ) и колко е наемането итн. :)
Изображение
DennisEverything?
Обратна връзка:

Ами като за начинаещи има дъски с автомати за около 300лв,които ще ти свършат перфектна работа за около 2 сезона.Като задобрееш ще ти трябва нещо по-добро.Новите хубави дъски са адски скъпи тука,както и автоматите,но така е в България за съжеление...Големите в тоя бранш са много,като повечето ски производители почнаха да правят и бордове.Най-големите за мен лично са Burton.Дъските иначе са Forum,Nitro,K2,Lib Technologies,GNU,APO,Ride,Technine,всички са много добри и зависи само от претенциите на купувача.И DC изкараха адските дъски тоя сезон.
При обувките не трябва да се прави компромис дори и да си начинаещ.Всичко е в обувката.От това колко е твърда и колко е удобна.
Най-добре е да се закупи нова обувка.Зависи в коя марка се ориентираш.Хай енд Burton -ите ги има и за по 700лв,но тях бих ти ги препоръчал,ако се занимаваш по-сериозно.Иначе новите хубави обувки почват от 300лв.Burton,Northwave,32,Forum,DC,Rossignol... :)
Така якето и грейката може да са всякакви.Има много brand-ове и главно се различават по дизайна на дадената фирма и по това колко е водопропусквателността.Задължителното е 5,000 воден стълб.Средното ниво е 10,000,а има и с повече.
Цените на повечето хубави и известни марки са горе долу еднакви.За препоръчване са Burton,Analog,686,Special Blend,Foursquare,Forum,Volcom,Oakley,Rossignol,Rip Curl.Цените започват около 200лв за хубава грейка и 300лв за хубаво яке,като има всякакви изгъзици вече,като например Audex системата на Burton.Тва е яке,в което има вгредени говорители и издаден контролен панел за mp3 плейър на ръкава.
Друго важно нещо за мен е и раницата.Не мога да тръгна наникъде по планината без раница.Принципно борд паковете са направени много удобно с много и различни хитри джобчета.Просто да си носите лопатката и нещата в нея като карате.На мен лично без раница на гърба не ми е толкова комфортно.Отново много брандове,но абсолютен лидер според мене са DAKINE.Най-здравите,удобни и готини раници правят.Цените започват от 100лв.
Ръкавици-Dakine,Level,Burton,Special Blend,Rip Curl,всички правят много качествени неща,но като че ли на Дакайн са най-надеждните,що се отнася до ръкавици и раници.
Термо бельото също е задължително според мен.Няма нужда да носиш 5 чифта чорапи.Слагаш 1 чифт термо,една термо блузка и един клин и си готов.
Маската.Много важен предмет в карането.Ако нямаш хубава и надеждна маска нещата може да станат грозни.Главните проблеми са,че повечето маски,дори и с двойна плака се запотяват.На пистата тва може да ти изиграе лоша шега.Модели има бол,както и марки.Най-надеждните си остават Oakley,те са класика във всичко.Да ти кажа има си я разликата в моделите и брандовете,ама не е чак толкова голяма,че някой модел да струва с 200 лв повече от друг.Други големи са Smith Optics,Dragon,Spy,Electric,Anon.Каквото и да избереш няма да сгрешиш,все марки с голям авторитет.Цените почват от 100лв и стигат до 500 за новите модели на Oakley.
Протекция.Аз лично карам с каска.Да ти кажа,нужна си е доста.Никаква протекция не е излишна,зависи как караш.Ползват се ризници,каски,налакътници,накитници и наколенки.Пак има голям избор,като най-отличаващи се са DAINESE(най-скъпите са,но най-надеждните се водят),RED(карам с такава каска) и 661.
Лопатка,сгъваема,алуминиева,лека.Пригодена за носене на раницата -50-100лв зависи къде и какво.
Та общо тва е.Аз се опитах да ти обясня за какво става въпрос изцяло,надявам се да съм помогнал.
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

