Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4
Публикувано на: 10 Май 2008 09:54

Тук се нахвърляха маса аргументи, кой е по-добър творец, какво е истински плашещо, какво е "арт" и т.н. смехории.
Това не променя факта, че много хора харесаха Doom 3, независимо към какъв жанр се води. Не променя факта че и на мен ми хареса (а бях страшно негативно настроен и очаквах пълна боза).
Игрицата е добре направена и въпреки, че не е иновативна може да те израдва, ако не търсиш неща в нея, които ги няма.
Мисля, че феновете и заслужават още една порция от същото (ако помните имаше и add on).
А иначе никой не ви пречи да си играете и неща, които ви плашат (щом държите да се плашите).

Това ми напомня на спора когато щеше да излизат Doom 3 и Half Life 2, коя от двете игри трябвало да се играе...бахти тъпнята - естествено, че и двете (после забавиха HL2, така че не се застъпиха по време).

Тук стана дума за първия Alone In The Dark...не знам за какъв сървайвъл хорър се води тя, но всъщност беше едно не много удачно съчетание между шутър, куест и джъм енд рън (в началото е зарибяващо, но след 2/3 идва джъм енд рън-а и става досадна за изиграване), пък и беше малко кратка...но пък беше оригинална, направи впечатление с атмосферата и вдъхнови истински качествените сървайвъл хоръри, които дойдоха по-късно. Ако се не лъжа и тя беше по сюжет на някакъв разказ от Лъвкрафт...апропо и в нея историята беше разказана, като поредица от текстове, които играча намира (заедно с други предмети).

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 09:55

Някога изобщо да съм казвал нещо за The Thing? Използвал си Силата за да ме видиш как падам от стола играейки на The Thing :shock: ? Tи си някакъв специален като се има напредвид че никога не съм играл заедно с теб The Thing :lol:

Да коментирам ли колко смешен и същевременно трагичен е факта че правиш заключения и даваш "компетентни" мнения за игра съдейки по клипчета в YouTube? :idea: Тогава когато си изиграл играта, давай мнения защото иначе просто не правиш нищо друго освен да ме накараш да се усмихна. Благодаря за което. :D Но някак си се съмнявам че ще я изиграеш, в игричката освен че си е страшничка трябва и да си напрегнеш гънките мозък на моменти, дали това ти се отдава?

Човека играе сам Доом 3, уауууу big deal. Това някакъв солиден аргумент ли трябва да е? Ако е такъв, не разбирам какво точно "подкрепяш" с него.

Последният линк - и кво? влиза в "ада", пеца по големият бос. Wow, seen that, done that... like a kajilion times...

"Всяка тяхна игра, манга филм ,е ВДЪХНОВЕНА от бялата раса. Значи те произвеждат , не те направо бълват бълвочите на Американската култура и Европейската. Градски легенди, кошмарчета и банални визия виждани къде ли не.
Японските игри са зле резлизирани Западни визии."

Тук искрено ме разсмя, няма и да се занимавам да ти оборвам мнението, има къде къде по компетентни в този форум от мен точно там.

Ми кво да ти кажа, просто издишаш момче :) Когато извадиш реални аргументи пиши, до тогава тихичко там си играй C&C Tiberium Wars защото май само това можеш. Спокойно Кейн оценява твоя принос за братството :wink:

Peace through power братче :lol:

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 10:11

Rico написа:
Спокойно Кейн оценява твоя принос за братството.

Че какво по-важно от това? ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 10 Май 2008 10:19

Ще по-живеем па ше видим ;)

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 10:22

Vargg написа:

To хубаво, когато си наясно с "реалността" :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 10:51

Vargg написа:

Да имашвръзка с реалността? :lol:

А тва, че всичко на японцитебило копирано от запада просто ще го оставя бе коментар. Очевадно си некомпетентен на тая темата, или поне сляп, та да не забележиш. Само ще спомена, че най-старата намерена манга е на 4000 години. А това от къде са копиралите филмите "Silent Hill, The Grudge, The Ring" и още куп подобни, оставям без коментар, можеш и сам поне МАЛКО да се заинтересоваш по въпроса. За игрите ми стана ясно, че си като кон с капаци, който дори не иска да пробва нещо ново, така че и тук спора стана безмислин.

