Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
Заглавие: Кулинарни неволи
Публикувано на: 26 Апр 2008 14:44

Пичове!
Поканил съм мома у дОма тия дни. Подмамена бе с обещания за хубави вечери и готвене от моя страна. Проблема, братя, е следният: най-сложното нещо, което мога да сготвя, е сандвич. Не знам никакви рецепти и имам нулев опит зад печката.

Помощ! Споделяйте всякакви идеи и опит!

P.S. Темата може да се превърне в настолен наръчник за изгладнели гийкове, в която всеки споделя как оцелява при отсъствие на по-умел с тенджерите и тиганите антураж.

Профил

Заглавие: Re: Кулинарни неволи
Публикувано на: 26 Апр 2008 14:46

Firzen написа:
Пичове!
Поканил съм мома у дОма тия дни. Подмамена бе с обещания за хубави вечери и готвене от моя страна. Проблема, братя, е следният: най-сложното нещо, което мога да сготвя, е сандвич. Не знам никакви рецепти и имам нулев опит зад печката.

P.S. Темата може да се превърне в настолен наръчник за изгладнели гийкове, в която всеки споделя как оцелява при отсъствие на по-умел с тенджерите и тиганите антураж.

Кво харесва момата и ше ти кажа некоя рецепта :)

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2008 14:49

Psychedelic написа:
Кво харесва момата и ше ти кажа некоя рецепта :)

Не е изразила предпочитания, само че аз ще изразя такова - да е лесна :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Singularity
Публикувано на: 26 Апр 2008 14:50

Купи си паста и сирене ( няколко вида ) и остава да готвиш . Винаги е вкусно ( с (бяло)вино от високи чашки ) . Вариш докато не станат за ядене :Д ( но не прекалявай , че после се късат и стават по скоро като парчета тесто ) ястието не изисква кой знае какво умение в кухнята , продуктите не са скъпи и като плюс изглежда адски изискано и апетитно . Дано се оправиш :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2008 14:58

Принципно можеш да се пробваш с някоя хубава скаричка ;) Накъсни пържолки за 24 часа в марина с кромид, чер пипер, чубрица за аромат и малко бяло вино. Направи един бял сос със гъби. Прибави дълга салата към всичко и един хубав сладолед за десерт :)

Готвенето е висше удоволствие, ще ти хареса :Р За всичко горе можеш да намериш рецепти къде ли не, просто и ефективно е. Към вечерята добави една бутилка вино от 10 лева нагоре и ще я разтопиш на стола :)

No CNN or media now ...

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2008 15:08

Firzen написа:
Пичове!

Що не ти сготви тя, освен ако не е първа среща? :stooped: Ако вариантът не е уместен, следва поръчка от най-близкия китайски ресторант.

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2008 15:10

AcTivE написа:
Що не ти сготви тя, освен ако не е първа среща? :stooped: Ако вариантът не е уместен, следва поръчка от най-близкия китайски ресторант.

Не, не, идеята е, че аз готвя, т.е. това е част от уговорката. :lol:

Профил

Публикувано на: 26 Апр 2008 15:11

Направи мекици с пудра захар

Профил

Публикувано на: 26 Апр 2008 15:12

Еми диста ти предложи доста добра идея само да не е с бяло вино ами с червено :roll:

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2008 15:25

Psychedelic написа:
Еми диста ти предложи доста добра идея само да не е с бяло вино ами с червено :roll:

Искаш да кажеш, да сложиш червено вино в марината преди печене ли? :lol:

No CNN or media now ...

Профил

Публикувано на: 26 Апр 2008 15:29

Не...да ги накисне в червено вино 1 час преди да ги сложи във фурната :oops: и без да престояват 24 часа.По мързеливо е по моя начин той си преценява :)

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Публикувано на: 26 Апр 2008 15:47

Измочай се у една тава и ги накисни... :Д
Сега сериозно. Няма да се правя на "големия готвач" като тия пичовци над мене :P , но може би най-лесно и същевремнно най-вкусно наистина ще стане някаква паста :) (даречем сепагети :o ). За готвещ нууб като теб ще ти отнеме предполагам най-много 1-2 часа :).Сега ако мацката знае, че не можеш да готвиш добре (или хич :lol: ) то може би ще я впечатлиш и с немърливост (???? :D каквото и да значеше това... надявам се, че някой разбра :Д) .А само я си представи, че е некаква злояда там и "не обичам това, не обичам онова" мое да го излапаш :Д. За пиенето, не знам дали червено, бело, или зелено вино си върви с омари на лунна светлина, тъй че да ти помогнат ония "майстор готвачите" :D . Ако мислиш, че манджата ти ще изглежда добре може би жестоко се лъжеш :lol: . Когато аз си готвя, накрая се получава като картина на пикасо, ма винаги е вкусно мама му дееба 8) :oops: . Ако решиш да готвиш некакви пасти кажи и ше ти кажа аз какво правя :Д, а ко пък не и изпържи едни яИца :D .(Всичко това, на свещи :oops: )

п.п. тая тема ме подсети за за онова с кекса с лайната :lol: (а кекса ме подсеща за 2 girls 1 cup ::) )

п.п.2 мацката яка ли е :D ?

