Заглавие: Re: Помощ за един доклад Публикувано на: 24 Май 2008 09:55
Само с добро чувство, и да разсея една голяма ваша заблуда, френдове и нетакива, относно заповедта:,
Не изговаряй напразно името Божие. (неточен цитат)
Вижте сега, това е част от Божиите заповеди, дадени на Синайската планина.
Тоест, това е времето на Стария Завет.
Нека ви кажа нещо съществено за тях времена.
Тогава е било прието, че имаш право да изговаряш името някому, само, ако го превъзхождаш в обществената йерархия.
Демек, ако си прост пастир, на царя не можеш да му кажеш:
- Иване, как си?
а, примерно:
- Ваше величество, бихте ли бил така добър, да ме запознаете с вашето разположение на здравето, ако благоволите, с ваше позволение, да ви отправя този загрижен свой въпрос?
Ясно ли се изразих? ,
Дано.
----------
Именно това е карало евреите строго да съблюдават заповедта: не изговаряй напразно името Господне.
Защото всички ние сме по-малки от Господа, и изричането на името Му, се е смятало за супер светотатствено и дори богохулно дело.
Но аз ви напомням, че от две хиляди години, ние живеем по Новия Завет, даден ни от Иисуса Христа, и това е Законът на Любовта.
Според този Нов Завет, много по-важно е КАКВО влагаш в думите, а не буквалното им звучене.
Нали се сещаме, че онези, дето разпнаха Иисуса Христа, супер строго спазваха буквално закона?!?
И какво като бяха буквоедци?
++++++++++++
Не, че насърчавам празното болсуранстване по изричане името на Господа, но ви приканвам:
- Нека оставим Той Сам да прецени, дали напразно съм изричал името Му, или искрено съм се позовавал на Него.
-----
Пичове, мислете преди да ме упреквате.
Просто не знаете какво изричате, и как се излагате с невежеството си.
Чули недочули, кълвали оттук оттам светска плява, а се правите на отворковци.
Ваша работа, но да си знаете, че ви се виждат голите месища от продраните потурки.
На мен не ми пука, но ще дойде време да се чрвите от невежеството си.
Мир.
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|