Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Българската Коледа
Публикувано на: 01 Дек 2008 21:27

Цитат:
По инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова на 1 декември 2008 г. стартира шестата по ред кампания на благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда".

Инициативата набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения.

В предишните пет издания на “Българската Коледа” бяха събрани общо 11 662 026 лв. Подпомогнато беше лечението на близо 300 деца. Закупени бяха медицинско оборудване и линейки на обща стойност 8 883 027 лева за над 76 детски клиники и лечебни звена.

Организатори на благотворителната инициатива и през тази година са Администрацията на Президента, Българската национална телевизия и Нова Телевизия.

М-Тел, Глобул, Вивател и БТК отново се обединяват в подкрепа на инициативата като осигуряват телефонни линии за обаждания и изпращане на SMS.

Обажданията и SMS-те ще се изпращат на телефон 1117 - без код за абонати на М-Тел, Глобул и Вивател, както и на телефон 0900 1117 за абонати на БТК. Цената на един SMS е същата, както и миналата година - 1 лев.

Тази година за първи път М-Тел се присъединява към “Българската Коледа” и със собствена кампания. От 1 декември най-големият мобилен оператор предлага на своите клиенти коледна, благотворителна Prima. За всяка активация на новозакупена или презареждане на съществуваща предплатена карта, М-Тел ще дари по 1 лев (с ДДС) в полза на “Българската Коледа”. Набраните за периода от 1 до 26 декември 2008 г. средства, по волята на дарителя, ще бъдат предоставени безвъзмездно на Националната генетична лаборатория и Клиниката за рискова бременност към Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология “Майчин дом”. С това дарение ще бъде подпомогнато закупуването на съвременна апаратура за ранна диагностика на генетични заболявания.

Медийни партньори на “Българската Коледа - 2008” са вестниците “Труд”, “24 часа” и “Пари”, Българското национално радио, Дарик радио, радио “Атлантик”, радио “Фокус”.

Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон “Централен”. Титуляр на сметката е БНТ.

Благодарение на сътрудничеството с "Ипей" АД и тази година дарения ще могат да се правят в интернет чрез системата за електронни плащания e-pay директно с кредитни карти VISA и MasterCard.

Креативно студио “Noble Graphics” е автор на рекламната кампания на “Българската Коледа”. Рекламните клипове са изработени от SIA Advertising. Режисьор на телевизионния клип е Димитър Митовски.

По традиция на 25 декември 2007 г., в първия ден на Коледа, в Народния театър “Иван Вазов” ще се състои благотворителен спектакъл, който ще бъде осъществен и излъчван на живо от Българската национална телевизия. Режисьор на спектакъла е Маги Халваджиян.

Средствата, събрани чрез “Българската Коледа – 2008”, ще бъдат дарени след подписване на тристранен протокол от страна на Администрацията на Президента, БНТ и Нова телевизия на специализирани детски клиники.

Ще бъдат подпомогнати 33 деца, а в зависимост от събраните средства и на много други. Те спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от Министерството на здравеопазването и Националната здравно-осигурителна каса.

Децата, чието лечение се подпомага от “Българската Коледа”, се определят след изпращане на молби от родителите им до организаторите на благотворителната инициатива и след съгласуване с лекуващите лекари. Част от децата са деца, на които “Българската Коледа” помага вече няколко години и ще продължи да осигурява тяхното лечение.

Закупуването на медицинската апаратура се извършва на основата на получени заявки от ръководствата на болниците и след направени консултации с Министерството на здравеопазването, Асоциацията по педиатрия и Асоциацията по неонатология.

На адрес http://www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с кампанията през предишните пет години, както и да научи повече за подпомогнатите деца и клиники.

“Българската Коледа” благодари на всички, с чиято помощ и подкрепа ще бъде осъществено нейното шесто издание!

Призовавам всички,които имат възможност да дарят поне едно левче.Аз вече го направих.Нека да помогнем! :)

Профил

Аватар
В момента играе: Заглавията които си заслужават...
Заглавие: Re: Българската Коледа
Публикувано на: 02 Дек 2008 14:45

Не съм против Даренията или Българската коледа*, но това постоянно натрапване от телевизия, медии радиа и т.н. вече ме подлудява и нервира! :angrycomp:
Този тормоз е вече доста години... трябва ли да ми развалят веселото настроение по празниците???
И да не искаме пак от някъде изникват такива реклами за БГ коледата(билбордове, списания, вестници брошури , магазини, аптеки т.н. ! :madd:
Правил съм дарения пращал съм sms-и за добри каузи....тук дари там помогни...но пък всичко си има някакви граници... ( не пълня гушите с смс-чета на биг брадърци и темподобни ). :disgusted:
Този вид дарение не е като да дариш Кръв за нечий живот но пак е някаква добрина.
Трябва ли да казвам че главен дарител трябва да е Държавата и да се намесва в такива каузи и благотворителни дейности?!
Предпочитам директно да отива в червен кръст и да даря дрехи и пари( а може и в дом за сираци),
но като знам, че чрез тези реклами по телевизията за Български коледи печелят и телефоните компании ми става противно.
( не е гаранция че даренията от Червен Кръст отиват директно при нуждаещите се...и там имаше измами и кражби от главни длъжностни лица :x ) ( скептичен съм и от към уличните дарения)
и в крайна сметка Не подкрепям този вид дарения чрез смс-и :rockon: :rockon: :rockon:

Всеки е свободен да дарява както желае... Призовавам към дарения от всякакъв вид!

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 02 Дек 2008 15:21

Serious_Nature написа:
:Senseless blabber:

А ти си поредното егоцентрично копеле, което се нерви, когато му развалят коледния дух със представяне на факта, че има страдащи деца по света? :shock:

Продължавай да се нервиш със затворени очи. Винаги съм се чудил, защо цялото човечество предпочита само да си избожда очите? За да запазиш...коледния дух? Да ти пикая на моралните ценности.

И аз имам въпрос. Колко процента от дадената сума в смс-ите отива при операторите? Не вервам да е никаква.

Но пък, това няма да ме спре да пратя некой-друг смс.

И аз предпочитам да пратя пари по банкова сметка на БЧК. Не че и там няма да ме обложат със сервиз и глупости, но поне ще е най-малко. Но в крайна сметка, правил съм това точно толкова, колкото ти си дарявал пари и дрехи в БЧК или някой дом за сираци. Затова, дори и по-малко от сумата, която ще изгубиш ти, хората в нужда пак ще получат нещо.
Замисли се. Статистически, дарения се получават много повече чрез тази кампания, отколкото чрез дарения към БЧК. Та, вместо толкова черногледо да псуваш, че някой ще ти вземе една четвърт от дареното левче, приеми, че ти ще дадеш левче, но те ще получат 75 стотинки. Толкова ли е лошо?

Даренията със смс-и са най-доброто, което имаме засега. А иначе, на улични дарения пари не давай. Там вече от 2-та лева, които ти искат, нуждаещите се получават 50 стотинки. По-добре да получат една четвърт по-малко, отколкото да получат само една четвърт.

Профил ICQ

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 02 Дек 2008 15:30

~STUBBS~ написа:
...

Spare me. :roll:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2008 15:39

Операторите не взимат нищо.Цялата дарена сума отива за нуждаещите се! :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2008 15:45

~STUBBS~ написа:
SMS-a е 1лев без ддс!С ддс е 1.20лв.За нуждаещите се отива 1 лев,а за операторите остава само ддс-то! :wink:

ДДС-то отива за крадливата ДЪРЖАВА. Да, държавата събира данък върху даренията за болни деца. Трябват им пари, след като ЕС спря помощите, защото ги крадяха.
Мтел взима 50% - това е стандартно, по договор. Може да проверите.
Noble Graphics Creative Studio - рекламната агенция също не работи без пари.
Медиите, в които се рекламира - да, това е платена реклама - също взимат, по тарифите си.
За децата остава... нещо.

Проверете сами ако не вярвате.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 02 Дек 2008 15:53

Къде мога да проверя такива вътрешни данни :confused:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2008 15:55

Sweeney Todd написа:
Къде мога да проверя такива вътрешни данни :confused:

Благотворителните кампани са задължени да публикуват отчети. Може би на сайта им? Или - но нещата са както предполагам, отчета е публикуван във някой каспичански вестник със скромен тираж и без уебсайт.

Преди няколко години имаше подобна кампания "На сираче хляб не се отказва" или нещо подобно. Бяха си публикували отчета в в-к "Капитал" и беше поучително четиво. Приходи - над 200 000 лв. След всички разходи на кампанията, за криейтив, мениджмънт, публикуване на реклами и прочие, за хляб на децата бяха останали... около 200 лв.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2008 15:56

НТВ и Канал 1 са част от тази кампания!Не би трябвало да взимат пари...знам ли? :roll:

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 02 Дек 2008 15:58

~STUBBS~ написа:
БНТ и Канал 1 са част от тази кампания!Не би трябвало да взимат пари...знам ли? :roll:

Медиите не взимали пари. Това какво, абсурда на десетилетието ли е? ^^
Всииичко е за пари.

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2008 16:02

~STUBBS~ написа:
БНТ и Канал 1 са част от тази кампания!Не би трябвало да взимат пари...знам ли? :roll:

Я го прочети пак... :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2008 16:12

Тук някой каза, че му ставало неприятно, чувствал се тормозен и т.н.
Не ми е ясно защо.
Ти ли си ги изоставил тези хлапета на произвола на съдбата - не!
На теб ли ти взимат маса данъци и такси, от които нищо не се заделя за сираците, а всичко отива за сланината по гъза на депутатите - да!

Дарение трябва да се прави от сърце, а не от неадекватно сработила съвест.

Профил

Аватар
В момента играе: Заглавията които си заслужават...
Публикувано на: 02 Дек 2008 16:13

Абе не е за 1-чето или дали цялата сума се смята за дарения а за това, че винаги сираците имат нужда от помощ а не само един път в годината... и не съм егоист ... дарявал съм десетки пъти... това не е за похвала просто не всеки има големи възможности.. понякога съм давал и последните си левчета за червен кръст ии други гарантирани помощи...
В годините с повишаването на финансовото ми положение ( все пак съм на 20) даренията от моя страна ще нарастат разбира се!
Всеки се шири според джоба си !

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2008 16:47

Винаги пращам смс-и за Българската Коледа. Инициативата е прозрачна, а и се събират доста пари.

Профил ICQ Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com