07 Дек 2002 15:42 Мнения: 703 Местоположение: София
Заглавие: [RQ] Help?! Физика ...
Публикувано на: 25 Май 2008 16:57
Здравей, форумово. Ще спестя крилати фрази и ще почна направо: По физика ми е възложена задача да намеря информация за "Летящият Холандец". Ще се питате защо точно физика ?! Госпожата иска от мен научното обясние ( от гледна точка на физиката) за легендата на този прословут призрачен кораб. Търсих из нета намерих 2-3 изречения, които са ми крайно недостатъчни. Ако може някои да сподели какво е прочел, какво знае, някои сайт или филм който обяснява по-добре легендата (научно). Всяко едно от изброените ще ми свърши работа. Плийс ...
28 Юли 2001 17:23 Мнения: 4390 Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: [RQ] Help?! Физика ...
Публикувано на: 25 Май 2008 17:14
Ми то научно обяснение няма...не и от гледна точка на физическата наука... Може би даскалката ти си представя "холандеца" малко по различно - като кораб реещ се във въздуха - тогава става дума за характерен "горен" мираж...разгледай обяснението на "долен" и "горен" мираж в учебника - светлината се пречупва и ти виждаш неща (понякога отвъд хоризнота), които мозъкът ти проектира на грешно място. Ефектите са много интересни - примерно, можеш да видиш "Въздушни кули" или носещи се във въздуха кораби. В Холандия поради многото канали може да се види нещо такова - малко над хоризонта във въздуха се носи кораб. Всъщност той си плува по канала, но образът му (заради влагата и температурните разлики в слоевете въздух) се пречупва и в окото ти изглежда, по-високо от колкото е в действителност. Потърси нещо за миражите и за "Фата могргана" в нета.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
Mad Hatter
07 Дек 2002 15:42 Мнения: 703 Местоположение: София
Публикувано на: 25 Май 2008 22:15
Мерси много AlShu , ти си 2-рия човек, които ме съветва да разгледам легендата като мираж и точно гледах в уикипедия за голен и долен мираж Мерси отново, жив и здрав !
28 Юли 2001 17:23 Мнения: 4390 Местоположение: Sofia
Публикувано на: 26 Май 2008 13:33
Другия вариант е да пишеш нещо за морските течения и как изоставен кораб може да циркулира през целия Атлантик с десетилетия и хората да го виждат периодично...ама това си е pretty long shoot...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
tasko1
Публикувано на: 05 Юни 2008 11:36
Абе внимаваи с физиците,не са едни от наи-добрите хора.Не се знае какво ще и скимне още.Например да и обясниш физически защо негъра е черен Пък и мен вече 3 път ме касат по физика на изпитите.Така че не се притесняваи все някога ще и писне
Абе внимаваи с физиците,не са едни от наи-добрите хора.Не се знае какво ще и скимне още.Например да и обясниш физически защо негъра е черен Пък и мен вече 3 път ме касат по физика на изпитите.Така че не се притесняваи все някога ще и писне
Престъпление е да си толкова прост.
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа:
ave isus e pokemon ve
Kompoth
Публикувано на: 05 Юни 2008 12:46
Ахахаха, нали, направо да се чуди човек как е стигнал до изпит Нищо изненадващо, че са го късали три пъти де.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения