No написа:
Buddy, обикновено даваш добри хардуерни съвети.. обаче.. MSI са дупки. Основното качество на лаптопа е качествената сглобка. А MSI си оставят ръцете в лаптопите. И честно казано такива "овърклок с натискане на един бутон" да го разправят на някой друг. Или пипаш сериозно и клокваш, или не правиш нищо. Това са рекламни трикчета. Пък и "гейминг" и "лаптоп" не вървят заедно. Момичето едва ли ще бичи Crysis на макс, тъй че един хубав мултимедиен лаптоп за 2 бона е напълно достатъчен.
Не виждам как MSI са дупки, когато са един от най-големите и доказали се с времето производители на компютърни компоненти, дъна и видеокарти главно.
Не са и от вчера на пазара за лаптопи, така, че трудно може да стане дума за некачествена сглобка.А и както ти си го каза, лаптопа е сглобка.Така наречените производители купуват части от големите фабрики - процесори от Intel и AMD, видеокарти от nVidia и ATi, твърди дискове от WD, Hitachi и т.н.Демек производителя само си прави корпуса на лаптопа в повечето случаи, за другото нямаш голям избор - всичко е еднакво и се купува от трето лице (с изключение на MSI, който си произвежда повечето от хардуера сам и има опит и предимство пред останалите).
Виждал съм и лаптопи с Toshiba твърди дискове, но повечето от Тошибите които съм виждал са с Hitachi-та.Демек до там е приноса на марката.Истина е, че като цяло корпуса на Toshiba или някоя друга "истинска" марка като качество на материалите са по-добри от тези на MSI.Но си и плащаш цената за това, като Тошибата е с няколкостотин лева по скъпа от конкурентен модел от MSI със същите спецификации.
На баща ми му взехме MSI лаптоп преди година (аз никога не бих си взел лаптоп, поне не и за главен компютър), тогава беше без никаква конкуренция на цена-производителност от всякакви марки.До ден днешен не е мръднал въобще, баща ми е много доволен.Пък и да стане нещо, има 2 години международна гаранция както и всички останали MSI лаптопи, за разлика от останалите марки които основно имат 1 година.
Не казвам, че другите марки не струват, нямат предимства или нещо такова.Просто MSI не са лоши лаптопи, не знам защо се носи такава лоша репутация.Както беше казал един човек от един друг форум, работещ в Техномаркет - повечето проблеми с MSI които имат клиентите са от типа задклавиатурно устройство, калпав софтуер или лошо инсталирани драйвъри които нямат нищо общо с лаптопа като цяло.