@Князе
Не съм казал, че някоя игра от поредицата Дуум е лоша, казвам, че не е сървайвъл хорър :Д Всеки над 13 години ще забележи тънката разлика. Или поне хора с дотатъчно обща култура.

No CNN or media now ...

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 10:59

Disturbed написа:
@Князе
Не съм казал, че някоя игра от поредицата Дуум е лоша, казвам, че не е сървайвъл хорър :Д Всеки над 13 години ще забележи тънката разлика. Или поне хора с дотатъчно обща култура.

Аз не съм и твърдял, че е нещо такова. Просто няма въз основа на какво да се класифицира като сървайвъл хорър.

ПП
Това @Князе е МЕГА rawfellawlmaoh...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 10 Май 2008 11:36

Mорт написа:
Дефинирай "арт".
Обясни кое е найстина значимо и признато са дали Metal Gear (иначе доста приятна игра), Castelvania & Final Fantasy.

Metal Gear е бащата на stealth action игрите.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 11:51

Mорт написа:
Обясни кое е найстина значимо и признато са дали Metal Gear (иначе доста приятна игра), Castelvania & Final Fantasy.

ОМГ пич ти си изброил 3 от десетината най-влиятелни върху гейминга игри и питаш какво толкова са променили :shock:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 12:25

истината е че вие сте малоумни тука е тема за доом 4 а вие за кво пишете човек да има желение да разбере пак няма да успее

Профил

Публикувано на: 10 Май 2008 12:47

Brain написа:
Не тръгнахме ли от сравняване на това, което правят Id от началото на 90те и японската продукция от този период?

Добре, значи все пак няма да сравняваме технологиите по онова време.
Serious Sam каза:
японците още "творят" също толкова дебилни сайдскролъри за осембитовите нинтендо.

Не знам с какъв акъл някой ще нарече първите части на Metal Gear, Castlevania & Final Fantasy дебилни.
Още повече че всяка от тях е дала на гейминга много повече иновативни ИДЕИ от Doom или Wolfenstein.

Vanderveken, ти наистина си рядко тъпо парче....

1. Май не се усещаш че Call Of Cthulhu не е японска игра (правена е обаче по митологията на Лъвкрафт, навярно не си чувал за него).

Всяка тяхна игра, манга филм ,е ВДЪХНОВЕНА от бялата раса.

2. Да почна ли да изброявам абсолютно всеки филм, манга или игра и ще видиш че нямат нищо общо с "бялата" раса? Затова ли американците направиха римейкове на почти всеки по-известен азиатски филм? The Ring, Grudge, The Eye, Battle Royale, Shutter, A Tale Of Two Sisters, The Departed, One Missed Call - при това с класи под първоизточника им.

3. Вселената на The Thing с НИЩО не е над останалите поредици, доста под тях БТВ.

4. Да, има Resident Evil, която е on-rail shooter. Термина gaiden да ти говори нещо?

5. Арт ли искаш? Ето ти арт:

http://www.fileden.com/files/2008/3/29/1842039/My%20Documents/sho_07.jpg

http://www.callofcthulhu.com/art/coc_conceptart.html

А ти май не се усещаш кога е време да се оттеглиш.Като нямаш достатъчно аргументативен материал от началото на деветдесетте,както виждам,не е много трудно да прехвръкнеш в екс пи епохата и да извадиш "размазващи" аргументи.А колко много се кланят японците на Американските осемдесеткарски филми-това май не ти е приятно да си го помисляш.Или че мечтата им е да е поразходят из ЕлЕй и Лас Вегас.Както и на мен впрочем.
Иначе метал гиър май се появяваше 99 за конзоли...или нещо такова...
По въпроса за тупалките явно няма какво да кажеш,тъй като съм съвършено прав.Японците рулират в този жанр-по чистата причина че в него други няма :lol: .
Хайде обаче няма да мачкам идеализирания образ на вездесъщите японци.
Все пак кой съм аз...та аз цикля супер дебилни шутъри и и стратегии съм далеч от свръх интелектуалното равнище на хардкор сървайвъл хорър феновете ...
Иначе по темата...
Ами малко повече патаклами,леко по светли нива,ако може и малко по широчки и да не "заемат" много от халфа :D А и да не е толкоз мудна

