Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: How To: Да играем Online на чипосан PS2
Публикувано на: 13 Юни 2008 21:25

Така. Събрали сме се днес да се научим на малко трикове около малко остарялата, но все още съществуващата PS2-ка.
Какво ще ни трябва за горе-изказаната дейност:
1. Няколко DVD диска (препоръчително)
2. Memory Card (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО)
3. PlayStation2 Slim или PlayStation2 (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО)
4. Network Adapter (само ако имате PlayStation2 "Fat")
5. Да намерите начин да свържете интернета към PS2 и PC едновременно (това е само за удобство; НЕ е задължително)
6. Да сте си платили интернет-а и да си знаете името и паролата

Така, стигнахме до самото описание:
1. Изтеглете си следните програмки
WinDIP
ID Check + Generator

2. Изтеглете си това
Длъжен съм да подчертая, че не ви трябва цялото съдържание на торента. Изтеглете само Network акаунтses Disk (NAD) или
Metal Gear Solid 3: Presistance Disk 2. Длъжен съм също да отбележа, че не е задължително точно този image на NAD да имате.

2.1 Да кажем че тегленето е приключило. Вие имате Network акаунтsess Disk image на HDD-то (hard-disk) си. Запишете го на диск с Nero (или с която и ад е записваща програмка) на 4х скорост (препоръчително е, защото на по високи скорости, оптиката на PS2 се изхабява по-бързо и само ще трябва да давате пари).
2.1.1 Извадете кабела за интернета си от компютъра и го пъхнете във вашия PlayStation2 SLIM директно.
2.1.2 Извадете кабела за интернета си от компютъра и го пъхнете във вашия Network Adapter и свържете адаптера със вашия PlayStation2.
Пъхнете Memory Card във съответния слот и пуснете диска. След като зареди диска ще се покажат няколко опции.
Натиснете Add Settings. Ако имате предишни настройки, препоръчително е първо да ги изтриете.
След като сте натиснали Add Settings ще започне настройка на конзолата в която пряко участвате. цък

Изберете своя адаптер от първото меню. цък

От второто меню изберете Requared, защото така ще можете в следващите прозорци да си въведете името и паролата от интернета. Tрябва да отбележа че на някои интернет доставчици няма да им иска парола и логин. Това може да предизвика проблем в връзката на конзолата. Ако теста е грешен (на края на настройките; обяснил съм по късно), пробвайте да се върнете на настройките на акаунт и да дадете опция "Not Requared".
цък

От третото и четвъртото меню изберете Auto. цък 1 цък 2

Наименовайте настройките си. цък

Готови сте. Тествайте връзката. Би трябвало всичко да е наред. Ако не е, изпращайте ми PM със снимка на проблема.

2.2 Да кажем че тегленето е приключило. Вие имате MGS3: Presistance. Запишете с NERO (или с която и ад е записваща програмка) на 4х скорост. Стартирайте играта. Изберете опция Play Online от менюто. Ако нямате настройки, ще ви пита дали искате да направите, на което отговорете с "да" ест. От там нататък се зарежда менюто с настройките посочени по горе и стъпките са същите.

3. Сега да кракнем игра. Да предположим, че вече имате двете програмки по горе (или закачени по долу, ако нямате интернет; ако нямате интернет, теста посочен по горе за връзката ви, ще бъде отрицателен) и имате игра, която има Multiplayer режим в интернет.
Игрите по принцип се теглят под два вида: *****.iso/едикакъв си image или много части архиви, които трябва да разархивирате. Целта е да намерите/стигнете до *****.iso файла или какъвто и да е image. След това отваряте програмката WinDIP. Избирате image и натискате копчето Scan и след това Verify Version. След това я оставяте на заден план (тоест не я затваряте ами я минимизирате).
Отваряте другата дадена от мен програмка. Натискате Randomize и оставяте на заден план.
Отивате на един от двата сайта:
PAL IDs
NTSC IDs
Сега идва малко по тъпата част. Игрите са два варианта в зависимост от региона. Трябва да пробвате с единия код и след това с другия, ако не стане първия. Как става това? Ами прочетете по долу.
Натискате комбинацията Ctrl [Control (долу в ляво на клавиатурата)] + F и намирате играта в някоя от темите. Виждате код от сорта на XX XX 01 40 D3. Ако помните, когато натиснахте Randomize в по горната програмка, се запълниха само две от полетата. Е последните 3 комбинации дадени в сайта, ги попълвате в последните 3 кубчета в програмката. Натискате Check. Ако всичко е наред и сте въвели кода правилно (последните 3 комбинации са важни; програмата с командата Randomize сама генерира първите 2) програмата ще изпише Good ID и отдолу Good NTSC/PAL ID. Така сега този код (целия не само последните 3 комбота) го написвате в кубчетата отворили се в първата програмка, намиращи се точно под Patch и Unpatch бутоните. Натискате Patch и изчаквате малко (ще разберете когато сте готови). Натискате OK, записвате играта и играете. Ако играта не тръгне (в интернет имам предвид), през WinDIP давате Unpatch на image и повтаряте процедурата горе но с комбинацията на играта от другия сайт.

PAL Site tutorial
NTSC Site tutorial
WinDIP tutorial
ID Check + Generator tutorial

Проблема ще е, че не сте улучили региона на играта и просто ще трябва да пачнете играта с правилния регион. А по пътя на логиката, ако не е NTSC ще е PAL. Можете да пробвате първо на презаписваемо DVD (да PS2 ги чете) дали ще тръгне интернета на играта, преди да запишете на обикновенно DVD (все пак това презаписваемо DVD ще му намерите по свястна функция), за да не губите въпросното обикновено DVD както мен ( е аз нямам презаписваемо). Thats all. Have fun you guys.
И няма да играете сами спокойно. Има достатъчно хора.

ПП: Ако не сте с чипосан PS2 ето как се настройва конзолата. Под настройките в цитата си имам предвид същото настройване посочено по горе.

grayfoxbg написа:
Ами тогава купуваш играта, ръгваш кабела на нета в конзолата, настройваш си я с Network Accses Disk и си готов. Би трябвало да можеш да си поръчаш от сайта на Sony (диска имам предвид). Попитай някой приятел с PS2 дали не си е поръчал. Ако не, си поръчай. Дано пазиш книжките от кутията обаче.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com