Автор |
Съобщение |
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 02 Юни 2008 23:34
значи хора виждате идва европейско, дойдоха промоциите на добри плазмени или лсд телевизори та идеята ми е ако има рабиращи да ми предложите нещо, дори и да не е от най известната марка, просто добър, голям(над 37 инча)тв приемник, който да си струва защото днес(като известен експлоататор на консултанти по магазините за техника)отидохмев Технополис навъртам се към филипсите за към 1600 лв питам го там вика има ХД тв, вход за ейчдиемай кабел..... Най-доброто на пазара за момента. отивам при един панасоник и той най доброто на пазара още някво нео с харддиск и той най доброто за пазара и още нещо-тв ще е за не мн голяма стая-30кв м тъй, че не давайте примерно идеи за някви 50 инчови прасета, не че парите ги позволяват чакам предложенията ви
|
|
|
|
|
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 02 Юни 2008 23:46
Neo e куча марка, за сметка на това са по-евтини. Избери нещо от сорта на Panasonic, Sony, Samsung и други такива. Кое е най-добро не мога да ти кажа обаче.
|
|
|
|
|
Wong Fei Hung
|
|
Мнения: 210 Местоположение: ...in a galaxy far, far away...
В момента играе: Medal of Honor:Breakthrough, HoMM 3, Call of Duty 4 MW, Diablo II (The Fury Within mod)
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 03 Юни 2008 08:41
___________________________________ http://gmbd.eu/blog http://www.martialartsmoviesstation.blogspot.com
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 03 Юни 2008 08:51
Не бързайте с тези широки екрани! Още са пълни боклуци и в същотото време безумно скъпи. Ако погледнете в техничеките храктеристики, ще видите, че броя на пикселите на някои модели е по-малък от пикселите в 17 инчовите ви РС монитори... Задръжте година-две! Още дори не е ясно в какъв формат ще се предават повечето телевизии в България. Да се набуташ 1000-2000 лева, а след 2-3 години да се наложи да купуваш нов телевизор, ще е адски гадно.
Ако си купувате, гледайте да е Full HD (1080p). Но пак казвам, че са неоправдано скъпи.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 03 Юни 2008 10:17
ей тоя амбилайт ме спечелва с тия лампи отстрани, обаче пк ЛГ-то с твърдия диск вътре също мн натиска
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 03 Юни 2008 10:51
едно безумно мнение Цитат: Ако погледнете в техничеките храктеристики, ще видите, че броя на пикселите на някои модели е по-малък от пикселите в 17 инчовите ви РС монитори... и какво? айде ми кажи кой филм е на по-голяма резолюция? хаха та те блу реи филмите са на по малка отколкото едно хд тв нестава дума за фул хд тези фул хд няма просто какво да пуснеш на 1900 резолюция. телевизорите са си перфекни пускаш си пс3 или х бокс 360 и немаш грижи всичко изглежда префектно особено ако изтеглиш някои хд филм се сплескваш нека AlShu си гледа филма на монитора ти го гледаи на тв с по малко пиксели хаха няма връзка
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 03 Юни 2008 12:04
Нееее, не е истина че има такива идиоти просто. Ти от луната ли падаш какво ???
|
|
|
|
|
Leach
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 03 Юни 2008 12:24
Ако имаш нужните средства, един HD телевизор е добра инвестиция. Естествено, ако не можеш да намериш практическо приложение на функционалността му (Конзола, Blu-Ray или HD-DVD Player и т.н.) по-добре не вземай. Дори да вземеш Full HD нормалната кабеларка ще си изглежда, като лайно. Ако обаче имаш конзола или такъв плеър не ти препоръчвам да пестиш парички и да вземаш телевизор, който не поддържа Full HD (1080p), защото игрите ще са крап. Ambilight-а не го гледай. Телевизора у хола е с такова светило и не е кой знае какво.
|
|
|
|
|
botlik3
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 03 Юни 2008 12:59
Ако си вземеш HD Ready, а не Full HD няма да свърши света. Просто когато ти се наложи да ползваш HD може да си купиш отделно такъв приемник (или както се наричаше тая джаджа).
___________________________________ И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 03 Юни 2008 14:06
За тези 2 години, които ви апелирам да изчакате, евентуално ще се случат следните неща: 1. Технологиите на широкоекранните телевизори ще поефтинеят и вече няма да струват по 1000-2000 кинта. 2. Поефтиняването ще доведе до товя, че ВСИЧКИ модели ще са 1080p и ще са съвместими с разни неща, които още не знам, защото още няма наложен стандартен формат. 3. Повечето телевизии ще минат на HD и ще има какво да се гледа в допълнение към преките спротни предавания и BlueRay DVD-та. Според мен купуването на HD телевизор точно сега, не е "добра инвестиция", защото той ще остарее морално твърде бързо. iddqd написа: Цитат: ако изтеглиш някои хд филм се сплескваш нека AlShu си гледа филма на монитора ти го гледаи на тв с по малко пиксели хаха няма връзка "ако изтеглиш някои хд филм"...ъъъ...това означава качество да кажем 1080р. Не смяташ ли, че ще изглежда по-добре на телевизор с 1080р отколкото на HD Ready 720p? И не ми е ясно как може да е по-добре да гледаш интерполирани мазелажи отколкото качество 1:1.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 03 Юни 2008 17:10
имам 2 хд тв та бачкат на хиляда триста и еди колко си теглил съм сякакси хд филми и досега е нямало някои да е с тази резолюция всички са с по ниска всъщност единия ми тв е сони бравиа и мисля че е на 1900 х еди колко си ама няма идея от тази резолюция игрите ги пускам на 1300х еди кво си купени са преди 2 години тв тата и изобщо нямам идея заккаво му е начовек да чака да падне метеорит на земята за да направят телевизор от анти материя при условие че тези телевизори сега са перфекни
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 04 Юни 2008 08:52
Цитат: теглил съм сякакси хд филми и досега е нямало някои да е с тази резолюция всички са с по ниска всъщност HD означава или 720p - 1280 x 720 или 1080p - 1920 x 1080. Което означава, че всъщност не си теглил HD филми. Не се заблуждавай от надписа HDTV по сериалите...това просто може да означава, че става дума за "широкоекранната" версия. За да е истинско HDTV трябва да е една от по-горните резолюции. Цитат: всъщност единия ми тв е сони бравиа и мисля че е на 1900 х Значи кво...имаш FullHD, пък рекрутираш останалите да не си купуват?
