Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Обръщение от Станишев към учениците на 15ти
Публикувано на: 15 Сеп 2008 17:02

Сега се сетих и за друго... От това, което чета май никой кандидат не ви изнася. Както казва No - единия - борец, другия подкрепен от възрастните, третия от ромите/турците, четвъртия от крайните...

Е хубаво де, за кое зло да гласуваме?

Аз лично ще гласувам за Бойко Борисов, защото е нов и случайно може да се обърка и да ни изкара от тинята (както казахте, то така или иначе няма накъде да потъваме повече...)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 17:05

И аз това се питам.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 17:06

Че защо да гласуваме за злото?
Ние будни млади българи ли сме или лукови глави?!
Да си създадем своя партия и да издигнем моята кандидатура за премиер
Ще обещая страшно много хубави неща!

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 17:07

По принцип не обръщам абсолютно никакво внимание на политици, партии, разбирания и прочее, просто понеже не разбирам и бъкел от комунизъм, демокрация и т.н. , но като ви чета на всички постовете (компетентни или не) и се чувствам като индианец пред дулото на пушка - нещо определено не е наред...
А днес сутринта, докато слушах директорката + 90% от учениците, ухилени и прегръщащи се със стари "приятели", зад чиито гръб ги псуват, ми причерняваше. Така де, не ми трябва да разбирам от политика, за да преценя кой е тъп. Станишев примерно...
Сигурно навсякъде е така, фрашкано с лицемерни, малоумни нещастници, но все пак си мисля, че не съм мизантроп, просто България е тъпа, шибана дупка. Който иска, нека да определя бъдещето, ако вярва, че има такова. Аз не мисля да оставам тук...

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 15 Сеп 2008 17:40

No написа:
Ами да, никой кандидат не ми изнася. Гласувам за демократическата партия (или представителите й, когато става въпрос за местни, президентски, за европейски парламент и т.н. избори), която ми се струва с по-добра програма или с по-кадърни професионалисти. Тоест - ДСБ или ОДС. Като евентуална алтернатива ми се явява АТАКА, но честно казано за тях гласуването определено ще е на принципа "по-малкото зло". Мисля, че в една друга тема преди време обясних защо - като цяло идеите, програмите и вижданията на партията са хубави на хартия и до голяма степен съвпадат с моите, обаче съм добре запознат с местното им представителство в два средноголеми български града и с ръка на сърцето заявявам, че там са се събрали 3/4 кретени, подлизурковци, нереализирани търтеи или някакви wannabe скинове, които се чудят какво да правят между мелетата с цигани.

Никога не съм крил конкретно предпочитанията си към управлението на Костов, което въпреки всички недостатъци, беше единственото що-годе напредничаво в модерната ни история. Целият напредък, достигнат от държавата до този момент, е плод именно на сините 4 години. Нито пост-социалистическото, нито царското, нито коалицинното управление свършиха и 1/10 от работата на костовия кабинет. И да, изложиха се, изложиха се с приватизационните сделки, изложи се и Стоянов, който поднесе на Първанов спечелени избори.. Но хиляди пъти бих предпочел онези демократи пред сегашните мишки.

Ето едно мнение с което съм напълно съгласен :)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 17:41

Andrey358 написа:
Ето едно мнение с което съм напълно съгласен :)

+1 :)

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 17:41

No написа:
Ами да, никой кандидат не ми изнася. Гласувам за демократическата партия (или представителите й, когато става въпрос за местни, президентски, за европейски парламент и т.н. избори), която ми се струва с по-добра програма или с по-кадърни професионалисти. Тоест - ДСБ или ОДС. Като евентуална алтернатива ми се явява АТАКА, но честно казано за тях гласуването определено ще е на принципа "по-малкото зло". Мисля, че в една друга тема преди време обясних защо - като цяло идеите, програмите и вижданията на партията са хубави на хартия и до голяма степен съвпадат с моите, обаче съм добре запознат с местното им представителство в два средноголеми български града и с ръка на сърцето заявявам, че там са се събрали 3/4 кретени, подлизурковци, нереализирани търтеи или някакви wannabe скинове, които се чудят какво да правят между мелетата с цигани.

Никога не съм крил конкретно предпочитанията си към управлението на Костов, което въпреки всички недостатъци, беше единственото що-годе напредничаво в модерната ни история. Целият напредък, достигнат от държавата до този момент, е плод именно на сините 4 години. Нито пост-социалистическото, нито царското, нито коалицинното управление свършиха и 1/10 от работата на костовия кабинет. И да, изложиха се, изложиха се с приватизационните сделки, изложи се и Стоянов, който поднесе на Първанов спечелени избори.. Но хиляди пъти бих предпочел онези демократи пред сегашните мишки.

Същото се отнася и за мен на 100%, може би с единствената разлика, че съм запознат с местното представителство само в Русе, но смея да твърдя, че ми е достатъчно. И все пак, наистина подозирам, че на следващите избори ще предпочета АТАКА, пред ДСБ или ОДС... Някак - разбира се, едва ли има по-близко до моите възгледи от техните програми и все пак...

ПП
Ахааха, докато успея да постна, още двама написали, че са напълно съгласни... :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 15 Сеп 2008 18:15

Самото присъствие на Бойко в апарата на бившия авторитатен режим би трябвало да ти говори нещо. Всичко, което има, е благодарение на солидните си връзки в бившите комунистически служби. Съгласие с мнението на No по-горе и толкоз от мен по темата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 18:25

Sweeney Todd написа:
bgcomando написа:
Бойко в България Арнолд в Канада...
Не сме езинствени , но разликата е , че Арнолд има малко сиво вищиство и що годе си знае работата , а в Бойко никога не е имало.

Арнолд е по-зле. Той е бивш културист...

Което значи че е културен...

А иначе има ли го някъде клипчето на станишката за да го видя и аз, че ми липсва първия учебен ден (вече се пържа 3-а седмица тука)...

П.С. Деф Магнетик е супер добрия албум!

Профил

Публикувано на: 15 Сеп 2008 19:05

Съгласен съм с Бродник.
Дори с мнението му за АТАКА. Познавам обстановката по местните организации. Както казах, Волен Сидеров наистина не е кралят-слънце, и някак тихомълком на местно ниво се промъкнаха твърде много политически отрепки, които много скоро ще забият нож в гърба на цялата партия.
Но това не е проблем за парламентарните избори - сега АТАКА трябва да вкара в парламента не хора от провинцията, а трийсетина верни хора. Волен имаше време последните четири години да види кой е стабилен и кой е гнила ябълка, тъй че в тази насока оптимизмът ми спрямо АТАКА остава.

За Бойко Борисов - кратка история

Не знам защо тук говорите за Бойко Борисов сякаш той е някаква самостоятелна личност. Сякаш е лидер на партия. Сякаш той има някакви виждания или идеи, които евентуално да следва.

Бойко Борисов не е нито едно от тези трите.

Бойко Борисов е една марионетка.

Реклама в негова полза му се прави още от правителството на НДСВ-ДПС, когато той беше главен секретар на МВР. Главният секретар на МВР не е фигура, която да бъде тикана пред новинарските камери, той не е представителна фигура, той е просто изпълняващ. И въпреки това медиите го изкараха да изглежда тъй, сякаш Бойко Борисов движи цялото МВР в България. Не ми ли вярвате? Замислете се - колцина от вас могат да назоват поименно сегашния главен секретар на МВР? Или който и да е негов предшественик? Хм.

Разровете се в историята на този тип. Започва като личен телохранител на Тодор Живков. Малцина от вас си представят тази длъжност просто като една професия - човекът бил професионалист и получил работата. Другояче стоят нещата в реалността. За да ти дадат да пазиш най-големия човек в България, върховният диктатор, този човек трябва да знае, че ти си готов да минеш и през огъня за него. Трябва да си така добре подкован идеологически и политически, че Живков да повери живота си именно в твоите ръце. Трябва да си доказал верността си пред Държавна сигурност и репресивните служби, които на практика тогава управляваха държавата. Наистина, замислете се колко много значи това.