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 26 Апр 2008 16:55

Направи две кебапчета с гарнитура картофи и шопска салата!Няма по хубаво нещо от тва!

Може и кюфтета или пък пържола :С

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2008 17:20

Направи й пръжки и ручайте по селски :Д

Сега сериозно:

Руло Стефани

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2008 17:33

Firzen написа:
Пичове!

Вадиш 50 лева от джбчето - обръщаш се към BGMENU поръчваш нещо от Спагети Къмпани, Чекпойнт Чарли (за там няма да ти стигнат парите) или некое друго заведение с "по-така" работи..

Буташ в чинии да прилича на току що сготвено (ако не прилича де) леко в микровълновата... гарнираш добро винце ~ 15 лева и свещи, пастички разни за десерт.. Като й кажеш, че пастите "си ги купил щот не се майстор готвач все пак!" Само да не се премести у вас, че много дебела ще ти излезне целата сметка... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2008 17:45

Firzen написа:
Не е изразила предпочитания, само че аз ще изразя такова - да е лесна :lol:

Най-лесни са пържените манджи и салатите. Можеш да пробваш с пилешко бяло месо на хапки, задължително панирано. Ако не се лъжа панировката е тва: овъргалваш месото в галета(ако немаш, може и с брашно), след тва го потапяш в разбито яйце, накрая пъхаш у фритюрника, и готово. Добавяш там некви домати краставици или квото и да било от зеленчуков произход(доматите май бяха плодове :oops: ) у чинията, ма да са красиво нарязани и сипваш по ракийка.
Да не забраявиш да пуснеш някой мач :D

Цитат:
Бла Бла Бла!

В този прекрасен форум няма девствени! Евала на всички, защото знам, че всеки си има приятелка... поне в .jpg формат :lol:

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 26 Апр 2008 17:46

50 кинта храна бих дал само за момиче , което обичам. :6:

Предполагам, че и Фирзен не е имал наум да вади 50 лв. :mrgreen:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2008 17:47

The Chameleon написа:
50 кинта храна бих дал само за момиче , което обичам. :6:

Предполагам, че и Фирзен не е имал наум да вади 50 лв. :mrgreen:

Аз за момиче 50 лева няма да дам, възможно е да не ми пусне, тъй че...

Цитат:
Бла Бла Бла!

В този прекрасен форум няма девствени! Евала на всички, защото знам, че всеки си има приятелка... поне в .jpg формат :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2008 18:11

Loopmaster написа:
Аз за момиче 50 лева няма да дам, възможно е да не ми пусне, тъй че...

А момичетата на Лъвов и на Македония момчета ли са тогава? На Македония верно са... ама ти там ли ходиш та даваш по 50 лв?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Иначе като се замислиш за среща с 50 лв ще отидете до мястото и ще се върнете... Едно кино е по 10 лв на калпак без яденето.. лелел, да не говорим за разни "по-възрастни" неща и романтични тъпотии женски... :118: Цените са на 2/3 от европейските, ама заплатите не са и 1/5 от техните...

Така, че по евтиния начин карайте - напивате се и фащате най-пияната и се обичате...

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 26 Апр 2008 21:11

Фирзен:
Според мен задушено пилешко е по-романтично от пилешкото на скара. Бих ти предложил това http://www.receptite.com/recepta.php?r=219
Можеш да заложиш и на нещо малко по-народно http://www.receptite.com/recepta.php?r=3018 , ако мацката си пада по народните ястия.
За гарнитурка лично много харесвам http://www.receptite.com/recepta.php?r=3505
За десерт приготви нещо със сладолед. Вземи няколко вида плодове (задължително банан), има едни бисквитки "Котешко езиче" и измайстори някаква мелба. Отгоре облей с малко разтопен шоколад (на водна баня).
Това би трябвало да те гетне лейд :oops:
Всичките ястия съм ги опитвал много пъти и ти гарантирам, че са много вкусни :wink: А оризът със зеленчуци е страшен.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com