Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Mass Effect - дискусия
Публикувано на: 15 Юли 2008 10:20

Както винаги - заради shader-ите нема да стане. :x

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 15 Юли 2008 19:57

I_Hate_Noise написа:
да се пуснеш с жена за главен герой и да се залюбите със Лиара ;р кой знае защо, сторило им се е много шокиращо...

Мисля, че в pc версията я орязаха заради скандала. Има я в ютуб btw :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2008 20:29

хахах вярно бе :lol:
http://youtube.com/watch?v=icZifr_a04U

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2008 20:45

Bei der G?ttin! Das war unglaublich, Shepard!

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2008 23:37

абе въпреки че зарибява изключително играта си е... постна. особено в сравнение с други заглавия на BioWare. обещават че ще се поправят в продълженията. огромни възможности имат пред себе си.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Публикувано на: 15 Юли 2008 23:58

Картата ми е GeForce 6600.

Цитат:
Video Card 3D Acceleration: Required - Yes , You have - Yes
Video HW Transform & Lighting: Required - Yes , You have - Yes
Vertex Shader Ver.: Required - 3.0 , You have - 3.0
Pixel Shader Ver.: Required - 3.0 , You have - 3.0

Но - FAIL.

Има ли смисъл да я мъча, въпреки това?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2008 00:00

е картата ли казва че не става или... кви са другите чаркове.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Публикувано на: 16 Юли 2008 00:02

Всичко друго става. Само картата е ташака.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2008 00:12

System Requirements Lab-a не винаги преценява точно положението, процесора и видеото най-вече. примерно дали лаптопа ми ще подкара Crysis :mrgreen:

Цитат:
CPU
Minimum: Intel Pentium 4 2.8 GHz (3.2 GHz for Vista) or faster, Intel Core 2.0 GHz (2.2 GHz for Vista) or faster, AMD Athlon 2800+ (3200+ for Vista) or faster.
You Have: 2 processors running - AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-50
PASS
CPU Speed
Minimum: 2.8 GHz (3.2 GHz or higher for Vista)
You Have: 1.60 GHz Performance Rated at 3.11 GHz
PASS
System RAM
Minimum: 1 GB (Windows Vista requires 1.5GB RAM)
You Have: 958 MB
PASS
Operating System
Minimum: Windows XP/Vista
You Have: Microsoft Windows XP Professional (Build Service Pack 22600)
PASS
Video Card
Minimum: Supported chipsets: NVIDIA GeForce 6800 GT or greater; ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro for Vista) or greater. Laptop versions of these chipsets may work but are not supported. Integrated chipsets are not supported. Updates to your video and sound card drivers may be required.
You Have: ATI Radeon Xpress Series (ATI Radeon Xpress Series (0x5975))
PASS
Video Card Features - Minimum attributes of your Video Card

Video RAM: Required - 256 MB , You have - 288 MB
Video Card 3D Acceleration: Required - Yes , You have - Yes
Video HW Transform & Lighting: Required - Yes , You have - Yes
Vertex Shader Ver.: Required - 2.0 , You have - 2.0
Pixel Shader Ver.: Required - 2.0 , You have - 2.0

http://i33.tinypic.com/2vcz71v.jpg

и пише че покривам минималните (освен фрий диск спейс) ама както сигурно се досещаш не я подкарвам :D ако процесора ти не е Селерон, Семпрон или подобно недоразумение пробвай, виж какво ще стане.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2008 09:07

Бе аз подкарах Far Cry на старата щайга с GeForce2 32MB, а в изискванията пишеше, че иска по-мощна. Също и FIFA 2007. Тъй че пробвай все пак.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2008 10:38

Моя процесор си е Селерон и играта си върви бомба на издута на макс графика :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2008 21:10

Имам следният проблем - на всеки 2 минути, ми забива за по няколко секунди.Всичко съм дал на лоу. :? С GF 8500.Има ли някакъв нчин да се оправи това нещо или да я трия? :)

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Публикувано на: 16 Юли 2008 21:49

Fenrir написа:
Имам следният проблем - на всеки 2 минути, ми забива за по няколко секунди.Всичко съм дал на лоу. :? С GF 8500.Има ли някакъв нчин да се оправи това нещо или да я трия? :)

