Как да си облепя CD?

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Как да си облепя CD?

Мнение от Liberty »

Клубът в който членувам се нуждае от изработване на промоционални дискове.
Знаете ли какъв софтуер е нужен за да се направи кръгла картинка която да се залепи на CD? Също така от къде може да се купи лепяща се хартия на която да се изпринти картинката и да е във форма на CD? Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Аватар
Napster
В момента играе: Pro Evolution Soccer 2009
Обратна връзка:

Re: Как да си облепя CD?

Мнение от Napster »

Аз доколкото знам (може да не е вярно) ти трябва специална машина и дискове без да пише нищо на тях, и след записване дисковете се слагат в машината и там се рисува предварително направената на компютъра обложка. Пак казвам не съм сигурен!
Аватар
Xpu$тo
Обратна връзка:

Мнение от Xpu$тo »

В замунда гледах преди месеци, програма с която си изработваш такава "обложка" за CD-то. Там ми казаха че ти трябва специална записвачка, която има способността да ги записва после..... не я знам каква е, но била близо 90лв :?
http://best-cocktails-recipes.com - Cocktails recipes and mixed drinks
http://www.vzonata.com - диета Зоната от проф. Бари Сиърс
Аватар
TOTOGADA_ON
Обратна връзка:

Мнение от TOTOGADA_ON »

Към нерото върви една програмка за правене на обложки.Чрез нея може да си принтираш обложката на лист хартия и да си я залепиш в/у диска.Става готинко няколко сд-та имам така.
Colin MacRae Rally!
Аватар
Nike?
В момента играе: Carom3D

Мнение от Nike? »

Тези записвачки могат да рисуват върху СД-то само в един цвят. Има някои принтери, които подържат директно печатане върху бял диск. Иначе можеш да си направиш обложка с някоя програма и да си я принтнеш на стикерна хартия. Тя е като нормална хартия, но от едната страна е залепваща се. Не съм сигурен къде я продават. После си я резваш точно и я залепваш на диска.
Аватар
demona
В момента играе: Mortal Kombat X ,The Witcher 3 ,The Evil Whithin ...
Обратна връзка:

Мнение от demona »

Nike? написа:Тези записвачки могат да рисуват върху СД-то само в един цвят. Има някои принтери, които подържат директно печатане върху бял диск. Иначе можеш да си направиш обложка с някоя програма и да си я принтнеш на стикерна хартия. Тя е като нормална хартия, но от едната страна е залепваща се. Не съм сигурен къде я продават. После си я резваш точно и я залепваш на диска.

бе аз си взех такъв принтер/поне така пише на кутията/ дет можел да печата върху дискове ама не съм го пробвал как става и с какви точно дискове бачка ако автора на темата е от Пловдив или околноста съм навит да помогна :mrgreen:
DEATH IS ONLY THE BEGINING
Аватар
Nike?
В момента играе: Carom3D

Мнение от Nike? »

Аз имам Canon Pixma, която печата на дискове и съм много доволен как ми прави дисковете. Стават като истински :lol: То за тези принтери се използват специални дискове. Продават ги на много места и се водят "InkJet Printable". Почти на същата цена като обикновени дискове са - по 0,50 лв. са май.
The.Rampage.Rado

Мнение от The.Rampage.Rado »

Отиди в Man1a Print и обясни какво желаеш да направиш, колко броя, кво-що... Те ще ти кажат цена. Ще стане професионално (ако това е целта на клуба ви, ако ще го даваш "как дойде" - начини бол...) и няма да ти е нуждно да се занимаваш повече...
KusLink.com - скъси си... линка! :) www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
Аватар
Kamelot
В момента играе: q3

Мнение от Kamelot »

Казвали са ми че не е добре да си го правиш сам щото треа да е равномерно разпределена тежеста щото ако некаде е дори и малко по тежко диска като се завърти с култова скорост ше стане култово такаче по добре направи квото ти каза радо
Reaching aural nirvana...
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Това за Мания Принт е добра идея, но ми трябва все пак програма на която да направя картинката, която да ми изпринтират. И аз имам Неро, но не знам за такава функция.
Ghost reporting!
The.Rampage.Rado

Мнение от The.Rampage.Rado »

Програмата е Nero Cover Designer и идва с нормалната инсталация на Нерона...
KusLink.com - скъси си... линка! :) www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Извинявайте, че пак ще ви занимавам с моя проблем, ама какво да се прави. Значи ок Нерото върши работа за да създам обложата. Обаче някой знае ли къде има копирен център в който да принтират CD-та. Оказа се доста трудна задача да намеря такова място. Принт Мания не предлагат такава услуга.
Ghost reporting!
Аватар
Морт
Обратна връзка:

Мнение от Морт »

Вземи си за 50-60лв някоя CD/DCD записвачка, която има LightScribe. Значително повече производители предлагат такива дискове, отколкото Inkjet printable, съответно и цените са по-ниски. Снимките са едноцветни, но са доста ефектни и изглеждат като гравюра на диска.

Не е желателно да се лепят неща по диска, тъй като се върти над 10 000 оборота и всяко дебалансиране може да доведе то разпарчетосване на диска вътре в самото устройство.
Chris написа:
Vermic написа:Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа!
Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Да бе, ама става дума не за лепене, а за принтиране върху самия диск. Има такива принтери, но не знам къде :(
Ghost reporting!
Публикувай отговор