Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Закриват книжния пазар на Славейков
Публикувано на: 18 Окт 2008 11:25

в смисъл че е скъпо

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Окт 2008 15:36

"Детска площатка"...да бе...засили се някое хлапе, спъне се и пльоооос, под трамвая...
Според мен просто някой си е харесал мястото...това вече го писах...
Не знам защо толкова се кефите на "големите книжарници" (по площ всъщност не са много големи)...спецялно в Хеликон веднъж ми се случи следното - купих някъкъква детска книжка за подарък. После реших да подаря същата книжка и за едно друго хлапе. Беше след работно време и затова търчах до Славейков...майтап там намерих същата книга с 3 лева по-евтино. Не че ми пука за някъкви пикливи 3 лева, но не приемам тезата, че на Славейков всичко е по-скъпо...
Не само че изборът е по-голям, но можеш и да си "поръчаш" издирване на нещо. А в "големите книжарници" ще ти кажат "Ами изчерпана е, минете след 10 дена". Отиваш след 10 дни "Изчерпата е, не ви ли казах пред 10 дена?".

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 18 Окт 2008 15:47

Изборът на Славейков е в пъти по-голям, защото продават книги втора ръка. Примерно "Диалози" на Платон, е в едно издание от 76-та година(или там някъде), което естествено вече е рядкост(да не говорим за други по-малко известни философи), ако отида в Хеликон, Пингвините или няква подобна, ще ми кажат "сори, нямаме го и няма да го имаме". Така че да живее Славейков!

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Окт 2008 17:06

ФАКТ
Това няма как да го отрека и никой няма да може да го направи, просто няма друго място в голям мащаб където и да е.
Обаче
съгласете се, че точно на това място в София, и във Варна, по-би отивало да има модерен хотел, бизнес сграта..., но не и миризлиз мизерен книжен пазар.
Аз не съм против наличието им като цяло, книжни пазари трябва да има(примерно във Варна като излязох на 15ти след даскало никъде не намерих учебници, без значение нови, стари, просто не намерих никъде освен на книжния пазар), но просто не в централните части на големите не градове.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 18 Окт 2008 17:26

Till Lindemann написа:
съгласете се, че точно на това място в София, и във Варна, по-би отивало да има модерен хотел, бизнес сграта...,

Всъщност . . . не :?

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Окт 2008 17:36

А на теб по ти харесва циганията и миризмите да са си точно на центъра!?

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Окт 2008 18:20

Кви миризми, кви 5 лева? Това де не е кебапчийница, че да смърди?
От близкия MacDonald's смърди...

Пл. Славейков и без това си е тесен...да го направят още по-тесен така ли?

И както казах, как пазарът, дето е на 100-200 метра не загрозява, а книгите смърдяли?
Глупости!

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Окт 2008 19:43

AlShu написа:
Кви миризми, кви 5 лева? Това де не е кебапчийница, че да смърди?
От близкия MacDonald's смърди...

Пл. Славейков и без това си е тесен...да го направят още по-тесен така ли?

И както казах, как пазарът, дето е на 100-200 метра не загрозява, а книгите смърдяли?
Глупости!

Именно . . . най-малкото точно на Славейков няма къде да турят "хотел или бизнес сграда". Еби му майката, аз и НЕ ЩА подобни лайна в центъра, при това на едно от и без това най-готините места в града. Славейков си е толкова гот', особено с тия сергии за книги. И каквото и да си говорим, полза от тях има. Та, така, Славейков ftw :D

Профил WWW

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 18 Окт 2008 21:52

Till Lindemann написа:
ФАКТ
Това няма как да го отрека и никой няма да може да го направи, просто няма друго място в голям мащаб където и да е.
Обаче
съгласете се, че точно на това място в София, и във Варна, по-би отивало да има модерен хотел, бизнес сграта..., но не и миризлиз мизерен книжен пазар.
Аз не съм против наличието им като цяло, книжни пазари трябва да има(примерно във Варна като излязох на 15ти след даскало никъде не намерих учебници, без значение нови, стари, просто не намерих никъде освен на книжния пазар), но просто не в централните части на големите не градове.