От 686 хич не съм доволен.Иначе грубо казано към 1200-1300 лева ше ти излезне екипировката за начинаещ.Само че се поогледай за намаленя.Аз си зех екипировката от бас - дъската и обувките си ги предплатих и ми ги дадоха с по 30% намаление,автоматите бяха от миналия сезон (нови) и ги зех на 50%.Маска си зех няква пробита за 70 кинта и в последствие на Банско си намерих на пистата маска алпина която в магазина е 300 :lol:
Аватар
Морт
Обратна връзка:

Мнение от Морт »

Не плаши човека с глупости. 1300лв екипировка за начинаещ друг път. Толквоа след като си покарал година-две-три.
За човек, който не се е качвал преди и въобще не знае това за него ли е или не тази цифра е безумна.
За 250-300лв може да се събере приличен комплект обувки-автомати-дъска ползвани, с много забележки може и за по-малко, но не е добра идея.
Грейки горнище и долнище има за по 100-150лв прилични, Diel, например.
Маска за 50-70лв ползвана със здрава плака и още 30-50 за ръкавици и те това е.

Пък после почваш да сменяш отделните боклуци с адекватни неща, ако решиш, че си струва.
Chris написа:
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

Абе ти чуваш ли се.Тва че си начинаещ не значи че тряя да караш с боклуци.Тея пари дет съм ги казал са точно колкото за начинаещ,професионална екипировка ше ти излезе много повече.250-300 обувки-автомати-дъска е безумно,само обувките задължително трябва да са му над 250-300.Маската за 50 лева ше му се запотява през 3 минути,ръкавиците за 30 ше се скъсат още на 2рото каране
Аватар
Spock
Обратна връзка:

Наш скиор с точки за СК при дебюта си

Мнение от Spock »

Наш скиор с точки за СК при дебюта си

Изображение

Георги Георгиев влезе в историята на българските ски с 21-ото си място в суперкомбинацията за Световната купа във Вал д'Изер. 21-годишният талант кара уникално добре, независимо че това беше дебютът му при звездите. Гого взе 10 точки за Световната купа, а състезанието спечели Бени Райх (Ав). Последният българин, спечелил точки за СК, беше Петър Попангелов, който направи това на 15 декември 1985 г. в Мадона ди Кампилио. "Постижението на Гого е фантастично и показва, че във федерацията се работи по стил, подобен на този в големите ски нации, коментира президентът на БФски Цеко Минев.

извадено от sportal.bg
-------------------------------

Не вярвах че ще го кажа но все още има хляб в българските ски въпреки разпарчетосанитени ски курорти, които вече на незнам какво приличат.
What Really Matters...
Изображение
Изображение
Изображение
DennisEverything?
Обратна връзка:

Вчера бяхме на Витоша.Беше нереално доброто време.Слънце,почти нямаше вятър,сняг имаше обилно.Още малко да валне и ще могат да оправят и Романски.Лалето отваря в понеделник.
Направихме адския кикър на билото отсреща лифта Романски.Много сполучлив стана,но затва целия съм посинен :lol:
Пред Алеко имаше бокс, и него пързаляхме.Снимки скоро.

А някой от вас беше ли? :)
Rensing
Обратна връзка:

Мнение от Rensing »

В първи клас баща ми ме заведе малко на ски. Покарах половин час и си счупих крака. :shock: Лежах в нас 3 месеца, а на всичкото отгоре ми откраднаха ските от багажника на Москвича :lol:
Аватар
Морт
Обратна връзка:

Мнение от Морт »

Понеделник, като утре? Сигурен ли си? о.О
Ми май ще се хваща адският 66 рейс...

На сайта на планинската спасителна служба го дават 15см сняг, а на камерите се виждат отвратителни петна кал :roll:
Chris написа:
DennisEverything?
Обратна връзка:

Ами сняг има много повече от 15 см.Просто погледни към Витоша и ще видиш за какво става въпрос.А за Лалето..до колкото знам е днес.Да не е излъжа,ще ти кажа с точност довечера.Иначе сняг си има.
Публикувай отговор