Автор |
Съобщение |
Sandro
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 17 Май 2008 14:15
Squiz написа: Че какво лошо има във PS ако прави снимките добри? Всъщност нищо, усвен че чат пат измества акцента от самата снимка. В нароилите се 40 страници тук на места улових доста самоелно щракване на каквото и да е и после обилно омазване с ефекти, което е фън и ок. Зависи и с каква точно техника снимаш - с обикновена "сапунерка" не можеш да очакваш чудеса.
|
|
Макс Пейн
|
|
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 17 Май 2008 14:26
То си зависи като снимаш какво искаш да постигнеш...Аз от два месеца не си мъкна апарата с мен за щяло и нещяло, щото ми писна да правя самоцелно щракане ( друг е въпроса, че не ми се мъкне моя топуз дето е половин кило за тоя що духа ) Проблемът е, че и за сериозно щракане не намирам време и най-вече компания...
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 20:52
Време е за още някои от наще снимки , вече много по сериозно сме се захванали , снимкте имат душа така да се каже Едно борче без връх , тази снимка ме наведе на някви луди мисли [url=http://img360.imageshack.us/my.php?image=imgp0389zx6.jpg] [/url ] и втората снимка за днес ....тя просто ми е любима има супер излъчване и дълбок смисъл. 3 [img=http://img362.imageshack.us/img362/7271/imgp0133yl4.th.jpg]
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 21:02
Да не кажеш, че само ви критикувам, ама и в тая снимка нищо няма. Борът се губи между другите два, цветовете са.... Никакви, поне да не бяха кропнати двата бора
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 21:22
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 21:30
Лято е.Жега е пекнала всичко, и цветята правят всичко по-красиво, въпреки лекото мръдване на пръста ми и избягалия ръчен фокус Back_Door_Man, съжалявам, но не намирам абсолютно нищичко в твоите снимки.Нямат никаква душа, за техническо изпълнение да не говорим...
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 21:36
Squiz написа: Лято е.Жега е пекнала всичко, и цветята правят всичко по-красиво, въпреки лекото мръдване на пръста ми и избягалия ръчен фокус Back_Door_Man, съжалявам, но не намирам абсолютно нищичко в твоите снимки.Нямат никаква душа, за техническо изпълнение да не говорим... ...Скуиз слагаш ли фото шоп ? Брат кво да правя като не те кефат ..? Ха .Нема да спирам да качвам се пак аз съм видял доста слаби снимки тука и твой и на други хора ти се изкара ебахти фотографа ...за 1 снимката мога да се съглася че не е яка ..но 2 и особено 3 са изпълнени с нещо което ти не улавяш шанс брат
|
|
|
|
|
Leach
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 21:37
Знам, че на нищо не прилича, но никога преди не съм се занимавал с нещо такова. Взех фотоапарат тая събота и покрай 12 часовото зареждане на батерията съм направил 5-6 снимки. Всеки започва от някъде. Ще задобрея...дано. Image
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 21:42
@Back_Door_Man, Покажи тези снимки, които носят нещо.
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 21:51
Back_Door_Man написа: ...Скуиз слагаш ли фото шоп ? Брат кво да правя като не те кефат ..? Ха .Нема да спирам да качвам се пак аз съм видял доста слаби снимки тука и твой и на други хора ти се изкара ебахти фотографа ...за 1 снимката мога да се съглася че не е яка ..но 2 и особено 3 са изпълнени с нещо което ти не улавяш шанс брат Ъхъ, два цвята от кофти ъгъл, без детайл и кибритче с масур/цигара до него на кофти изпълнен с шум фон...Явно трябва да си наистина кьорав, за да усетиш фийлинга на тези снимки Не се обиждай пич, ама в снимките ти няма идея ( или се е изгубила някъде по време на снимането ) няма и интересна композиция ( снимката с кибрита нарушава едно от основните правила в композирането ) няма и нещо интересно за гледане предоставено от интересн ъгъл.Аз може да не съм добър фотограф, ама със сигурност снимам по-добре от теб.Ако не вярваш - прави си всеки регистрация във ФФ или ФК, качваме ти тази снимка с двата цъфнали цвята аз тая море горе и виждаме кой ще събере повече рейтинг, ок? Не искам да се правя на големия шеф и да раздавам критики безпричинно, искам тук да пускаме все по-хубави кадри.Ако примерно на снимката с кибрита беше запалил цигарата и я оставил в пепелника, насочил една лампа натам ( само тя да е осветление! ) и беше оставил кибрита леееко отворен и легнал - тогава щеше да е добра.Не те спирам да качваш - и да искам не мога.Но е безсмислено да говориш колко са добри снимките, при положение, че не са.Ако когато си ги снимал си усещал емоция, вероятно е било кефа от снимането.Но това не значи, че си я предал...Иначе всеки щеше да бъде фотограф. Да, фотошоп ползвам, но за ретуш на портрети основно.Иначе обработвам RAW-ве през Lightroom и когато ги изкарам са 99% готови и само слагам unsharp mask в PS Снимката на Leach, противно на скромността му - доста ми харесва.
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 21:57
Mорт написа: @Back_Door_Man, Покажи тези снимки, които носят нещо. Те носят нещо за мен , за теб нз ..но се пак ще опитам Слънцето къпе зелните листенца на крушата , деликатно осветява матреничката която виси на магия от там . Също в тази снимка ме изумява начина по който слънчевите лъчи се отразяват от самите листенца .
