Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Нарисувано с...молив о.0
Публикувано на: 27 Ное 2008 15:20

State of Mind написа:
Duke написа:
И все пак защо така отписахте човека? Тук има много повече от просто рисуване, което всеки може да направи. Тук има познания за светлосенки, за анатомия и композиция.

Те тука в тоя форум всички са всеможещи и всезнаещи,красиви и талантливи :wink: :118:

... и ебливи за цяла дузина волове :Oooops:

Профил

Публикувано на: 27 Ное 2008 21:24

наркоманеееееее , по-тъп не мое да си батко
бих се аргументирал , ама не заслужаваш
:)
просто си доста назад бате..
имаше скоро тема четох - ква е разликата между интелигентен , умен и начетен
без значение ква е разликата , ама да си само начетен не стаа.. ти си жив пример батенце

МЕГА ТЪПИЯ ПРОСТО .. кат една салченичка
за секо нещо КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ С ПОДЧЕРТАНИ ДУМИЧКИ
понекога е хубаво да си мълчиш кротко в наркоманския ъгъл , деазнам

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 27 Ное 2008 22:06

Vermic написа:
Големите разбиратели!Ае направете нещо подобно бе?!Нито знаете колко труд и усилия са положени нито нищо!

+1

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 27 Ное 2008 22:59

Zarathustra написа:
И мен ме кефят бе, що да не ме кефят? Просто е излишно да ги величаете толкова и да говорите наизуст. Изцяло въпрос на практика е.

Нима казваш, че такова нещо се твори с практика, а не с развиване на талант, особен талант или умение?
Звучи абсурдно мисълта чрез практика, демек повтаряне на едно и също, и прилагане на умение, с времето да се достигне до умението да се сътвори нещо такова, но пък сътворяването му не зависи от развитието.

Да, ясно е, че човека направил го, е практикувал бая. И е развил умението си бая. Какво значение има вродения му естествен талант, в такъв случай? Нали е умел художник?

Ти си прав, практика на умение и съпътстващото ги развитие е. Аз съм прав, че е въпрос на умение, развито от практиката. Така като гледам, тук се води спор от хора, говорещи едно и също, но използвайки различни термини, неосъзнавайки, че те са свързани един с друг.
Пък дали е бил малко талант и много практика, или много талант и малко практика, какво значение има?

Струва ми се всички забравяме, поддавайки се на общоприетото мнение, че художник е този, който рисува добре. А всъщност, художник не е този със стабилната ръка, умеещ да нарисува нещо правдоподобно, а този, който знае какво иска да нарисува.
А въпросния пич, дори и да е изкопирал някоя снимка, е знаел коя снимка да изкопира.

И по дяволите, говорим за изкуство. Затова и не съм съгласен с теб, Сентри, защото по-добро развитие на таланта от изкуството не смятам, че има. Пък тези картини далеч не означават, че си е развил таланта само в графиката. И я ми кажете, как се оценява изкуство? От някой критик, или даскалите в художествената? Не, ебаси. Оценява се от емоцията, която изпитва човека гледайки го. И щом хората му се възхищават, значи е добро. С друго никой не би трябвало да си затормозява главата. Напълно незначително е.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2008 00:56

Тук според мен не става въпрос за таланта на художника, защото той може и да има такъв, но това е най-пошлият и тъп начин да го покаже. Очевидно е, че е прерисувано от снимка - нещо елементарно за всеки художник в 9. клас в художествено училище.

Талантът се проявява тогава, когато художникът изрази нещо - чрез изкуството да покаже някаква тема или идея развита във въображението му, а не чрез сух ескиз направен по черно-бяла снимка.

Това би имало смисъл като тренировка на ръката му, чуството за светлосянка и пространствено изграждане, но не и като нещо, показващо таланта на художника.

Точно заради хора, които си нямат хабер от изкуство и харесват неща направени по снимка като тези по Черноморието, които правят портрети (10 лв), в които няма грам творчество (просто пренасяне на пикселите върху хартия), истинските художници остават просто неразбрани и неоценени.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2008 06:00

Разбрахме, че има определение като "най-добрата" рисунка и че на всички хора трябва да им харесват еднакви неща. Няма нужда да се повтаряте.

Профил ICQ

Публикувано на: 28 Ное 2008 08:56

Кире_Гръчата написа:
Sentry написа:
Талант се изисква - да, но не можеш да отречеш, че има курсове по рисуване за влизане в университета, което значи, че това може да се научи.

Да, но човек без талант, който не рисува от малък и не му е нещо като хоби това, няма да тръгне да кандидатства в университета с това :)

Например аз. Не рисувам много хубаво (хич даже :lol: ) ама точно на там съм се запътил. :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2008 09:04

човeк написа:
Например аз. Не рисувам много хубаво (хич даже :lol: ) ама точно на там съм се запътил. :wink:

На изпитите след 7 клас реших да се пробвам и на рисуването ей така за ташак, нарисувах едни бъгави дебили и някакъв идиот взе, че ми писа 3.25 :lol:

Профил ICQ

Публикувано на: 28 Ное 2008 09:06

Ма аз, такова, с архитектура. :lol: (и сега съм 11 клас :Д)

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 28 Ное 2008 09:15

Човек, ако не може да рисуваш много хубаво и не си почнал уроци, почти късно ти е за архитектура...Мои познати от 10ти и от 11ти клас си ходят на уроци и рисуват като ненормални, един съсед цял ден виси в парка и рисива...

