Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Творби на Edogawa Rampo, ениуан?
Публикувано на: 19 Апр 2008 23:42

Става въпрос за този тип - http://en.wikipedia.org/wiki/Rampo_Edogawa

Днес гледах един филм, сглобен от негови разкази - Horrors of Malformed Men. Филмът силно ме впечатли - най-вече с извъртяната си перспектива и безумно оплетения сюжет, за чието разбиране са нужни героите да правят 15-минутни обяснения накрая.

Сега, търся си някакви книжки на въпросния Едогава Рампо, преведени на български. Търсих в гуглето, но резултатите са все руски. Ако няма негови преводи на роден език, и на английски превод ще се радвам. Просто ми се чете нещо толкова психарско - не страшно, а дълбоко психологическо и извъртяно.

Е, момчета, знам че във форума има фенове на... тази сфера от човешкото творчество, да речем, затова реших да попитам. Помагайте, кой както може! :)

=========

ПП: Ако на някой му се гледа филма, да сваля оттук - http://www.arenabg.com/download.php?id= ... en.torrent

Само една препоръка имам: не четете описанията, не четете чужди мнения за него, не гледайте трейлъри - просто сваляйте и гледайте, без да имате никакви предварителни очаквания. Изкарват го хипер страшен и психиращ, но не е, и когато човек го види, остава леко разочарован. Аз направих голямата грешка да го проуча в нета преди да го гледам, така че всички по-интересни моменти вече ми бяха разкрити и филма не ме впечатли и наполовина толкова, колкото можеше да ме грабне, ако го бях гледал непредубеден.

Поздрави! :)

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Творби на Edogawa Rampo, ениуан?
Публикувано на: 21 Апр 2008 17:49

Абе...не че мога да ти помогна с нещо, но ме изкефи темата.
Изкефи ме и че псевдонима Edogawa Rampo всъщонст е японизирано произнасяне на Edgar Allan Poe.

Друго интересно нещо - Едогава от Конан Едогава (главния герой в мангата Дедектив Конан) е взето точно от Едогава Рампо (който се води и баща на японския дедективски роман).

Проверих по международните тракери които знам (за английски преводи) - нищо. По разни тракери, които искат регистрация - има отговор, но подозирам, че става дува за играта, а не за някъкви негови книги.

Накратко - лесно решение няма.

Що не дръпнеш руските преводи, там имат доста къдърни преводачи от японски.

Профил

Публикувано на: 21 Апр 2008 18:03

Аз съм от поколението на прехода, ние знаем английски, а не руски. :/

Иначе мерси, че си потърсил все пак. Трябваше да се досетя, че ако не е комерс, няма да го издават у нас.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Апр 2008 08:57

Бе те на такъв криминален класик, като Честъртън са му издали само 10-15 разказа, за По да не говорим, защото е още по-зле представен...а ти ми говориш за някъ'в японец...издателската политика у нас винаги е била на някъкво примитивно ниво...направо се чудя, как преведоха толкова книги на Прачет у нас...но сега компенсират, като не издават последните му книги...а Хари Потър ще излиза в огромен тираж, луксозно издание...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com