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 21:58
Няколко нови и от мене: свобода (скуиз така май е по добре а?) П.П.Не знам кво храните като нито имаме с човека добро фото,нито блъскаме по снимките фотошоп бтв скуиз яка снимка е станала
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 22:06
Squiz написа: Back_Door_Man написа: ...Скуиз слагаш ли фото шоп ? Брат кво да правя като не те кефат ..? Ха .Нема да спирам да качвам се пак аз съм видял доста слаби снимки тука и твой и на други хора ти се изкара ебахти фотографа ...за 1 снимката мога да се съглася че не е яка ..но 2 и особено 3 са изпълнени с нещо което ти не улавяш шанс брат Ъхъ, два цвята от кофти ъгъл, без детайл и кибритче с масур/цигара до него на кофти изпълнен с шум фон...Явно трябва да си наистина кьорав, за да усетиш фийлинга на тези снимки Не се обиждай пич, ама в снимките ти няма идея ( или се е изгубила някъде по време на снимането ) няма и интересна композиция ( снимката с кибрита нарушава едно от основните правила в композирането ) няма и нещо интересно за гледане предоставено от интересн ъгъл.Аз може да не съм добър фотограф, ама със сигурност снимам по-добре от теб.Ако не вярваш - прави си всеки регистрация във ФФ или ФК, качваме ти тази снимка с двата цъфнали цвята аз тая море горе и виждаме кой ще събере повече рейтинг, ок? Не искам да се правя на големия шеф и да раздавам критики безпричинно, искам тук да пускаме все по-хубави кадри.Ако примерно на снимката с кибрита беше запалил цигарата и я оставил в пепелника, насочил една лампа натам ( само тя да е осветление! ) и беше оставил кибрита леееко отворен и легнал - тогава щеше да е добра.Не те спирам да качваш - и да искам не мога.Но е безсмислено да говориш колко са добри снимките, при положение, че не са.Ако когато си ги снимал си усещал емоция, вероятно е било кефа от снимането.Но това не значи, че си я предал...Иначе всеки щеше да бъде фотограф. Да, фотошоп ползвам, но за ретуш на портрети основно.Иначе обработвам RAW-ве през Lightroom и когато ги изкарам са 99% готови и само слагам unsharp mask в PS Снимката на Leach, противно на скромността му - доста ми харесва. Да спреме ...снимам от 10 дена ...уча се да каеме но се пак снимката с цветовете си ме кефи хех сичко е зелено ...а тая с масура . кефи ме начина по който пепелника се отразява в масата . как масура се издължава като комин надолу ...и т.н ...ти гледаш салбите неща .
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 22:11
Не знам защо си мислите, че "храня" някого...Просто критикувам, все пак, не съм казал нищо не става от вас момчета, откажете се, нали? Просто ви давам съвети, щото едно е да си мислиш, че си добър, друго е да ти го признаят и другите...А стане ли второто начи си успял.Аз още не съм Свобода става ( но бих направил друга обработка ), за тази с мартеницата отново бих избрал друг ъгъл... Щом снимаш от 10 дена, разбирам те напълно.И аз в началото се кефех на вс, което произведе апарата ми.Все пак, предлагам ти да прочетеш това - http://photo-forum.net/ebook/start.htm и после само снимане остава
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 19 Май 2008 22:18
Squiz написа: Не знам защо си мислите, че "храня" някого...Просто критикувам, все пак, не съм казал нищо не става от вас момчета, откажете се, нали? Просто ви давам съвети, щото едно е да си мислиш, че си добър, друго е да ти го признаят и другите...А стане ли второто начи си успял.Аз още не съм Свобода става ( но бих направил друга обработка ), за тази с мартеницата отново бих избрал друг ъгъл... Щом снимаш от 10 дена, разбирам те напълно.И аз в началото се кефех на вс, което произведе апарата ми.Все пак, предлагам ти да прочетеш това - http://photo-forum.net/ebook/start.htm и после само снимане остава Добре е че се разбрахме само с по 3 поста хех още сега ще прочета линка и се пак нали спомена запален масур ...ще метна още 1 снимка която не претендирам да има неква стойност мацката от последната снимка е супер и снимката също.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 20 Май 2008 08:33
Добър ден ...момчета Една снимка от земята ...супер е удобно да легнеш на центъра в града си . Зеленият Килим ...
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 20 Май 2008 10:13
В последната снимка има малко надежда. Само композицията малко има да се оправи. Като насоки опитай да хванеш само нещото отзад, без БТК и сградата. Със сапунерката, с която снимаш надали има много настройки, но пробвай да фокусираш върху него, а не в тревичките директно пред обектива.
|
|
|
|
|
zip0
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 20 Май 2008 10:51
Не съм я снимал аз.
___________________________________ ...
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 20 Май 2008 11:43
zip0 написа: Не съм я снимал аз. Маратонките със зелени лепенки бяха на мода, когато бях първи клас
|
|
|
Zero Endorphine
|
|
|
|
Заглавие: Re: Има ли тук любители фотографи? Публикувано на: 20 Май 2008 14:13
Който качва творчество в нета (за ПЦМ да не говорим) - да се научи да носи на хейт. ^^
П.П.: Деяницо, последните ти три кефят много, задобрял си от едно време насам.
___________________________________ стон, тон, ехо във салон, ако бях микрофон, щях да бъда он.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|