Шестият вот на недоверие не успя, правителството получи 2/3 подкрепа.
Кучетата лаят, ...
Интресно, но не помня кога точно нещата добиха пародиен вид.
Премиерът Станишев, който вчера не взе думата, се изказа след гласуването. "Възприемам това като високо доверие към правителството", каза той.
Премиерът призова опозицията да критикува правителството, когато греши, но с мярка. "Апелирам за отговорност към опозицията: Имайте мярка!. Няма безвъзвратно загубени пари от ЕС", каза премиерът.
Министрите не трябвало да отговарят на вотове на недоверие, а трябва да седнат и пишат час по-скоро политическите мерки за справяне със ситуацията, заяви Христина Христова от НДСВ.
В обяснения за вота си, с който подкрепиха кабинета, депутати от трите групи на мнозинството заявиха, че в момента България няма нужда от прекратяване на мандата на правителството, страната сега не се нуждае от вотовете, администрацията трябва да пише мерки за преодоляване на проблемите.
Връщаме се до латинската фраза "Quis custodiet ipos custodes?", където още по римско време хората са се чудили кой ще контролира върховната власт (т.е. буквално израза се превежда "Кой ще пази пазителите"). При нас определено няма контролен орган над правителството. Най-очевадния пример: системно народното събрание е полупразно, присъстват между 30 и 50 човека, които гласуват с чужди карти. За това говоря."Трябва да се сложи край на спекулациите, че от европейските фондове може да се краде", каза Станишев и прогнозира, че ще продължат и публичните атаки срещу управлението, защото такъв е политическият сценарий...
Интересно ми е също как хората гласуват изобщо за хора, които никога не са виждали на живо? Аз примерно, никога не съм виждал представителите от моя избирателен район на живо, освен по няколко пъти всяка от водещите политическите фигури. Ей това ми е интересно.
Хайде на морето, хайде, хайде на морето, както се пееше в една отпускарска песен. Тъжното е, че летните отпуски на мои познати (а също и моята, когато работех) са между пет и петнайсет дни. Но хайде да си припомним един кадър от една лятна почивка.Лятната ваканция на Народното събрание ще бъде от 1 август до 5 септември включително, решиха днес депутатите.
Бяхте забравили, нали? Обществената и медийната памет е слаба, по принцип.