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Публикувано на: 28 Ное 2008 09:30

Аз започвам най-късно идния месец( надявам се :Д) И моля те, не ме обезкуражавай така :cry:

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2008 09:51

bYbonЪъЪъ написа:
Разбрахме, че има определение като "най-добрата" рисунка и че на всички хора трябва да им харесват еднакви неща. Няма нужда да се повтаряте.

То това 'щото и ние разбрахме, че сте по-големи художници от художниците. Не заради друго.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 28 Ное 2008 10:17

Както казаха вече!

"Тук е пълно с разбирачи!"

Грешка не сте разбирачи вие сте инвалиди!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2008 10:30

The Grim Reaper написа:
И по дяволите, говорим за изкуство. Затова и не съм съгласен с теб, Сентри, защото по-добро развитие на таланта от изкуството не смятам, че има. Пък тези картини далеч не означават, че си е развил таланта само в графиката. И я ми кажете, как се оценява изкуство? От някой критик, или даскалите в художествената? Не, ебаси. Оценява се от емоцията, която изпитва човека гледайки го. И щом хората му се възхищават, значи е добро. С друго никой не би трябвало да си затормозява главата. Напълно незначително е.

Това Kitty доста добре го е обяснила, но ще го кажа и с мои думи.

Да, изкуството се определя от емоцията, която носи. Тези рисунки обаче не носят такава. Те не те карат да си помислиш "искам да отида там" или "колко е красиво" или "колко сладко" или дори "хм...". Показаните картини, както се вижда и в заглавието на темата, пораждат в тези, които явно не са гледали на какво ниво са средностатистическите художници, реакцията "нарисувано с... молив о.О". Какво значи това? Че талантът се изразява в сръчност на ръката, а не на нещо в съзнанието на твореца? Това би трябвало да е, тъй като тези рисунки са не по-добри от снимки, направени с фотоапарат, защото... ами защото те са си снимки. Направени с молив върху хартия от човешка ръка, но все пак снимки. За съжаление от артистична гледна точка те не са нищо особено, тъй като не носят някакви изключителни емоции.

Ето и доказателство, че нивото, на което е този човек, не е изключително - цък. Поразгледай. Според мен ще се появят и неща, които ще те накарат да изпиташ някаква истинска емоция.

Колкото до Вермик, не мисля, че си заслужава да се води какъвто и да е спор с него - ще бъде същото като да споря със саксия с мушкато. Нещо не си падам по еднопосочните процеси.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 28 Ное 2008 10:36

Sentry написа:
Колкото до Вермик, не мисля, че си заслужава да се води какъвто и да е спор с него - ще бъде същото като да споря със саксия с мушкато. Нещо не си падам по еднопосочните процеси.

Големия художник се обади!

Все още си оставате инвалиди!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2008 11:04

Такааа...да обобщим - нарисуваното показва добра техника и умения, но не показва артистизъм...
Апропо снимките, по които са рисувани тези неща, ми харесват. Не са стандартните любителски снимки, а имат композиция и съдържание. Ако са правени от същия човек, който ги прерисува с молив (а не просто да е набарал албум с професионално заснети семейни фотографии), те показват добро "художествено око".
Човекът явно има и техниката и визията...липсва му само вдъхновението да направи нещо по-амбициозно и артистично...или просто не знаем за проектите му в тази насока и разискваме, като дървени философи, изкуство ли е това или не. :D

ПП За това, кой е разбирач и кой не...ами всички тук се ПИШЕМ разбирачи...то си е кеф да се правиш на голям естет, ОСОБЕНО ако е в тотален разрез с реалността (какъвто е моят случай) :lol: :lol: :lol: . Това е един от основните компоненти на кефа да бъдеш юзър във форум - да храниш омразата на другите с изкривените си разбирания за красиво и грозно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2008 11:19

Zarathustra написа:
bYbonЪъЪъ написа:

То това 'щото и ние разбрахме, че сте по-големи художници от художниците. Не заради друго.

Май ние не сме тези, които казват, че човека не струва и не е никакъв художник.

Профил ICQ

Публикувано на: 28 Ное 2008 11:25

AlShu написа:

Може би най-умното нещо което някой каза в тая тема. :Д

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2008 11:30

AlShu, предполагам, че на повечето картини са неговите собствени деца или съседските и т.н. Тоест някои от картините имат доста голяма емоционална стойност за някого, но за болшинството са безразлични. Дали е изкуство... предполагам, че е, но не е нещо, на което да се възхищавам, хубаво е, но не е изключително. Както вече се каза многократно, художниците по курортните селища правят подобни неща.

bYbonЪъЪъ, не, не, не, никой не е казал, че човекът не струва. Просто не е нещо изключително. Отлично се вижда, че човекът има умения, просто ги използва леко прозаично. Да кажа, че този човек е художник, е все едно да кажа, че баща ми е художник или скулптор. Може и това, че съм израснал близо до него да влияе на оценката ми.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2008 12:18

bYbonЪъЪъ написа:
Май ние не сме тези, които казват, че човека не струва и не е никакъв художник.

Май и ние не сме казвали такова нещо, така като гледам.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com