Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Pro Evolution Soccer 2009
Заглавие: Re: Носене на нож
Публикувано на: 25 Юли 2008 14:08

Досега не съм го вадил никога. Седи си в джоба и това си е. По принцип си знам, че хич не е ебавка, но е добре да имаш. Даже и ако се сбия с някой няма да го вадя. Само за наистина сериозни случай, като например двама 20годишни нацепени да ти скочат. Смешници.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 25 Юли 2008 14:51

Да и аз това го намерих,че до 98 има някакъв много зле написан закон,но в момента май няма нищо.А иначе извадиш ли го трябва да го ползваш няма начин и аз го нося само за самозащита и не толкова за мен (смисъл не ми пука особено какво ще стане с мен) а за това когато съм с приятелката ми да предпазя нея.

Профил

Публикувано на: 25 Юли 2008 15:33

Супер, сега ще мога да си нося Tensa Zangetsu по пътищата... :P

По темата, демек сериозно: носи си ножа, колкото си искаш, вече се разбра (няколко хора го потвърдиха), че закон против носенето на хладни оръжия няма. Така че - нарамвай ятагана, рапирата, сабята и катаната на кръста и гърба и върви да плашиш мирните бабички по тротоарите.

Srsly. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юли 2008 19:01

Napster написа:
И сега когато пак се прибирам ако мога минавам от там.

Ти си корав лад :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юли 2008 21:13

[quote="No"]След 98 година в България няма закон, който да регламентира притежанието на хладно оръжие. Няма никакви сантиметри и пр. На практика и с Final Fantasy style меч да се разхождаш, по закон нищо не могат да ти кажат.[quote]
Яко! Утре нарамвам катаната и отивам на разходка ;P

Профил Skype

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 26 Юли 2008 13:55

За самозащита мисля, че е по-добре една палка. Като замахнеш се разгъва и 1-2 удара ще ти осигурят достатъчно време да избягаш :?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Юли 2008 14:38

No написа:
edit: След 98 година в България няма закон, който да регламентира притежанието на хладно оръжие. Няма никакви сантиметри и пр. На практика и с Final Fantasy style меч да се разхождаш, по закон нищо не могат да ти кажат. Изключват се случаите на проверка при разни обществени мероприятия - спортни и т.н.
Може и да си прав.Аз май се бъркам че в самолета нямаш право да носиш острие над 6 см

Профил ICQ Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 26 Юли 2008 15:00

Аз моя си го вадя само за самозащита и само когато наистина знам как да го използвам като ми скочат 2-3 разгонени 20 годишни мацки и се опитат да ме изнасилят. Доколкото знам до 20см никой нищо не може да ми каже. Не ножа де, колеца... :P

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 26 Юли 2008 15:53

Носенето на нож е тъпа работа като цяло. Освен ако не е с цел да си белиш плодове/месища на пикник :lol:. Много ще е яко, някъде да се направиш на отворен и да те боцнат със собствения ти нож. :mrgreen:

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юли 2008 16:21

Мисля, че спрей или електрошок върши много по-добра работа. С ножа можеш да убиеш човек, а с тези двете печелиш достатъчно време да се ометеш.

Профил

Публикувано на: 26 Юли 2008 16:35

За спрея гарантирам, че е ефективен. Иначе доколкото съм компетентен по правни въпроси (ако греша, извинете), при нападение с голи ръце, нападението с нож е престъпление, независимо, че е при самозащита.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юли 2008 16:38

Gipo написа:
Много ще е яко, някъде да се направиш на отворен и да те боцнат със собствения ти нож. :mrgreen:
Да бе тва е най големата лудница от малак си мечтая

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Юли 2008 16:40

Абе ножът си е сериозно оръжие много лесно може да убиеш човек. Всички които си го носите за самозащита как точно си представяте да се самозащитавате с него? Някой ти скача и трябва да се защитаваш с въпросното оръжие, то няма 100 начина да го използваш, най-общо казано можеш едниствено да режеш и ръгаш с него... От удар в корема определено не може да се умре толкова лесно колкото от прободна рана :? Трябва яко да ви стиска за да го използвате, освен че го носите. :| И аз съм за другите алтернативи, ножът си е сериозна работа...

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Публикувано на: 27 Юли 2008 08:40

Duke написа:
За спрея гарантирам, че е ефективен. Иначе доколкото съм компетентен по правни въпроси (ако греша, извинете), при нападение с голи ръце, нападението с нож е престъпление, независимо, че е при самозащита.

Ебати, не знаех, че имаме и код на честта, а има ли някъде закон, който ти забранява да се защитавате повече души отколкото ви нападат? :lol: Безумна работа - като е наркоман - ще му резна гръцмуля (powered by MGR™) и още как!

Абе с бягане е най-готино да се защитаваш. Тъй де, хем спортуваш, хем можеш да ги смаеш със скорост, а ако си тренирал - и с някой freerun трик, докато спринтираш. Ако си уверен в себе си бягаш към някоя висока ограда и с два ловки стефкин-костадиновски скока се премяташ и им избягваш. Такива работи, вярвайте ми, могат да се случат. Хич да не се съмнявате :D

Аз нож не бих носил. Няма къде да го забиеш, че да ти е сигурно. Пък то да се целиш и да се чудиш и да се маеш... Па вземете си един писотлет, ако само ще плашите хора. Ама пак имайте готовност да го използвате първи, че каквито наркомяни са се навъдили...

Па сетих се! Вземете си шурикени - хем са остри, хем летят! И после ще разправяте на полоцията, че човека-нинджа ви е спасил от сигурна гибел и трябва да му благодарят, а не да ви закопчават! За по-достоверно си носете сгъваема катана, с която да добавите автентични белези :lol:

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2008 09:01

най-големият законов абсурд е при самозащитата без оръжие. ако някой тръгне да те напада общо взето нямаш право да направиш нищо освен да избягаш.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 27 Юли 2008 09:26

Мога ли да нося АК-47 по илиците без някой да се плаши?

АААА НОВИ ЕМОТИКОНИ :x

Профил Skype

Публикувано на: 27 Юли 2008 10:01

Можеш да се разкарваш по улиците с това:

без никой да може да ти каже нещо, защото е просто airsoft копие, на външен вид 1:1 с оригинала, но на практика е играчка :)
Винаги съм се чудил, как ще реагират хората ако се появиш пред НДК с камуфлаж и едно такова на рамо

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2008 11:21

Duke написа:

ае кво точно трабва да променят за да стане като в Америка-той влиза у вас, ти влизаш в главата му
http://www.frontiernet.net/~wbyman/BigShotgun.jpg
там зад всяка врата имало по едно такова

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2008 13:20

Till Lindemann написа:
ае кво точно трабва да променят за да стане като в Америка-той влиза у вас, ти влизаш в главата му
http://www.frontiernet.net/~wbyman/BigShotgun.jpg
там зад всяка врата имало по едно такова

Да разбира се, за това там са такива олигофрени, че децата отиват на училище с огнестрелно оръжие и в последствие изпозастрелват съучениците си. Истината е - забраняват оръжието изцяло, а на обирджиите им режат ръцете... нека после ги пускат под гаранция :o.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2008 13:39

No написа:
Оръжие са носи само ако смяташ да го използваш.. Смисълът да носиш нож, когато нямаш представа нито как се борави с него, нито въобще ти стиска да го използваш срещу човек е... никакъв.

Въобще не си прав. Понякога е достатъчно само да извадиш нож / бокс / палка. Заплахата върши работа. Нападателя разбира, че не си беззащитен, ако те нападне няма да му се размине, и се отказва.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com