Гледай сега... аз някой път приятелката като идва в нас и като ме мързи да се развихря кулинарно, правя следното:
В камерата винаги имаме свински котлети "а-ла-флинстоун" от Метро или Билла - не е скъпо, а е изключително деликатесно месо. Прилича на картинката отдолу, само че е с кокал в средата.

Размразяваш около час-два (може и на микровълнова с опцията defrost на десетина минутки), за да се отпусне месото. Изплакваш го на хладка вода и го оставяш настрана.
В една малка тавичка сложи малко соев сос, мед и лимонов сок (естествен) и сусам. Накисни пържолите в получаната смес и ги остави към двайсетина минути. След това вземаш един тефлонов тиган (задължително трябва да има тефлоново покритие и капак)...
...и слагаш мъничко олио и немско краве масло и в никакъв случай българско такова (на пържола се пада парченце масло колкото капачка от кока-кола, не знам колко грама е, но дори и да прекалиш не се притеснявай).
Слагаш тигана на слаб огън (аз готвя на газ, нямам си понятие от котлони), защото ако прекалиш и го направиш прекалено силен, в последствие рискуваш пържолата ти да изгори от крайщата, а отвътре да остане сурова, както и маслото да ти загори. Когато се нагорещи, слагаш пържолките в тигана (процедирай с дървена лъжица и внимавай с костта в средата на пържолата - за да не забелиш тефлоновото покритие и да орезелиш тигана). Затваряш капака за да се "задушат", като периодично (на около 6-7 минутки или в зависимост от силата на огъня) ги обръщаш. Целта на задушаването е понеже е възможно да са по-дебелички, да се опекат и отвътре, а не само да изгорят по повърхността, а вътре да са сурови.
След като ги обърнеш 4-5 пъти, извади и отрежи късче да опиташ дали е станало. Когато си готов, пържолките са добили изключително приятен цвят и миришат апетитно.
Вземаш една, слагаш я върху едно листо от маруля (като подложка играе листото) и правиш украса от резенчета доматчета и краставици по краищата на чинийката, за да се получи кръг от тях. Вече всякакви гарнитури са по твой избор.
Пържолата върви добре с бяло вино и натурален сок.
Надявам се, че след толкова подробно обяснение, ще се справиш
