В неделя отидох на предпремиера. Никой от приятелите ми не му се даваха цели 12 лева за някакъв си филм. Е, филмът счупи почти всички възможни бокс офис рекорди, застана на първо място в имдб и получи оценка 95% в Ротън Тъмейтоус, повечето критици наричащи го "близо до шедьовър". Наистина не бях подготвен за това, което ми предстоеше. Очаквах да бъда поразен, но аз направо бях издухан. Нолън (вече любим режисьор) определено си знае работата. С филми като Мементо, Престижът и В началото го показа, а сега наистина го затвърди. Една от младите перли в кино-индустрията, която създава класика след класика.
Филмът. Филмът те хваща за топките от първата секунда и в продължение на 2 часа и 38 минути не пуска. Определено най-големият джокер е самият Джокер. Хийт Леджър...е Джокера. А Джокера просто не е от тази планета. Виждали сме всякакви злодеи. Зловещи, садистични, отвратителни, коварни, ненормални. Но такъв не сме виждали. Нищо не може да ви подготви за него. Той съчетава абсолютно всички качества на всички преди него. Няма никаква милост, няма никаква съвест, няма граници и правила. Най-страшното при него е...че дори няма мотив, за нещата които прави. Защо? "Обичам експлозиите" казва той и очите му светват като на малко дете. Чист ненормалник, една огромна сила, която просто руши, руши и руши. Само след първите 15 минути осъзнаваш, че ти си отишъл да гледаш този филм, заради него. Искаш още и още, не можеш да му се наситиш. И винаги при появяването му пулсът ти се ускорява и започваш да дишаш учестено. Най-яката част е, че никога не знаеш какво ще последва. Защото той е Агентът на хаоса.
Половината филм се крепи на него. Не че не е добър, напротив, адски добър е, но минутите в негово отсъствие просто бледнеят в сравнение с тези, през които вилнее на екрана. Аз лично останах много изненадан от представянето на Аарън Екхарт и Гари Олдман. Те получиха доста главни роли и се справиха отлично. Дори самият Батман беше на по-заден план в целия филм, да не говорим за Брус Уейн.
Мисля да продължа утре след като гледам Черинят Рицар пак, защото сега трябва да се оправям за Металика