Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Има ли го или не?

Да    43%  43%  [ 20 ]
 Не    52%  52%  [ 24 ]
 Празен глас(искам да видя какво мислят другите)    4%  4%  [ 2 ]
Общо гласове : 46
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Гейм обществото в България?
Публикувано на: 03 Юни 2008 13:29

а защо да не може да стане това? торентите ще ги спрат рано или късно , а съм убеден, че има иоще заглавия освен УОУ, които биха ви накарал да чакате пред магазини, за да ги вземете първи
за мен примерно всяко ново издание на God Of War би ме искарало от нас сутринта за да си играя преди повечето други

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2008 13:30

Gipo написа:
човeк написа:
Да ама ти не си в него.

Извинавай, ако съм те разочаровал :(

Squiz - ние си имахме Lineage 2 общество. Бяхме основно 2 български клана, играещи на официален сървър. 1-2 пъти седмично боричка... като имаше проблем в играта (а тя е доста политическа) се събирахме да обсъждаме стратегията и така нататък :). Просто L2 беше нещото, което ни запозна и от тогава с тези хора редовно се виждаме. Като отидеш на море си знаеш, че там ще се видиш с други членове на клана... рожденни дни, купони... В никакъв случай не е било вид вманиачаване както Till написа в първия пост, разбира се.

Уф, ще взема да се зарибя по тоя Lineage II в един момент. Винаги ми е изглеждало обещаващо, ако не друго.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2008 13:49

Геймингът е новата "дойна" индустрия, с франчайзи далеч по-съобразени с модерния тип консуматорство. В момента средно добри игри издухват на светлинни години по продажби средно добрите музикални албуми и се справят по-добре в сравнение със средно добрите филми. За високата класа да не говорим - последното GTA имаше нещо в стил 40 млн. копия first week sales. Това музикалната индустрия не го и сънува вече. А оригиналната игра е с 20-30$ повече от албум.

В гейминга тепърва ще влизат още пари, а където е лъскаво, натам отиват повечето хора. Затова и ще има общества масово зарибени

Профил

Аватар
В момента играе: Pro Evolution Soccer 2009
Публикувано на: 03 Юни 2008 13:57

Смея да твърдя че има такива общества и 'зарибени' геймъри. Аз самият съм един от тях... Например ходя на всеки турнир по PES , а даже миналата година от Варна ходих чак до София само за един турнир на който станах 5ти... Имам и артикули на играта (шалче, фланелка, ключодържател и т.н.) и си купувам всяка игра от серийте. А по-рано миналата година ходих на турнир във Варна , спечелих и пак ходих в София за финала. Но и там станах 5ти. Ако например има пак турнир, аз съм там... където и да е ;)

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2008 16:35

Till Lindemann написа:
а защо да не може да стане това? торентите ще ги спрат рано или късно , а съм убеден, че има иоще заглавия освен УОУ, които биха ви накарал да чакате пред магазини, за да ги вземете първи
за мен примерно всяко ново издание на God Of War би ме искарало от нас сутринта за да си играя преди повечето други

Е ако верно спрат торентите ще знам кой да търся с батата :twisted:
Иначе игра която да ме изкара от нас посред нощ за да чакам с една камара малоумници пред някакъв скапан магазин за да извадя от джоба си 50-80 лева няма и никога няма да има
Т'ва е пълен кретенизъм
Като американците които опъват палатки пред магазин в съседния щат защото следващата седмица ще има разпродажба
Малоумие

Napster написа:
Смея да твърдя че има такива общества и 'зарибени' геймъри. Аз самият съм един от тях... Например ходя на всеки турнир по PES , а даже миналата година от Варна ходих чак до София само за един турнир на който станах 5ти... Имам и артикули на играта (шалче, фланелка, ключодържател и т.н.) и си купувам всяка игра от серийте. А по-рано миналата година ходих на турнир във Варна , спечелих и пак ходих в София за финала. Но и там станах 5ти. Ако например има пак турнир, аз съм там... където и да е ;)

И т'ва е нещо с което се гордееш?

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2008 17:33

Гейм обществото в България е разделено на 2 - тези които играят Уоу и ланейдж, и тези които мразят тези игри.... ето това е нашето общество :!:

Профил WWW

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 03 Юни 2008 18:17

Мисля че авторът на темата засяга два отделни въпроса. Зарибени пациенти които не спят и не ядат и не ходят на училище за да джиткат на игри в България колкото искаш. От тази гледна точка геймърско общество в наща страна има.
От гледна точка на продажбите на игри у нас (което е отелен въпрос), мисля че в последните години започва да се усеща покачване поради две причини. Първо общото повишаване на стандарта + намаляване на цените на някои игри (култовата Star craft+ Brood war може да бъде купена за 20лв) и второ появата на игри за които е добре да имаш оригинални дискове, каквото са повечето ММОRPG-та.
А иначе не мисля, че ще спрат пиратсвото и не е нужно. То осигурява баланс на силите. Например в САЩ също има торенти и пиратство, но въпреки това повечето хора си купуват игрите, просто защото за тях са си без пари. Когато и в България стане така вярвам че и приходите от продажби на дискове ще се увеличат.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2008 18:19

Като излезе Уархамъра с няколко авери ще си направим геймърско общество (разбирай няма да ядеме, пиеме, ходиме където и да е било и ще имаме оригинална игра пред нас). Засега се придържам към г(л)ейм кодекса - сваляш-играеш-триеш-повтаряш.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2008 19:51

Vargg написа:
Уф, ще взема да се зарибя по тоя Lineage II в един момент. Винаги ми е изглеждало обещаващо, ако не друго.

Недей, Lineage 2 е умираща игра. Това се случва главно заради съпорта, който продължава да толерира ботове и e-bay. Казвам ти го от позицията на човек, играл я 2 години... пфф те станали 3 :roll:.
По-добре си вземи някое адско PC(в случай, че нямаш такова) и се мятай на Age of Conan ;), защото това е ИГРАТА.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2008 22:08

Gipo написа:
Vargg написа:

Недей, Lineage 2 е умираща игра. Това се случва главно заради съпорта, който продължава да толерира ботове и e-bay. Казвам ти го от позицията на човек, играл я 2 години... пфф те станали 3 :roll:.
По-добре си вземи някое адско PC(в случай, че нямаш такова) и се мятай на Age of Conan ;), защото това е ИГРАТА.

Да, до колкото видях ще ми върви без проблем. Ама няма пари за месечни такси, а и сега има такива култови сингъл заглавия, че все още нямам бърза работа. Дано да има пиратски сървър някой ден. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Юни 2008 11:51

Gipo написа:
Vargg написа:

Ще видя аз ако намеря пари, да я пробвам AoC на адското ми PC. :wink: Пускай повече впечатления и скрииншоти през това време в главната тема, а и предишните скрииншоти бяха много малки като размер. :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Юни 2008 15:39

е да ама не ви ли се е случвало кято играеш някоя игра да си кажеш ЕЙ ТАЯ СИ СТРУВА ДА Я ИМАМ ОРИГИНАЛНА

Профил

Публикувано на: 07 Юни 2008 15:46

преди няколко дена си купих Quake 4 Special edition.

Профил

Публикувано на: 11 Юли 2008 13:22

Да ве геймъри и бг.То е несъвместимо.Само като се сетя колко хора познавам дето си копуват игрите ...
А хората дето са прочели "гей общество" разочаровани ли са !?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com