Компа се изключва сам
- Кирилицата
- В момента играе: GTA 4
Re: Компа се изключва сам
Случва ми се почти всяко лято. Само че вместо да ми се изключва, ми се рескаше. Проблема е натрупване на прах вътре в кутията. Отвори я и я изчисти. При мен така се оправи ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
- Constantine
Познато,познато....
при мен беше на видеото вентилаторчето... и прен беше горещи както и при теб... затова го смени най добре. Също може да е от захранването ако са е прецакало от тва спиране на тока. И също така гледай да се отървеш от тоя проблем по от рано защото по същия начин кат го чаках ми изгора чипа на дъното на стария комп.
при мен беше на видеото вентилаторчето... и прен беше горещи както и при теб... затова го смени най добре. Също може да е от захранването ако са е прецакало от тва спиране на тока. И също така гледай да се отървеш от тоя проблем по от рано защото по същия начин кат го чаках ми изгора чипа на дъното на стария комп.
Когато отидеш в Ада, кажи че аз те пращам и ще получиш групово намаление.
Delux си се води куча марка захранване, почти сигурно е от него.Колко вата е?
За да не смениш захранването без да е 100% сигурно, че е от него провери цялата система.
1.Почисти вътре от прах, че сега лятото е важно температурите ти да са колкото се може по-ниски.Отваряш кутията, изключваш всичко от тока и чакаш 15-тина минутки да се премахне статично електричество и т.н и после чистиш с прахосмокачка като внимаваш да не натискаш много да не изкривиш някоя перка.
2.Тествай HDD-то за лоши сектори и проблеми с HD Tune Pro, но не на Quick Scan.
3.Пусни Prime95 поне един час на In-place large FFTs Torture тест, пусни малко и на Blend.Следи температурите на процесора през това време и виж коя ще е максималната която ще достигне.Можеш да си браузваш нещо докато тече теста.
4.Свали си програмата ATI Tool и "Scan for Artifacts", гледай кубчето и да не се появят артефакти по него (странни линийки, точки и т.н).В същото време Everest да е пуснат, следи температурите на видео картата и максималната която ще достигне.
5.Може и 3D Mark 2006 да пуснеш да извърви един път ако искаш като пак следиш за температури.
Ако компютъра се рестартира при Prime95 теста без температурата на процесора да е много висока означава или проблем с процесора или рамта, или захранването изнемогва на максимално натоварване.
Ако пък се рестартира при ATI Tool или 3DMark без температурата да е много висока означава проблем със захранването и това, че изнемогва на максимално натоварване.
Също така можеш да си свалиш Riva Tuner и да покачиш оборотите на вентилатора на видео картата си, че да охлажда по-добре, че е малко топличка.
Ако се окаже, че е проблем със захранването (което най-вероятно е), търси Fortron 400W.
За да не смениш захранването без да е 100% сигурно, че е от него провери цялата система.
1.Почисти вътре от прах, че сега лятото е важно температурите ти да са колкото се може по-ниски.Отваряш кутията, изключваш всичко от тока и чакаш 15-тина минутки да се премахне статично електричество и т.н и после чистиш с прахосмокачка като внимаваш да не натискаш много да не изкривиш някоя перка.
2.Тествай HDD-то за лоши сектори и проблеми с HD Tune Pro, но не на Quick Scan.
3.Пусни Prime95 поне един час на In-place large FFTs Torture тест, пусни малко и на Blend.Следи температурите на процесора през това време и виж коя ще е максималната която ще достигне.Можеш да си браузваш нещо докато тече теста.
4.Свали си програмата ATI Tool и "Scan for Artifacts", гледай кубчето и да не се появят артефакти по него (странни линийки, точки и т.н).В същото време Everest да е пуснат, следи температурите на видео картата и максималната която ще достигне.
5.Може и 3D Mark 2006 да пуснеш да извърви един път ако искаш като пак следиш за температури.
Ако компютъра се рестартира при Prime95 теста без температурата на процесора да е много висока означава или проблем с процесора или рамта, или захранването изнемогва на максимално натоварване.
Ако пък се рестартира при ATI Tool или 3DMark без температурата да е много висока означава проблем със захранването и това, че изнемогва на максимално натоварване.
Също така можеш да си свалиш Riva Tuner и да покачиш оборотите на вентилатора на видео картата си, че да охлажда по-добре, че е малко топличка.
Ако се окаже, че е проблем със захранването (което най-вероятно е), търси Fortron 400W.
-
Der Meister
- Обратна връзка:
300 вата е захранването. Иначе ще ги провера и тия неща дето ги каза. Мерси много.
Щом е 300 вата значи е от него...Не стигат.300W марково ще я крепи тая система, но не и Delux.Търси ново захранване направо, 350-400W Fortron.Der Meister написа:300 вата е захранването. Иначе ще ги провера и тия неща дето ги каза. Мерси много.
-
Der Meister
- Обратна връзка:
Е тогава щом според теб не може да я крепи тая система защо чак сега почна да става така? Смисъл преди как е работел?
- Liberty
- В момента играе: League of Legends
- Обратна връзка:
Може да прозвучи смешно, но и аз преди имаха такъв проблем и се оказа че е от копчето за компютъра. Нещо механизма му се беше прецакал и се изключваше когато си поиска, а също и не се включваше всеки път или пък се включваше и след това почти веднага изгасяше.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Ghost reporting!
Може би се нуждае от почивстване. Междо другото и аз имах проблем с копчето на стария ама не се рестартираше, просто трябваше да се натисне около 10 пъти преди да загрее, ама тръгне ли веднъж всичко е ок. Копчето хлътваше навътре мн тъпо. Понякога се налагаше да отварям кутията и да го ръчкам с химикал 
може и да е от не ка4ествен ток с големи колебаня.Евтините захранвания(като мойто старото) не винаги успяват
да конпенсират това и може би за това се изклю4ва.Ти каза 4е след като спре не може6 веднага да го вклю4и6. Май 4е захранванията имаха неква за6тита дето кат спре тока или кат стане удар да не се вклю4ват веднага.има на4ин да се провери дали тва дето сам казал е проблема.Кат са спре сам следва6тият път веднага извади 6тепсела от контакта и после пка го сложи и ако след тва веднага тръгне е възможно да е тва.Но квото и да е наистина по добре смени захранването.
да конпенсират това и може би за това се изклю4ва.Ти каза 4е след като спре не може6 веднага да го вклю4и6. Май 4е захранванията имаха неква за6тита дето кат спре тока или кат стане удар да не се вклю4ват веднага.има на4ин да се провери дали тва дето сам казал е проблема.Кат са спре сам следва6тият път веднага извади 6тепсела от контакта и после пка го сложи и ако след тва веднага тръгне е възможно да е тва.Но квото и да е наистина по добре смени захранването.
Knight will fall 2008
-
Der Meister
- Обратна връзка:
Оказа се, че проблема е от захранването. Вече го смених и компа върви идеално. Мерси на всички отзовали се.
- TenHornedBeast
- В момента играе: EndWar & HAWX
Обикновено е от захранването.
- THE PREDATOR
100% e захранването .... така става от лек токов удар
Не, от wireless кабела е...
Е щом е сменил захранването и се е оправило значи 100% е от видеокартата.