Toчно на това място в София (за Варна не знам) няма как да има хотел. Второ, минавам от там всеки ден и до сега не съм усетил никакви по-особени миризми, че да наричате пазара миризлив. Трето както вече отбелязах аз лично, а и много други хора не бих отишъл в книжарница специално за да гледам книги, което е тъжно наистина, но факт, докато когато минаваш през площада книгите са ти пред очите и винаги се заглеждаш. Така че той наистина има значение и е център на просветата.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Окт 2008 22:13

е...може би сте прави
поне да го модернат нещо

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2008 03:15

Изненадващо е колко много хора са за разкарването на книжната борса, в което се убедих още повече след няколко спора с познати. Действително, сергийте са прогнили и книгите са в кашони от банани, но да се решава този проблем, чрез заместването на пазара с "детска площадка" е... Абсурдно. Да бяхме нормална държава да се затвори за месец пазара и да се изгради адекватна открита/полуоткрита/закрита книжна борса. Но не би. А дори да се направи ще плеснат непосилен наем, който ще изгони мнозинството хора, които продават в момента и вероятно ще се настанят представители на големите вериги.

А както вече се каза там се продават книги, които другаде ги няма. Стари издания, книги в ограничен тираж (и публика), по-неразпространена литература. Ако славейкйов изчезне ще се започне едно безумно обикаляне по сергийките на спирките на Орлов мост, до Стройтелния техникум и други подобни...

Колкото до мръсотията - това е задача на общината, за което им се плаща чрез наема, който се плаща за сергия на площада в момента. Това, че някой, някъде не си върши работата, не значи, че книжните борси са едно отвратително мръсно място с разхвърляни гниещи парчета от кашони и прокъсани найлони.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Публикувано на: 19 Окт 2008 11:12

От много време си мечтая да ги видя как извършват масово самоубийство тея на "Славейков", заради скромните цени, които поставят и заради нахалството на някои продавачи.

Но по-скоро бих предпочел да останат, защото имат литература, която по други места не се намира и по-важното - интересува ме.

* Тайно си мечтае за Haus des Buches (книжарница на четири етажа) в София, като тази в Дрезден.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 19 Окт 2008 11:34

Мисля, че Orange е на четири етажа и е нещо като книжарница (освен книги се продават и компакт дискове). Но както вече казах не е там въпроса.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2008 13:53

Книжарницата в Orange заема един етаж, другото са видеотека, копирен/прнтер/whatever център, магазн за играчки и там първия етаж каквото е. А като книжарница е относително бедна. Опитват се да имат от всеки жанр основните неща, а изведнъж се оказва, е въобще не предлагат книги, които е абсурдно да ги няма в една книжарница.

П.С. И нямат пълната колекция от Света на диска :evil: Което важи също така и за Хеликона и за другата голяма книжарница на графа, малко след попа.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2008 20:54

tzveto написа:
Хммм защо вместо да закрият някой стриптийз бар закриват място с хиляди книги? Вярно е има пиратски дискове, но са много по-малко от книгите и учебниците,които се продават там. ДА ЖИВЕЕ КУЛТУРАТА!

:blink:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2008 20:55

Споменавайки Света на Диска - Славейков е единственото място, където съм виждал Пратчет в оригинал (чети на английски) в България. При това бая книги, много от които бяха от по-ранните му (Цветът на Магията, за вещиците и т.н.) Ей богу, само заради това Славейков трябва да остане! :wink:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2008 21:03

Дади написа:
Споменавайки Света на Диска - Славейков е единственото място, където съм виждал Пратчет в оригинал (чети на английски) в България. При това бая книги, много от които бяха от по-ранните му (Цветът на Магията, за вещиците и т.н.) Ей богу, само заради това Славейков трябва да остане! :wink:

Как е в жалката книжарница в Ориндж ги има на английски... май...
както и да е, не виждам какво протестират против Славейков, много си е хубаво мястото...
каквото и да сложат там пак ще е пълна простотия... особено това за детската площадка :О

Единствено фонтана трябва да го оправят наистина и ще си стане супер :P

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2008 21:43

В Хеликон и Ориндж има Пратчет ин инглиш.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
Публикувано на: 19 Окт 2008 22:24

Морт написа:
В Хеликон и Ориндж има пратет ин инглиш.

No shit! Отивам там!

Профил

Аватар
В момента играе: С на майка ти Цензурата си играя...
Публикувано на: 20 Окт 2008 01:01

Нз за София, но в Шумин е Хеликона

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com