Айде да видим как конзолата е по-добра за играч като мен.
Първо и най важно : Mразя играта с геймпад за всичко освен някоя TMNT стил игричка. Клавиатура и мишка за конзола? Има, но е нещо супер необикновено и рядко срещано, пък и съпорта от страна на игрите е съмнителен. Докато за PC - кеф ти мишка и клавиатура, кеф ти геймпад, кеф ти джойстик. Пък и всякакъв вид FPS е неудобен да се играе с геймпад. Ако се направи един сървър на COD4 да речем с два отбора, едните конзолни геймъри с геймпад, другите PC геймъри с мишка и клавиатура...кои ще победят?
Второ : MMORPG маниак съм, обичам игри като Lineage II, Tabula Rasa, Guild Wars и още десетки заглавия. Къде са за конзола?
Трето : Точно вчера врътнах Crysis Warhead, и сега се размазвам на игра онлайн. Определено доста добър експанжън, доста екшън - пък и заедно с първият Crysis са игрите с най-добра и изрудска графика за момента. Има ли ги за конзола?
Четвърто : Играя доста Counter Strike Source, не професионално, но на едно доста добро ниво. Има ли CSS за конзола?
Пето : Играя много стратегии, с нетърпение очаквам StarCraft II, предшественика на първата част променила историята на PC гейминга. Опа, няма да излиза за конзола? Като казах StarCraft II се сещам и за едно друго Blizzard заглавие което предстои да излиза - Diablo III. И то няма да излиза за конзола. Всички хитови игри на Blizzard са PC Exclusive.
Шесто : Мултифункционалността на PC-то. Само едно PC мога да го ползвам едновременно за работа, графичен и уеб дизайн и т.н, да го ползвам като гейминг машина, като мултимедийна станция - филми плюс музика (без да се притеснявам от разните му формати, защото PC чете всичко), интернет браузинг, да записвам CD-та, чат, VOIP комуникация и още хиляда функции. Мога да му закача и принтер и всякаква периферия която ми трябва.
Седмо : Пиратски софтуер, игри и т.н?
И това далеч не са всички причини заради които НЕ бих си взел конзола, без да имам компютър. Ако съм много оборотен някой ден, и да мога да си позволя и двете, и конзолата да ми е само като екстра - ОК. Но само конзола, без PC - не, благодаря.
Jorix -
http://hardwarebg.com/shop.phpИзпрати им едно хубаво e-mail-че като им обясниш за какво точно ще се ползва машината, бюджет и т.н - хората си разбират от работата, ще ти направят конфигурацийка.