Става дума за следното нещо - бях излязъл за малко и бях оставил телефона ми да се зарежда, прибирам се и гледам 3 пропуснати повиквания, и трите от 3 различни (непознати) номера. Общото между тях беше, че всичките почваха
+359766*****
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
. Дотук добре, викам си аз ще се призвъня и ако е трябвало да ми се обадят - ще ми се обадят. Набирам първият номер и... греда... „Неразрешено избиране!“
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
ми казват от отсрещната страна (някакво съобщение от оператора, което чувам за пръв път). Пробвам със следващият, но какво да чуя, отново „Неразрешено избиране!“ (и така стана и с третият номер).
Почнах да се ровя из интернет да открия
аджеба какъв е този код и откъде и що ми звънят. Хм, нищо интересно освен тел. код на Перник - 076, но ако ми звъняха от Перник, защо аз не мога да звъня до Перник... И стигам до заключението, че или това не е БТК номер (защото като го гледам не е на никой от 3-те моб. оператора) или има нещо гнило в
Дания, тъй де в телефона ми.
И понеже съм любопитен човек, реших да се допитам някъде. Малко ме смързя само заради едно мнение да си правя регистрации в специализирани по темата телефония форуми (да си кажа честно) и за това пускам този въпрос тук, може пък някой да знае. Ако пък не, ще си остана с любопитството.
Между другото използвам услугите на „Глобул“ (в частност „би-кънект“).