По-късно идва демокрацията. Цялата икономическа власт е съсредоточена в ръцете на държавата-БКП. С идването на 1989г. обаче БКП трябва да предаде тази власт в частни ръце, и същевременно да я запази за себе си. Затова на определени, изключително верни хора службите раздават "куфарчета с пари", за да създадат първите частни фирми. Народът с ликуване посреща възможността да започне частен бизнес, разни идеалисти отварят тротоарни магазинчета в мазетата си и се радват, че правят капитализъм. През това време Бойко Борисов и съратниците му, с парите на Държавна сигурност, изкупуват хотели и фабрики, създават банки, основават "охранителни" (разбирай рекетьорски) фирми. Самият Бойко Борисов има няколко такива фирми - Ипон-1, Ипон-2, Ипон-3 и прочее. Жена му Цветелина Бориславова е щерка на полковник от Държавна сигурност. В момента е една от най-богатите българки, може би дори най-богатата. Самата тя притежаваше СИБанк.

После идва 2001г. и управлението на НДСВ. Вече споменахме, че Бойко Борисов там нямаше представителна функция. Тогава защо го тикаха постоянно пред телевизионните камери? Защото още тогава започнаха да помпат рейтинга му. Забележете - не той е уреждал тези неща. Той няма особени лични заслуги за успеха си. Той просто изпълнява задачи.

Спомнете си кога започнаха всички онези публични убийства на знакови фигури. Да, буквално седмици след встъпването на Бойко Борисов в длъжност. Куп специалисти правилно оцениха случващото се - разместване на йерархията в престъпния бизнес, контрабандата на цигари и алкохол, проституцията, търговията с наркотици от изтока към запада. Целта на Бойко Борисов като главен секретар на МВР беше ясна - да се убеди, че това "разместване в йерархията" ще протече без да има заловени и осъдени. Единствената работа, която вършеше Борисов тогава, беше да се показва след всеки публичен разстрел пред камерите и да обяснява, че той прави всичко възможно по въпроса, че "ние ги лОвим, ама те (от прокуратурата) ги пускат". И признавам, вършеше си работата добре. За 4-годишния мандат на НДСВ не бе арестуван нито един от така наречените биснесмени в кавички.

В наши дни същите тези "бизнесмени", "пожарникари" и "полицаи" са основната част, ядрото на партията на Борисов - Г.Е.Р.Б.

Сериозно, Деник, кажи ми - като гласуваш за ГЕРБ, знаеш ли кой стои зад Бойко Борисов, кои хора ще станат министри на правосъдието, на земеделието, на вътрешните работи? Казах го по-горе - Бойко Борисов не е никакъв лидер, той не контролира нищо. Той е маската на цяла плеяда "бизнесмени", които само чакат да влязат отново във властта. Какви хора ще поставяш начело на страната, Дидо? :(

Знаеш ли каква управленска програма си е съставила партия ГЕРБ?
Защото ако ги оставим да дойдат на власт, те ще кажат: "Нашите избиратели подкрепиха нашата програма, и затова ние ще я изпълняваме въпреки всичко!"

Да видим част от програмата на Бойко Борисов:

- Ролята на България може да бъде успешна, ако тя се превърне в ключов посредник за процеса на преговори и членство на Турция в ЕС. - падане на българо-турската граница, още по-бързо турцизиране и ислямизиране на Родопите; още по-мощно нахлуване на турски фирми у нас, задушаване на българската икономика
- за здравеопазването: Всеки е длъжен да е застрахован за определен минимум събития. Държавната каса се приватизира. Намаляване броя на болниците. Приватизация на държавните болници. - значи всеки е длъжен да бъде рекетиран от застрахователни компании. Приватизация до дупка. Който няма пари да умира.
- Ограничаване на преференциите и субсидиите за: селско стопанство, железници, тютюн, транспорт. Либеризация на комуналните услуги, телекомуникации,транспорт, пощи, здравоопазване, образование, енергетика, горски сектор. - значи всико под ножа, никаква държава, глобализация до дупка.
- Разполагане на американски бази като гаранция за принадлежноста ни към евроатлантическата общонст.

И още в тоя дух, откровенно продажничество и антибългарщина. Имам програмата на хартия и няма да я набирам цялата.

