Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Видео проблем (again)
Публикувано на: 12 Юли 2008 16:46

Значи става нещо странно със видеото което не беше ставало преди (преди спирането на тока докато ПС-то беше вкл.).Както си играя Driver 3 картината забива но действие се случва в играта защото чувам колата да се движи и всичко останало,дори мого да включа менюто но всъщност съм замръзнал на определения кадър.Също така започна да забива на слаби игри като COD 2 или Индиана Джоунс дакато си играя.Пробвах да намаля изискванията от игрите на мин но същата работа.Пробвах и от NVidia contor panel всичко на мин и няма промяна.Картата ми е GeForce FX 5500 и досега не съм имал този проблем ако някой има идеи от какво е и дали е поправимо нека да каже.

a.k.a. ROONEY

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Видео проблем (again)
Публикувано на: 12 Юли 2008 16:56

вероятно не е от видеото, пробвай формат->реинстал първо.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Юли 2008 17:05

5200 и 5500 са най-бъгавите смотани карти с които съм се врещал. Как може 4-ма приятели да имат 5200 и на 4-мата вентилаторчетата да не работят. Ае бива на 1 да не работи да кажеш, че е няква фирмена грешка или нещо такова ама то на всички с 5200 ебаси. 5500 същата работа. Пак супер бъгясала. То те са почти идентични. Та на въпроса ... Ем познато ми е, как да не ми е познато. На един приятел с 5200 същата работа. На него обаче вентилаторчето не му работи и картината на места си забива за около 3-5 секунди. Не знам дали е щото грее много или е от ДРУГ БЪГ. Проблема не се реши докато не смени видеокартата. С новата няма абсолютно никакви проблеми, което гарантира че проблема е бил в бъгавото видео. Друг приятел обаче пак не му работи вентилатора, ама си цъка игрите без да му забива картината. Въри разбери кво става тука. Моят съвет е: ново видео. За всеки случай обаче пробвай формат, смяна на драйверите и т.н. и когато нищо не помогне тичкай в магазина. За да не се набуташ обаче, пък да се окаже че проблема е отдругаде. Вземи видеокартата на някой твой приятел и виж как ще е. Ако пак се забелязва същия ефект значи НЕ Е от видеото, а трябва да търсиш другаде и там работата става сложна.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Юли 2008 17:25

Чакай сега, точно вентилаторчетата зависят от производителите - има огромна разлика между -рандом японска куче марка- и XFX.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Юли 2008 17:35

кажи ми само една японска марка, плийс :lol: па и референтното охлаждане си е от нВидиа и почти всички производители (вкл. и XFX) си го ползват. някои само се правят на гъзари и слагат тяхно си някакво по-яко, по-подходящо за овърклок и т.н.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Юли 2008 17:58

Точно. Абсолютно всяка референтна карта е с напълно еднакво вентилаторче. Тези които слагат по-яки вентилатори или разни там газарии си го указват допълнително и картата е по-скъпа. Пък и не вярвам и 4-мата да са с еднаква марка карти.

P.S. Искаш да кажеш китайска куча марка. Японците са много напред с материала.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Юли 2008 18:08

Все тая... тайванци, китайци, японци, виетнамци, разлика не правя.
Добре, че беше Хами поне да ми разясни за японците тва онова... :Д

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Юли 2008 19:22

I_Hate_Noise написа:
вероятно не е от видеото, пробвай формат->реинстал първо.

Все повече и повече се убеждавам че трябва преинстал.А като стана дума за реинстал ако харда ми е разделен на C и D то се трие само този в който са windows-ките файлове другия диск се запазва нали.
Не знам от какво е но преди 1 седмица носих същото ПЦ при майстори май и сега се налага ,между другото в гаранция е а опцията за ново видео е илюзиорна заради кофти дънна платка-лично хората от сервиза ми го казаха така че трябва да се оправям с тази :angrycomp: :angrycomp:

a.k.a. ROONEY

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 11:46

много сори че пак ви занимавам с бъгавия ми комп :angrycomp: но относно преинсталирането имам някои питания тъй като ще ми е за първи път :oops: .Та както разбирам се форматира само партишъна къдито е Уиндоус сиреч С при мене а Д остава непокътнат.Другия въпрос ми е как да стартирам ънинстала тъй като като сложа диска с ХП-то и дам инстал ми казва че сегашната ми версия е по нова от тази на зиска и не може да продължи (сегашния ми Уиндоус не е от този диск ).И трето нужен ли ми е Стартъп при преинстала да знам дали да свалям от нета

a.k.a. ROONEY

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 11:53

за XP става дума или..? най-лесно ще е ако диска с уйндоуса ти е буут. пъхаш го, даваш го като first boot device в биос, като тръгне сетъпа има опция да форматира който си искаш партишън. даваш му да форматира този на който е бил уйндоуса и продължаваш на чисто

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 12:01

I_Hate_Noise написа:
за XP става дума или..? най-лесно ще е ако диска с уйндоуса ти е буут. пъхаш го, даваш го като first boot device в биос, като тръгне сетъпа има опция да форматира който си искаш партишън. даваш му да форматира този на който е бил уйндоуса и продължаваш на чисто

Да ХП е а това дали е буут не мога да кажа диска си е нормалин сетъп май не е буут.А и аз се чудя как дочно да му задам да започни преинсталация

a.k.a. ROONEY

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 12:16

направи тая работа дето ти казах и ще разбереш дали е буут :wink: от преинсталация рядко има полза, направо забърсвай и на чисто. и после като слагаш драйвери на видеото - от сайта на производителя последните, не от диска с видеото.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 12:31

I_Hate_Noise написа:
направи тая работа дето ти казах и ще разбереш дали е буут :wink: от преинсталация рядко има полза, направо забърсвай и на чисто. и после като слагаш драйвери на видеото - от сайта на производителя последните, не от диска с видеото.

Един глупав въпрос но БИОСА със F8 ли се стартираше.Аз мислех че се форматира драйва с Widows-ките файлове а не там където е бил инсталационния файл на widows

a.k.a. ROONEY

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 12:45

в биоса как се влиза зависи от биоса. абе я намери най-добре някой да свърши вместо теб тая работа :D

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 13:18

Оправих буута и май си направих буут диск с ХП.Явно ще се наложи да импровизирам защото няма кой да ми го преинсталира,сам ще се оправям дано сичко мине добре

a.k.a. ROONEY

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com