Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Помощ при частичен ъпгрейд!!!
Публикувано на: 17 Юли 2008 19:18

Мина ми успешно сесията и след това Европейското и реших, че е време за ъпгрейд на вече поостарялата щайга.
Първо започвам със сегашната конфигурация: АМД семпрон 3200+, 1гб РАМ, Хитачи 80 гб, гф7600гс 256мб 128бит-ова, дъното е май на Асрок с ам2 и вградена видео гф6100 друго не си спомням, захранването е някво антично на 350в не сменяно от 2-3 год.
Ъпгрейд искам да направя на дъно проц, хард диск и рам. По-нова видео карта ще си купя като събера пари, защото за момента тази ми върши работа. Просто нямам средства и за видео в момента. Още от сега съм се ориентирал към хита на сезона АТИ 4850 512мб но за нея след некой др месец живи и здрави. Казвам това за да знаете каква карта ще се ползва след време и да ми кажете конфигурация която няма да я спъва много.
Най-важното както винаги е бюджета, а той не е голям 500 лв. Като цяло и сам горе-долу мога да си направя конфигурация, но дъната са ми пълна магла, а и не само те. За процесор съм се ориентирал към Интел С2D със 2мб l2 кеш е4***, рам-та за сега ще е една 2 гб платка, а по-нататък и втора. Мисля да си запазя стария хард и да си взема някой 160гб или направо махам и стария и земам 250гб.
Най-големия ми проблем освен парите разбира се е да намеря фирма във Варна(защото съм на квартира тук от В Търново, а не ми се мъкне пак до там) която да ми искупи старите чаркове и да сглоби новите и така всъщност бюджета да се увеличи.
По темата за клокването съм навит за такива неща, но нямам никакъв опит. Решен съм да пробвам на старата 7600гс, но и за това ще трябва евентуална помощ от вас.
От друга страна в дългосрочен план е най-добре да се инвестира в едно добро дъно и захранване и да взема процесор, а да си остана със стария хард видео и рам за по-нататък (2-3 месеца).

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Помощ при частичен ъбгрейд!!!
Публикувано на: 17 Юли 2008 19:19

нарочно ли пишеш ъпгрейд с б ? и колко пъти ще питаш едно и също :lol:

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Публикувано на: 17 Юли 2008 19:27

Това с Б-то просто писах поста много късно и за това, ще го редактирам. А правя и отделна тема с "надеждата" за повече отговори. Ако има някакъв проблем нека темата бъде премахната.
Благодаря за предложението, но май си ме разбрал погрешно - не ми трябва дъно със вградено видео. Както казах ще си ползвам сегашната 7600гс, тя е PCI така че не виждам някакъв евентуален проблем.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2008 19:31

ее тогава вместо онова дето ти казах, по-добре Asus P5K SE пък с по-малък хард

ANTI ANTIFA

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com