Моля ви, хора са измирали за да имате днес граждански права. Мислете, когато трябва да ги употребявате!

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 19:31

Ледник, да не се готвиш да заместиш Сираков на пропагандния стол :lol: Липсва ти злоба и хъс, копеле. Онзи дребосък е готов да изяде с парцалите. Надявам се като колега да те направя озлобен ротвайлер, хранен с човешки далаци.

Профил ICQ

Публикувано на: 15 Сеп 2008 19:45

AcTivE написа:
Ледник, да не се готвиш да заместиш Сираков на пропагандния стол :lol: Липсва ти злоба и хъс, копеле. Онзи дребосък е готов да изяде с парцалите. Надявам се като колега да те направя озлобен ротвайлер, хранен с човешки далаци.

Твърде дълго съм слушал Георги Ифандиев, по дяволите. И макар да нямам и една десета от неговото сладкодумие, някак свикнах да говоря без злоба и от гледната точка на морално извисен човек, макар да не съм такъв.

Готов съм за мъдростта ти, учителю! :o

ПП: Брат ми си е имал разправии със заместник-директорката на Испанската гимназия днес, защото викнал "Долу БКП!". :oops:

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 20:17

Ама знае, пишлемето му с пишлеме.. :x

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 20:33

Ледник ти хубаво изобличаваш Бойко Борисов, но спомняш ли си онова интервю на Волен Сидеров при Бареков, което ти самия ни показа и където Волен съвсем свободно говореше как няма нищо против една предизборна коалиция между Атака и Герб с премиер Бойко Борисов?

Профил ICQ

Публикувано на: 15 Сеп 2008 20:50

Andrey358 написа:
Ледник ти хубаво изобличаваш Бойко Борисов, но спомняш ли си онова интервю на Волен Сидеров при Бареков, което ти самия ни показа и където Волен съвсем свободно говореше как няма нищо против една предизборна коалиция между Атака и Герб с премиер Бойко Борисов?

Имаше едно условие - Борисов да застане зад един определен списък с идеи, цели и приоритети, и заедно с АТАКА да ги защитават. Тоест, Волен говореше за една коалиция на база общи принципи.

Цялото нещо от страна на Волен, разбира се, беше блъф. На Борисов никога няма да му разрешат да се коалира с АТАКА.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 21:00

Ледник написа:
Цялото нещо от страна на Волен, разбира се, беше блъф. На Борисов никога няма да му разрешат да се коалира с АТАКА.

На Сидеров това нещо му беше ясно. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 21:02

На мен повече ми прилича на безпринципност. Аз не виждам как след всичко написано по-горе за Борисов може да се разчита че той ще застане зад общи принципи и ще ги спазва. Както и да е мен по-голямата ми болка е че може старите десни партии да се коалират с Герб, нещо което се моля да не стане.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 15 Сеп 2008 23:24

На мен пък най-голямата ми болка е че никой не откликва на моят зов да създадем своя партия :(
Нали всички се оплаквате че тоя не става пък оня хептен и няма за кой да се гласува
Само с оплакване не става
Стягайте се
С няколко обещания, познати и баджанаци бързо ще се намерят спонсори и известни лица за кампания
Да чуя сега предложения за името на нашата партия

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 16 Сеп 2008 08:58

Гаспод написа:
На мен пък най-голямата ми болка е че никой не откликва на моят зов да създадем своя партия :(
Нали всички се оплаквате че тоя не става пък оня хептен и няма за кой да се гласува
Само с оплакване не става
Стягайте се
С няколко обещания, познати и баджанаци бързо ще се намерят спонсори и известни лица за кампания
Да чуя сега предложения за името на нашата партия

Българска Консервативна Партия. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 16 Сеп 2008 13:10

High_voltage написа:
Ледник написа:
Либеризация на комуналните услуги

Какво ще рече това?

Очевидно моя грешка. В оригиналът е либерализиране на комуналните услуги - сметопочистване, поща, озеленяване и прочее.

Гаспод, има вече такава партия.

Даже две - АТАКА и КУРЕЦ.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com