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 04 Юни 2008 10:59
казвам, че никога несъм подкарвал нещо на тази резолюция така че 1300 х 960 мисля че беше ми е по полезна подкаравам игрите на толкоз и ги играя с джоистик филмите са на по ниска на 1024 или нещо такова тегля филми по 8 10 гб единия де неги тегля по 30 ама пак няма да е с 1900 пиксела филма дори да е на блу реи така че няма смисал от тази резолюция 1300х960 си е перфекна
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 04 Юни 2008 13:43
Ми супер...понеже ТИ винаги ще си дърпаш нискокачествени неща...понеже ТИ няма да си купиш конзола или blue ray DVD...и понеже ТИ няма да се абонираш за FullHD ТВ канали (каквито предстои да излизат през следващите години), значи всички трябва ТОЧНО СЕГА, за луди пари да си купят неща, които нищо чудно в близко бъдеще да остареят безвъзвратно... Но пък ще могат да се фукат - "Глей копеуе къв голем телевизор си купих...нема кво да глеам на него, ма е мноо як..."
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 04 Юни 2008 13:51
е ти си мн тъп бате казвам ти че дърпам филмите с най високо качество играл съм на пс3 на такв телевизор и ги имам от 2 години кво ми обясняваш глупости изтегли си наи големия филм като обем и ми кажи на ква резолюция е прочети характеристиките на хбокс 360 и ще видиш каква му е масималната резолюция това са оптималните телевизори за тази конзола няма кво повече да се иска
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 04 Юни 2008 14:16
Цитат: е ти си мн тъп бате Дали? Всъщност има доста FullHD 1080р неща които можеш да дръпнеш от български такери, но явно ти просто не си търсил. Не се сещаш и че хората могат да си купят blue ray просвирващо видео, за да си гледат купешки DVD-та, а не мазни H264 пиратлъци, че хората си купуват телевизори, за да гледат ТЕЛЕВИЗОННИ програми на тях. Ти разглеждаш плоските телевизори, като някъква разновидност на PC мониторите и не ти идва на ум, че имат и други приложения.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 04 Юни 2008 14:25
аз съм с 2 дигитални кабелни приемника и хич неги гледам неми пречи да си запиша 30 гб на харда филм да го изтрия после нестава дума за видео картата кви пиксели може да искара видео картите изкарват сичко става дума че няма смисал от тия пиксели щото филмите са с по малко пиксели за кво ми е резолюция 1900х1024 като гледам филм на 1024 х 768 примерно или като играя на х бокс който ми е с 1300х960 и закво ми е повече? е така да си има пиксели па дето нямат приложение няма значение
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 04 Юни 2008 14:49
Цитат: става дума че няма смисал от тия пиксели щото филмите са с по малко пиксели ЗАЩО смяташ така? Броят на пикселите в един кадър от игрален филм се определя от броя на молекулите в светлочувствителната емулсия! Blue Ray версия на филми се прави от НОВ скан на негативите, а не от преработване на дърти видеозаписи с резолючия 720 х 540! Следователно има достатъчно "материял" за толкова пиксели. HDTV ТВ сериалите се снимат с високо разделитерни FullHD камери. Това, че до теб са стигнали някъкви мърляви Xvid кодировки, базирани на по-качествени източници или 720p h264 неща, не означава че няма по-качествени работи...повярвай ми, след като веднъж видиш истинско 1080р (без компресии и намаляване на бит-рейта), 720p-то просто няма да ти е достатъчно. И в края на краищата, не аз и ти определяме стандартите, а международните индустриални компании. Така че ще трябва да се съобразиш с техните правила а не със собствените ти предпочитания.
|
|
|
|
|
Вuddy
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 04 Юни 2008 14:56
AlShu, не се хаби да обясняваш, не виждаш ли ,че това е iddqd.
|
|
|
|
|
Undead Dude
|
|
|
|
Заглавие: Re: широкоекранен тв до към 1800лв Публикувано на: 04 Юни 2008 15:17
Ами... момента с чакането го има постоянно- чакахме direct-x 9, след тва 10, 10.1, процесори, lcd матрици, просто всичко... Не си струва постоянно да чакаш нещо, което не знаеш какво е Скачай на някой 1080p телевизор и си живей
___________________________________ flickr flickr.com/photos/georgeoftheearth
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|