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 13:15

И ако може тоя път the nameless marine да използва подобаващо и двете си ръце, за да държи пистолет в едната и фенер в другата. Или, ако може да се върнат към доброто старо "Фенер + тиксо + пушка". Иначе играта си беше...хмм ОК. Просто, когато играта излезе времето, в което Дуум владееше геймингът беше безвъзвратно отминало. Сякаш беше красива принцеса, събуждаща се от 10 години сън, през които из кралството на принцесата се навъдили много други красиви тавтология...ъъъ принцеси. Те не разчитали само на ци...гръдна обиколка и крака, а и на интелект, но какво по-добро от старата лесна принцеса? :o

Профил

Публикувано на: 10 Май 2008 13:24

Малко ще излезем извън очертанията на гейминга по-надолу :)
Midway създадоха краля на тупалките-Mortal Kombat.Ти да кажеш нещо?
Меtal Gear(solid maybe)да не ми кажеш че излиза началото или средата на деветдесетте.Излиза на 30.09.1998.Грешах.С около полвин година.Мислех че излиза някъде през март 99.Точно в този период започват да излизат свестни игри за плейстейшъна.И сигурно целта им е била да бият Волфенщайн 3D?Графично и геймплейно.Вярвам не им е било много трудно.
Колкото до сюжетите-това че звучат неразбираемо не означава че са гениални-виж Матрицата-малко се поозорих докато си изясня всичко около историята,но се оказа плитка като тепсия,за разлика от Терминатора където времевите кръгове създават доста добра дълбочина.Но защо ти говоря за дебилни американски филми та нали ти никога не би гледал такива нискоинтелектуални безмозъчни бози,вярвам гледаш Японските им пъровообрази които са...ъъъ...не се сещам за такива :|
Колкото до сюжетите на игрите,нали сам си ми казвал че Тйим Сайлънт(създателите на оригиналният Сайлънт Хил)не били наясно с историята която САМИ са измислили?Евалата е така се правят игри.Ей пичове от ИД,другия път създайте нещо замотано и неразбираемо и го дарете със схванато управление та белким малко доближите японския свръх акъл.
Историческа справка
Без капиталите на дебилните кретеноидчета САЩ които воюват с Корея(1950-1952),японците щяха да си копат нивичките с първобитни мотички,а влакът стрела вероятно щеше да е някой съветски дрънкулник като нашите.

Профил

Публикувано на: 10 Май 2008 13:46

Mислех че говорим за Солида,и прочетох съвсем ясно - "плейстейшън 1" 30.09.1998.Това е.
Колкото до сценаристите,нали сам така ми каза-че дори те не били наясно ИЗЦЯЛО със сюжета?Накъде върви и кой-кой е и прочее неща от сорта.
Ако говорим за крале на този или на онзи жанр,ако те питам за краля на шутърите знам че ще кажеш - Халфа.Въпреки че е ЦС.Каквото и да си говорим,независимо дали ни харесва или не.Текен е просто един от Големите в жанра.И никой не отрича качествата му.Просто най-отгоре е Мортала и това е.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 13:52

Serious Sam написа:
ако те питам за краля на шутърите знам че ще кажеш - Халфа.Въпреки че е ЦС.

LMFAO!

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 13:55

Lmfao, indeed... А и всички знаем, че кралете на шутърите са Duke Nukem 3D, DooM, и Wolfenstain 3D :lol:
Ако говорим за ново поколение шутъри, то Halo 3 ясно покза кой е big daddy-то днес. И само някой, който не я е играл може да го отрече.

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 14:06

ROFL, Halo 3 е издънката в серията бе, дисте. CoD4 е класи над тва недоносче. И да, играл съм ги.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 14:13

За мен Хейло 2 е издънката. Ужасяваща и психясващя. Премахнат Assault Rifle?! Тройката, надявам се, че си я пробвам в XBox Live? :D Ся отречи, че размазва всичко....

No CNN or media now ...

Профил

Публикувано на: 10 Май 2008 14:28

MARiNZ0 написа:
[quote="Serious Sако те питам за краля на шутърите знам че ще кажеш - Халфа.Въпреки че е ЦС.[/quote

LMFAO!

Според мене е Serious Sam:the second encounter.Но определено най-играният е и съответно най-харесван :)
Някой да иска Куейк 4 :?: :?: :?:

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2008 15:21

Dude, get real! Tова, че в България се играе CS най-много, нищо не означава. ОК?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com