Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: ЧРД, Мики!
Публикувано на: 18 Ное 2008 22:09

Цитат:
Мишките рядко са любимци на хората, но има една, която покорява сърцата на малко и голямо вече... 80 години - Мики Маус. На 18 ноември най-известната мишка на света навърши именно толкова - 80 години.

Със сигурност не може да се каже, че Мики е остарял, все пак толкова много художници се грижат за вида му, но той далече не изглежда както в първите си години. Сега е по-закръглен и макар да носи същите дрехи от десетилетия, изглежда повече от добре за възрастта си.

Мики не е правил филм от две години, като последната му лента излезе направо на видео, но лицето му е един от най-добре познатите образи в света, изпреварващ дори този на Дядо Коледа, пише списание "Тайм".

В основата на историята на Мики обаче е... заек. През 1927 г. Уолт Дисни създава за "Юнивърсъл Пикчърс" образ, наречен Осуалд Щастливият заек, който веднага се превръща в хит. Само след година "Юнивърсъл" освобождават персонала на "Дисни Брадърс Студиос", като си запазват правата върху Осуалд и предлагат на Уолт Дисни да остане на работа при тях, но за по-ниска заплата.

Дисни отказва и заедно с единствения си останал аниматор се захваща да преработи Осуалд. Минават през всякакви животни - от кучета и котки до крава и кон. Накрая скъсяват ушите, добавят малко плънка по средата и превръщат заека в мишка. Кръщават новия герой Мортимър, но много скоро мишката Мортимър се превръща в мишката Мики или Мики Маус. Твърди се, че съпругата на Дисни не е харесала името и затова е било сменено, но и до днес никой не знае истинската причина за промяната.

Първите два епизода за Мики не привличат вниманието на публиката до момента, в който на екрана излиза "Параходът Уили" - първата анимация, която съчетава синхронизирана музика и звукови ефекти. Филмът е представен в Ню Йорк на 18 ноември и веднага става хит. Затова и на тази дата компанията "Дисни" чества рождения ден на Мики.

Само за месеци излиза цяла серия анимации за Мики Маус, а самият той се превръща в мания из целите САЩ още преди края на годината. В този момент Уолт Дисни пуска и цяла серия с продукти, посветени на него или носещи образа му.

Първата си трансформация Мики претърпява през 1935 г. Първоначално той е нарисуван от поредица кръгове, което ограничава движенията му. След преправката Мики вече има крушовидно тяло, зеници, бели ръкавици и по-малък нос, за да изглежда по-сладък. Същата година той за пръв път става цветен.

До 1937 г. "Дисни Студиос" правят по 12 късометражни филма за Мики на година, а самият Уолт Дисни го озвучава.

В дългата си кариера Мики е влизал във всякакви роли, включително на футболен герой, ловец, шивач, дори диригент; успява да спаси Плуто от кучкари, разбива си колата в хамбар, записва се в армията и все губи Мини заради някакви мускулести лоши момчета (макар накрая винаги да успява да си я върне), пише "Тайм".

До средата на миналия век Мики вече има увеселителен парк, списание с комикси, детски фенклуб и няколко хитови телевизионни предавания, но игралните филми на "Дисни" като "Бамби" и "Спящата красавица" изместват мишока от светлините на прожектора и той остава пренебрегнат за почти 30 години.

Въпреки това ушичките му са едни от най-известните културни икони на XX и XXI век. Според компанията "Дисни" Мики е познат на 98 % от децата по света на възраст между 3 и 11 години. Той е позирал с всеки американски президент от Хари Труман насам, с изключение само на Линдън Джонсън, който никога не е посещавал увеселителния парк на Дисни. Само стоките, свързани с Мики носят 40 % от печалбите на компанията.

Мики се е появявал във високорейтингови сериали като "Сексът и градът", както и в PlayStation2 видео играта Kingdom Hearts. През 2006 г. стана и триизмерен.

Пука ми, че Дисни бил евреин или обичал евреите - аз от малък си обичам Мики Маус и няма да спра :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Заглавие: Re: ЧРД, Мики!
Публикувано на: 18 Ное 2008 22:15

Звездната тройка-Мики Маус,Том и Джери,Бъгс Бъни!С тея филмчета съм израстнал. :D

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 18 Ное 2008 22:17

А аз още ги гледам. :D Че и списание "Мики Маус" си купувам, като последен спомен от детството...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2008 22:21

Леле още ме е яд, че майка ми изхвърли всичките ми списания Мики Маус. Имах почти всички броеве от 1991 до 2007 г. Иначе да му е честито.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 18 Ное 2008 22:23

И мойта иска, ама не й се давам. :twisted: Под предлог, че са за 8-годишната ми сестра, разбира се. :D

Профил Skype

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 18 Ное 2008 22:27

Честито на Маус :Д И най-накрая да ебне Мини!

Профил Skype

Публикувано на: 18 Ное 2008 23:03

Честито да му е, дееба и плъха.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2008 23:07

Миналата година, май пак Деник направи тема за рожденият ден на Мики.Само аз ли виждам нещо нередно или той наистина маструбира на списание "Мики Маус" ? :shock:
Ако греша, моля за да ме прости гусин Деник. :oops:
P.S Ъъъъъъ...ЧРД на Мики.Да отвори някой Hornyland.

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 18 Ное 2008 23:22

Хахахахаххахаа, съвсем бях забравил :lol:
Очевидно, и тогава съм сметнал новината за прекалено важна, че да я видите :lol: Иначе на Мики не лъскам - Гуфи е моят идол :oops:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2008 01:56

да го еба в мишката! днеска ми изяде над час да пиша за него и да търся хубави снимки на него, гуфи и патока(разбирайте поне 600пх широчина). Ама нищо, аз все пак си го обичам.

Профил

Публикувано на: 19 Ное 2008 09:21

Никога не съм му бил фен. :| Иначе да е жив и здрав.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com