iddqd, има много шиноби/самурайски анимета, но нито едно не ми е докорало усещането познато от Ninja Scroll...дебилният ТВ сериал по него е на светлинни години назад...
Ако търсиш подобен сюжет хвръли едно око на Bazilisk. Сценаристът е същия и пак става дума за следновековна Япония. Ако търсиш същия керъктър дизайн - загледай AfroSamurai и Highlander: Revenge.
Beautevil, не слушай IceQueen съкращава се FMA, а не FMP

(което е Full Metal Panic и е една от най-хубавите аниме поредици, които съм гледал, а няма нищо общо с алхимика).
За Full Metal Alchemist вече съм се изказвал. Според мен може да го хареса само човек, който си пада по фентази и в същото време си пада по сърцераздирателни драми (а аз не си падам по убер-пресилени драматизми...просто ми лазят по нервите...).
Приключих Freedom - последната (7-ма) серия ми се стори доста наивна и това беше малко в разрез с очакванията ми....но все пак си беше красиво.
Опуках всички ТВ серии на City Hunter (140 епизода) и сега подхванах OVA-тата и филмите. Общо ми впечатление за качеството - последния сезон (13) е тъп и почти няма моккори майтапи (които са солта и пипера на поредицата).
Bounen no Xamdou - страшно готино аниме. От трите серии, които са излезли се накефих доста. Красив и на места доста шантав и оригинален арт. Анимацията също е страхотна. Заглавието в голяма степен е рип-оф на Eurika 7, но е приятно за гледане и не ме дразни както Евриката-а.
Skull Man - още едно страшно готино аниме на Bones (Bounen no Xamdou е от същото студио...както и Soul Eater, Full Metal Alchemist, Eurika 7 и т.н.). Не се подвеждайте от постера, който създава впечатление за Batman рип-оф. Всъщност анимето е sci-fi трилър с чудовища, комбиниран с detective noir и теория на конспирацията. Атмосферата е мрачна, но не прекалено. Акцентирано е върху разследването и разплитането на множество загадки. Само ще кажа, че са замесени политически интриги, корпоративни интереси и мистериозни религиозни секти. И въпреки, че зрителя има повече информация отколкото главните герои (двойка папараци), пак цялата картина не е ясна. За сега съм на 7-ми епизод и едвам ще изчакам до довечера, за да видя какво се случва нататък. Много е интересно. Имам обаче предчувствието, че всичко ще свърши "лошо"

.
Страхотен арт - особено бекграундите, които представят града (мостове, канали, строежи, язовири - свичко е красиво и реалистично). Веселият керъктър дизайн може да ви позаблуди, че става дума за някъкво по-детински заглавие, но пък е част от мрачния хумор на авторите. Анимациите са скъпи и добре направени (не видях нито една рециклирана сцена или движение). Музиката е много подходяща - малко ми напомня за златната ера на куестовете и неща от сорта на Gabrial Knight и Black Dahlia. Създава подходяща мрачна и мистериозна атмосфера.
Първокласно аниме - само дано края да е подходящ (а не свръх щастлив или свръх гаден) иначе ще ми развали настроението.
ПП
18-тите епизоди на Macross F и Soul Eater бяха добри.
6-ти на Slayers Revolution не чак толкоз - сезонът се заформя среднист (въпреки огромните технически подобрения и HD-то). Оприличамав го по-скоро на Slayers Try, отколкото на най-доброто по темата.