Има. Ъпгрейдни си компа :) Мен ми забива на диалозите само и през известно време. Като си вдигнах рам-та като че ли времената се увеличиха, ама след повечко игра зачестяват. Мисълта ми е, че гълта доста памет и това ти е едиственото спасение - да я увеличиш :)

Пак че не ти забива със син екран ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2008 07:45

Абе някой знае ли за к'во служат (и как се ползват) тия неща дето се купуват от магазините и пише че са за quartermaster-а на нормандия

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2008 08:53

То и на мен ми забива така както на Фенрир обаче по-рядко и за доста повече време от няколко секунди (по-скоро няколко минути). Обаче мисля, че просто играта е бъгава, а не е заради рамта, защото играя с всичко на High на 1280x1024 и върви като пушка освен ако не забие в някой момент. Компа ми е: видео - 8600ГТ, проц - целерон 3.2 ГХз, рам - 1 ГБ.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2008 10:03

Гаспод написа:
Абе някой знае ли за к'во служат (и как се ползват) тия неща дето се купуват от магазините и пише че са за quartermaster-а на нормандия

Купуваш ги за да може после той (магазинера долу на кораба ти) да ти продава този вид предмети.
Иначе си стои с бейсик нещата, които още към средата на играта не ти вършат работа. Аз го нахраних с тея разрешителни и от него си купих топ-ноч екипировката на спектър :)

EDIT:
Der Meister написа:
То и на мен ми забива така както на Фенрир обаче по-рядко и за доста повече време от няколко секунди (по-скоро няколко минути). Обаче мисля, че просто играта е бъгава, а не е заради рамта, защото играя с всичко на High на 1280x1024 и върви като пушка освен ако не забие в някой момент. Компа ми е: видео - 8600ГТ, проц - целерон 3.2 ГХз, рам - 1 ГБ.

Я се усети на какви детайли я играеш и се чудиш защо ти забива ;)
Да ти го кажа така - вместо да ти насича през 10 секунти ще ти забива за минутка всеки път. Трай го или намали детайлите - Толкова елементарно е. И повярвай ми - от рам паметта е проблема :)
Доказателството - купих си играта оригинал, така че не е от рилийза, а с повечето рам се увеличи разстоянието между забиванията и продължителността (2-3 секунди с 2ГБ) ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2008 10:20

Гаспод написа:

Това са ти протоколи или по скоро разрешителни, че пича на Нормандия може да купува съответната техника, оръжия и прочие. Купуваш ги и те вече са в употреба.

Специално спектърската техника можеш да вземеш и от requisition officer-a в C-Sec на Цитаделата.

Честно казано обаче много смисъл аз поне не видях, защото екипировката, която получавах покрай мисиите не само беше задоволителна но и на моменти в пъти по добра от тази в магазините. Освен тук-таме някоя наистина добра броня не съм си купувал друго, или спектърската техника, която после разпределих на Гарус и Кейдън поради факта, че по случайност намерих rifle модел crossfire (май), който правеше 600 демидж без никакви ъпгрейди :shock: Бронята си ми беше по добра от спектърската, както и повечето ми предмети. Но аз и доста си се мотах, предполагам ако минаваш само основните планети няма да намериш по добра от стандартната екипировка.

Пари получавах яко от разпродаване (ест дъъъ) и тагване на ресурси на планети. От тия двете имах мисля, че към 5-6 милиона останали пари след като си бях взел най, най - добрата стока. Иначе ако не ви се обикалят другите планети особено много, стигаш лимит 150 продаваш всичко без най-доброто, и пак и пак. Купуваш спектърската техника и си готов. Обаче планетите са си полезни (пари, рядки предмети, левели (бях станал 50 накрая), артефакти и тн, екстра куестове, инфо за съекипниците).

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2008 10:36

Saren написа:
...

Май МНОГО ти се говори за Масс Ефект, а :wink:

Добре, нека те питам нещо - какво направи в края, тоест първия път когато я игра, преиграванията не се броят? Спаси ли съвета, дръпна ли корабите или нападна?
А спаси ли буболечката при матриарха или я остави затворена/уби?
И как реагира при Wrex :)

Мен такива неща са ми интересни, а сега се опитвам да преиграя като изследвам абсолютно всяка планета и по възможност изпълня всеки куест.

