Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Нещо много им порасна работата на БТК.
Публикувано на: 29 Юли 2008 20:46

Газя през секакви видове доставчици, на любими са ми БТК.

Немат равни, просто.

Ключовата дума е надеждност и сигурност,
е,
думите станаха две, но вървят накуп.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2008 10:31

Dementia написа:
ама ако ще ни дават скороста на нета в битове,нека и хардовете да са ни в битове

Харддисковете са в гибибайти, 1024^3.

Профил

Публикувано на: 30 Юли 2008 11:36

не знаех

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2008 21:06

Морт написа:
Мегабит е стандартната единица за информация в телекомуникациите и IT сферата. Точно както милиметрите, а не инчовете, да речем са стандартната мерна единица в авиониката.

Грешка - всъщност инчовете са стандарт в индустрията 8)
Сядам да чертая платки за първи път и гледам, че програмата използва някакви странни мерни единици - mil (мил), които нямат нищо общо с милиметър. Всъщност връзката е 1 инч = 1000 мила, или 1 мил е една хилядна от инча. Естествено всяка уважаваща себе си инженерна програма може да сменя мерните единици, но въпроса е че мила е стандарт. Навсякъде по света работят платките в милове и никой няма да ти каже 'Дебелина на пътечката - 1 милиметър' :)

Друг пример - мярката за дебелина на водопроводната тръба. В магазина на милиметри ли ги продават или на инч/цол/дюйм? :) Тръба с 'фи 50' ли ще си купиш или просто 'тръба два цола'? :)

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2008 00:10

К'во толкова се палите над една мерната единица. Дали е мегабайт или мегабит все тая скороста е една. Дали ще кажеш дърпам с 1MB/s или 1 mb/s е се 200 все ще си дръпнеш филма за 10 минути. Просто ако искаш да разбереш с колко MB би издърпал за секунда делиш мегабитовете на 8 и цъфтиш :wink:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2008 00:46

Според мен Dementia е прав. Не виждам защо му се нахвърляте. Не може всеки да знае всичко. И да нормално е баща ти да не знае 1 мегабит колко мегабайта са. И е съвсем нормално, да не се рови да търси 1 мегабайт колко мегабита са, при положение, че ще седне на компютъра за 2-3 пъти в седмицата.

Едва ли ще е толкова трудно, когато се връзваш към даден доставчик да ти кажат връзката им на колко кило/мега байта в секунда се равнява.

Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва. Конфуций

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2008 01:55

Сабрали се умниците ми те :lol:

Профил WWW

Аватар
В момента играе: На борсата!
Публикувано на: 31 Юли 2008 07:57

Мен ми е чудно друго. Не знам колко от вас знаят, но повечето интернет-доставчици черпят линиите си от бТК. На практика те са монополист на пазара в момента (преди беше по-яко, имаше Цифрови системи, бол.бг имаха голям дял), но сега бТК държат огромна част от покритието. Да не говорим, че backbone-а на интернета в БГ се осъществява чрез тях и договорите им за постоянен фиброоптичен пренос на данни с германци и французи (за имената на тамошните оператори не мога да се сетя, беше ни ги споменал един от професорите). Та голям парадокс е как ISP като Мегалан, Хоумлан и прочее поддържат нечовешки големи скорости, пък бТК са доста limited. А и който псува бТК и казва "Аз на тия нещастници никога няма да се вържа" - да отиде и да попита доставчика си откъде взема интернета. Може и да стане изненадващо разкритие ;)

p.s. По въпроса с външния нет - дори доставчика ми в Кн - Cable-Sat West - позволява да тегля с над 1Mb/s от разни чужди сайтове, isohunt и там-подобните му. Доста такива има!

:OMGOMG:

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2008 10:43

No написа:
<GLaDiaToR> написа:
Според мен Dementia е прав. Не виждам защо му се нахвърляте. Не може всеки да знае всичко. И да нормално е баща ти да не знае 1 мегабит колко мегабайта са. И е съвсем нормално, да не се рови да търси 1 мегабайт колко мегабита са, при положение, че ще седне на компютъра за 2-3 пъти в седмицата.

Едва ли ще е толкова трудно, когато се връзваш към даден доставчик да ти кажат връзката им на колко кило/мега байта в секунда се равнява.

Абе имам чувство, че нарочно се правите на прости, дееба. 1 мегабит не се равнява на николко мегабайта.
ДВЕТЕ ЕДИНИЦИ МЕРЯТ РАЗЛИЧНИ НЕЩА!

И да, едва ли ще е трудно да питаш доставчика как ще даунлоадваш - ми питайте бе, някой да не ви запушил устите с тапи (нещо друго щях да кажа, ама ще ми отиде цензурата). Бахти малоумната работа, все едно горките се обаждат на ISP-то си и те им казват "А-а-а-а, не! Няма да ви кажем какъв ще е download-а! Четете и-нет енциклопедии и сами си смятайте скоростите!".

Това ако някой страничен ви чете постовете ще си каже, че мама все още ви храни с лъжичка..

Втория абзац ми беше на другата страна. В смисъл исках да кажа, че на никой няма да му коства големи усилия да пита доставчика си за вързката му.

Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва. Конфуций

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2008 11:09

Щях да напиша още една глупост , но хванах и се загледах в поста на No и излиза прав ;) Сега вече ми е ясно :), но някак си не използвам термина скороста ми е N Mbit/s, а употребявам N MB/s. :oops:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2008 11:32

Вие хубаво се нареждате един друг, но малко поизместихте темата - "Дали бтк е шибан или не."
Еми не е шибан. И това ви го казвам от личен опит - една година на доставчика. Единствените ми проблеми бяха, когато модема ми замина и не можех да се свържа с тях 2 дена. Но щом успях, човека дойде още понеделник (първия работен ден, след обаждането) и обеща че когато им докарат през седмицата модеми ше ни снабди - в сряда отново се къртих онлайн.
Скоростта си ми е чудесна, като се има предвид че няма значение източникът - бг или не. Нета ми не спира, но трябва да се има в предвид, че съм на 2 пресечки от новата поща ;)

Който оплюва adsl, без да го е пробвал за достатъчно дълъг период - просто сам се излага със некадърността си.
---
А отностно това, за което се нареждахте - ми моя баща, например, разпитва до дупка, все едно е идиот. Малко се дразня, но поне човека никога не го прекарват. Щото, според мен е супер тъпо да живееш в България и да се надяваш някой да е честен с теб, а камо ли да ти каже всичко на готово.
Затова, млади готованковци, научете се да се информирате и да знаете. Не да ми зубрите в даскалата и да се чудите как да си купите и сложите една крушка като гръмне и тате го няма в града да я смени за вас.
Да ви еба и простите. Аз на майка ми съм й забранил да мисли и избира много, че и тя малко като вас.

Профил

Публикувано на: 31 Юли 2008 11:37

Аз само да спомена, без да казвам дали БТК си струва, или не, че в Благоевград до пощата, където е офиса на БТК, не успяха да пуснат високоскоростния интернет седмици наред, а за крайните квартали изобщо нямало начин как да го направят, защото са стари проводниците им.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2008 11:45

Duke написа:
Аз само да спомена, без да казвам дали БТК си струва, или не, че в Благоевград до пощата, където е офиса на БТК, не успяха да пуснат високоскоростния интернет седмици наред, а за крайните квартали изобщо нямало начин как да го направят, защото са стари проводниците им.

Значи в Благоевград, сте бедни и прости :stooped: :lol:
Майтап ;) - винаги при прекарване на нова услуга може да има известни спънки. Виж сега дали в туй райско кътче има връзка.
А аз да отбележа, че сме от Бургазе, дето съм доволен. За по-малките градове не мога да гарантирам, понеже там дори сиренето свършва често :D

Профил

Публикувано на: 31 Юли 2008 11:48

Ами няма. Само в центъра и няколко квартала. Иначе съм доволен. Нямам проблеми вече повече от 3 години.

Профил

Публикувано на: 31 Юли 2008 16:57

No написа:
1 мегабит не се равнява на николко мегабайта.
ДВЕТЕ ЕДИНИЦИ МЕРЯТ РАЗЛИЧНИ НЕЩА!

http://en.wikipedia.org/wiki/Megabyte
A megabyte is a unit of information or computer storage
http://en.wikipedia.org/wiki/Megabit
A megabit is a unit of information or computer storage

http://en.wikipedia.org/wiki/Byte
A byte is a unit of measurement of information storage, most often consisting of eight bits
http://www.webopedia.com/TERM/b/byte.html
On almost all modern computers, a byte is equal to 8 bits
http://www.google.bg/search?q=define%3Abyte
8 bits of data

http://www.google.bg/search?q=8+megabits+in+megabytes
http://www.google.bg/search?&q=8+bits+in+bytes

http://www.matisse.net/bitcalc/?input_a ... ion=legacy

прочети ми поста на предната страница

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми