Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Speed Racer
Публикувано на: 22 Май 2008 15:10

Аре бе, хора, що не плюете по този тъп филм - Speed Racer.
Е, щом не щете ще го оплюя аз.

За тези, които не знаят, братята Вашовски направиха римейк на едно прастаро аниме шоу. Той трябваше да е израз на любовта им към дъртите японски анимации.
За съжаление, творението им, не предизвика добри чувства у мен.
От него излиза, че аниметата са клиширани, прекалено шарени и фрашкани с дебелашки хумор. То не че не е вярно за голям брой заглавия, но все пак, като фенове можеше да подберат точно елементите, което прави тези заглавия, ценни и уникални. Тези елементи, които ги правят по-добри от холивудските им аналози.
Едно то странните неща е, че чисто япноския хумор и чисто японските отношения в семейството са подменени с американските такива. (Друг пример за такъв превод - сравнете Седемте самурая с американската им адаптация Великолепната седморка.)
Не че това е лош подход, но той е направил абсурдизма на филма още по-голям.
Най-дразнещото е, че ефектите са адски скъпи и очевидно в тях са били хврълени и маса усилия, но изглеждат странно, грозно и кичозно. (Има и красиви кадри, де но винаги са съчетани с някакъв елемент, дето не му е там мястото). Да, знам че това е търсен ефект, но да врълиш маса мангизи, за да може филмът ти нарочно да прилича на ефтина ТВ комедия, просто не го разбирам. Имах чувството, че ме върнаха в ерата на Тим Бъртънановите Батмани, Уличния боец на Жан Клод Ван Дам и Mortal Kombat.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Speed Racer
Публикувано на: 22 Май 2008 15:12

Мен филмът, бидейки близък до Алшувите примери за мортал комбатите и уличния боец, ме депресира. :(
Верно ли толкоз зле?

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 22 Май 2008 15:16

Чакай малко, на Бъртън Батманите са яки, бре? :shock:

И, между другото, на кино ли си го гледал? Ако да - случайно с филма да е вървял трейлър на анимационен филм по Междузвездни войни? :oops:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Май 2008 17:46

Кат гледах оня ден айрън мен видях трейлърчето на анимационния стар уарс (: А спийд рейсър дори нямам намерение да гледам.

Не е необходимо да знаеш всичко , стига да знаеш къде да го намериш-Google

My Deviantart

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 22 Май 2008 19:08

M174K4 написа:
Кат гледах оня ден айрън мен видях трейлърчето на анимационния стар уарс (:

Пффф айрън мен е ебати гаврата с комикса/картууна. Как може да заменят Китай с Ирак, а лошковеца да е някво богаташче :x

Профил Skype

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 22 Май 2008 19:13

Кара Бен Немзи написа:
M174K4 написа:
Кат гледах оня ден айрън мен видях трейлърчето на анимационния стар уарс (:

Пффф айрън мен е ебати гаврата с комикса/картууна. Как може да заменят Китай с Ирак, а лошковеца да е някво богаташче :x

IM е един от много малкото филми по комикс, които наистина успяха да ме изпълнят.Какво, като не е Китай?Нали трябва да се продава повече в САЩ, пък и както виждаш много добре са представили корупцията и лицемерието на големите :)

А на мен ми е писнало от бедни злодеи във филмите.Лошковеца беше як - поне можеше реално да конкурира Тони.Който пък само от този филм за мен става №1 култов герой от филм по комикс, точно какъвто го помня от детското и както съм си го представял.Велико! А богаташкият му живот беше представен по ебаси якия начин...А и къде другаде ще видиш да се бягат RR Phantom и Audi R8!?

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Май 2008 19:47

подкрепям. гледах го 2 пъти на кино :mrgreen:

Не е необходимо да знаеш всичко , стига да знаеш къде да го намериш-Google

My Deviantart

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Май 2008 21:48

Спийд Рейсъра нямам намерение да го гледам, но четох едно негово ревю, в което горе долу се твърдеше:

"След Матрицата братята Вашовски само се излагат, включително и с жаклия си В като Вендета"

... а този филм страшно ми хареса :shock: Сега ми е кофти да плюя по каквото и да било, да не би да е любимо заглавие на някой и да го скофтя както онова ревю направи с мен.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2008 08:52

Цитат:
И, между другото, на кино ли си го гледал? Ако да - случайно с филма да е вървял трейлър на анимационен филм по Междузвездни войни?

На кино го гледах (в неделя, в Мол-а)...и нямаше трейлър за Star Wars анимацията...

Апропо, аз пък не харесвам старите Батмани...анимациите на WB и филмчето на Нолан, ми харесаха много повече...

Iron Man-на вярно е доста различен от анимацията (нямам представа от комикса, пък и никога не съм бил фен на тази история), но ме изкефи на макс...просто си беше купон...Пък и гадняра беше адски готино изигран от Джеф Бриджис.
Замяната на Китай с арабския свят е разбираема - масите трябва да се манипулират спрямо текущата политическа ситуация...

Братята Вашовски само се били излагали след Матрицата...мухахаха...че на мен и Матрицата не ми хареса...всъщност няма техен филм, който да ми хареса...в Аниматрицата имаше 1-2 готини историйки, но заслугата беше японска...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com