Друго - какво очакваш да е действието във втората част? :) Аз нямам търпение да разбера, в смисъл - как ще се бием със рийпърите, след като те са затворени на майната си и защо бихме отворили пътя само за да се мелим с тях? Не биха ли ни размазали :D

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2008 10:58

Епа така си е :Р играта е добра. Но по скоро е защото съм в офиса, нямам кой знае колко работа (тоест ще се свърши за 30 мин) и си губя времето в говорене (в случая в писане хех), а няма скайп или мсн.

Първият път като я играх бях жена - colonist, sole survivor, яко renegade. Като цяло винаги въртя игрите от този тип първо добър и после зъл но реших тоя път да е обратното. Пък и я играх на бокса на един френд и понеже вече я беше врътнал като добър исках да му е интересно и на него. Пък лош е много по забавно.

Общо взето избивах и мажех наляво-надясно като имаше малко моменти, където дори и моето кораво сърце се смили :). (момиченцето на Цитаделата, на което са убити родителите му, и е измъчвано и бито няколко години, в крайна сметка успява да избяга от батари расата, но иска да се самоубие (куеста се получава само ако си colonist/sole survivor))

Иначе избих ракни кралицата, и съответно Council-a ме нахрани че съм причинил геноцид върху цяла раса. Съответно мойта му каза, да не и говори с такъв тон наблягайки на думата *туриан* и пичът млъкна :Р (явно имах прекалено много ренегейд). Disconnect-нах се по средата последвано от коментар на Джоукър, че купонът е свършил :Р.

Пожертвах Ашли поради причините, които споменах в първият ми пост. Лиара ми беше скучна, съответно имах връзка с Кейдън.

Рекс го застрелях. Три пъти. Бавно, докато още квичеше. Съответно Кейдън беше wtf?. Имаше възможност и Ашли да го застреля.

Сарен се опита да ме присъедини към него, накарах го да се гръмне. Естествено казах на Джоукър да запази корабите за Соверейн. Асарито се накефи, че идват подкрепления, почна да моли за помощ, и лицето и клюмна като Джоукър затвори канала под носа и. Голям кабуум, после пак кабуум само че на Соверейн. И последва доволна сценка в която Удина ми разправя че всички други раси се страхуват от нас и от Рийпърите и как е време да поставим нещата в наш контрол (деспотизъм ftw :D) и аз избрах Удина за водач, щото е безкрупулен :Р Разправя как времето ни е дошло, и аз му казах, че точно за това съм уставил флотата назад, Капитан Андерсън е wtf? you fuckin biatch, how could you do this :D

После я превъртях и като добър, пак renegade oбаче и council-a ми каза нещо от рода на как нашата безкрупулност, коварство, амбиция, решителност да победим на всяка цена ни прави силни и как те искат наш човек вътре щото ще им трябват тези качества. Evilness is finally valued wheee.

Vigil казва, че рийпърите са слаби в там където са, и че са в нещо като стазис/спят през вековете. Предполагам ще ги бием по тънкият начин, защото само един рийпър отнесе колко кораба 0.о. Никакъв шанс в директна схватка.

Ти как мина играта? Какъв background имаше?

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2008 11:28

Existence написа:
Я се усети на какви детайли я играеш и се чудиш защо ти забива ;)
Да ти го кажа така - вместо да ти насича през 10 секунти ще ти забива за минутка всеки път. Трай го или намали детайлите - Толкова елементарно е. И повярвай ми - от рам паметта е проблема :)
Доказателството - купих си играта оригинал, така че не е от рилийза, а с повечето рам се увеличи разстоянието между забиванията и продължителността (2-3 секунди с 2ГБ) ;)

Абе не знам обаче това забиване, за което говорех става примерно на половин-един час игра за 2-3 минути. През останалото време си върви идеално дори на макс. Не е ли малко странно това? При всички други игри като ти е слаб компа просто си насичат. Ще пробвам да намаля детайлите и ще видя дали пак така ще става. Иначе това, че си си взел оригинална играта не е речено, че не може да е бъгава.

BTW Fenrir, колко ти е рама и какъв ти е процесора, че така зверски ти забива.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com