В момента играе: GTA 4
Заглавие: Re: Компа се изключва сам
Публикувано на: 02 Юли 2008 11:20
Случва ми се почти всяко лято. Само че вместо да ми се изключва, ми се рескаше. Проблема е натрупване на прах вътре в кутията. Отвори я и я изчисти. При мен така се оправи
Constantine
Публикувано на: 02 Юли 2008 11:25
Познато,познато.... при мен беше на видеото вентилаторчето... и прен беше горещи както и при теб... затова го смени най добре. Също може да е от захранването ако са е прецакало от тва спиране на тока. И също така гледай да се отървеш от тоя проблем по от рано защото по същия начин кат го чаках ми изгора чипа на дъното на стария комп.
___________________________________ Когато отидеш в Ада, кажи че аз те пращам и ще получиш групово намаление.
Вuddy
Публикувано на: 02 Юли 2008 11:53
Delux си се води куча марка захранване, почти сигурно е от него.Колко вата е?
За да не смениш захранването без да е 100% сигурно, че е от него провери цялата система.
1.Почисти вътре от прах, че сега лятото е важно температурите ти да са колкото се може по-ниски.Отваряш кутията, изключваш всичко от тока и чакаш 15-тина минутки да се премахне статично електричество и т.н и после чистиш с прахосмокачка като внимаваш да не натискаш много да не изкривиш някоя перка. 2.Тествай HDD-то за лоши сектори и проблеми с HD Tune Pro, но не на Quick Scan. 3.Пусни Prime95 поне един час на In-place large FFTs Torture тест, пусни малко и на Blend.Следи температурите на процесора през това време и виж коя ще е максималната която ще достигне.Можеш да си браузваш нещо докато тече теста. 4.Свали си програмата ATI Tool и "Scan for Artifacts", гледай кубчето и да не се появят артефакти по него (странни линийки, точки и т.н).В същото време Everest да е пуснат, следи температурите на видео картата и максималната която ще достигне. 5.Може и 3D Mark 2006 да пуснеш да извърви един път ако искаш като пак следиш за температури.
Ако компютъра се рестартира при Prime95 теста без температурата на процесора да е много висока означава или проблем с процесора или рамта, или захранването изнемогва на максимално натоварване.
Ако пък се рестартира при ATI Tool или 3DMark без температурата да е много висока означава проблем със захранването и това, че изнемогва на максимално натоварване.
Също така можеш да си свалиш Riva Tuner и да покачиш оборотите на вентилатора на видео картата си, че да охлажда по-добре, че е малко топличка.
Ако се окаже, че е проблем със захранването (което най-вероятно е), търси Fortron 400W.
Der Meister
10 Юли 2004 06:39 Мнения: 6843 Местоположение: София
Публикувано на: 02 Юли 2008 13:22
300 вата е захранването. Иначе ще ги провера и тия неща дето ги каза. Мерси много.
Вuddy
Публикувано на: 02 Юли 2008 13:34
Der Meister написа:
300 вата е захранването. Иначе ще ги провера и тия неща дето ги каза. Мерси много.
Щом е 300 вата значи е от него...Не стигат.300W марково ще я крепи тая система, но не и Delux.Търси ново захранване направо, 350-400W Fortron.
Der Meister
Публикувано на: 02 Юли 2008 13:38
Е тогава щом според теб не може да я крепи тая система защо чак сега почна да става така? Смисъл преди как е работел?
Liberty
01 Окт 2005 20:03 Мнения: 6137 Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 02 Юли 2008 13:38
Може да прозвучи смешно, но и аз преди имаха такъв проблем и се оказа че е от копчето за компютъра. Нещо механизма му се беше прецакал и се изключваше когато си поиска, а също и не се включваше всеки път или пък се включваше и след това почти веднага изгасяше.
10 Яну 2003 13:52 Мнения: 1107 Местоположение: Sofia
Публикувано на: 02 Юли 2008 22:19
Може би се нуждае от почивстване. Междо другото и аз имах проблем с копчето на стария ама не се рестартираше, просто трябваше да се натисне около 10 пъти преди да загрее, ама тръгне ли веднъж всичко е ок. Копчето хлътваше навътре мн тъпо. Понякога се налагаше да отварям кутията и да го ръчкам с химикал
BARRICADE
Публикувано на: 03 Юли 2008 09:05
може и да е от не ка4ествен ток с големи колебаня.Евтините захранвания(като мойто старото) не винаги успяват да конпенсират това и може би за това се изклю4ва.Ти каза 4е след като спре не може6 веднага да го вклю4и6. Май 4е захранванията имаха неква за6тита дето кат спре тока или кат стане удар да не се вклю4ват веднага.има на4ин да се провери дали тва дето сам казал е проблема.Кат са спре сам следва6тият път веднага извади 6тепсела от контакта и после пка го сложи и ако след тва веднага тръгне е възможно да е тва.Но квото и да е наистина по добре смени захранването.
___________________________________ Knight will fall 2008
Der Meister
Публикувано на: 05 Юли 2008 09:58
Оказа се, че проблема е от захранването. Вече го смених и компа върви идеално. Мерси на всички отзовали се.
TenHornedBeast
В момента играе: EndWar & HAWX
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения